Τρίτη 8 Απριλίου 2014

«XOYNTA ΣAMAΡA»: Αυτόφωρο για όποιον χρησιμοποιήσει VIDEO από υποκλοπή...

Από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβιβάσθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών
η αναφορά του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια μαζί με σχετικά δημοσιεύματα των MME(έντυπου και ηλεκτρονικό Τύπου) σχετικά με το ενδεχόμενο παράνομης κατοχής βίντεο με οπτικοακουστικό υλικό από μέλη της «Χρυσής Αυγής».                                       
Ειδικότερα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, διαβίβασε τον σχετικό φάκελο στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου.                
Παράλληλα, η κυρία Κουτζαμάνη ζητεί ο επίμαχος φάκελος να συσχετιστεί με την υπάρχουσα δικογραφία για την οποία εξετάστηκε ως μάρτυρας ο τέως γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Παναγιώτης (Τάκης) Μπαλτάκος, να αξιολογηθεί και να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει διαπραχθεί ή όχι η τέλεση του αδικήματος της βίας ή απειλής βίας κατά βουλευτών ή αρχηγού πολιτικού κόμματος (άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα) ή άλλη αξιόποινη πράξη.
Ακόμη, η ανωτάτη εισαγγελική λειτουργός ζητεί την ταχύτατη περαίωση της έρευνας, ενώ παράλληλα παρήγγειλε ότι «εάν στο μέλλον επαναληφθεί από οποιονδήποτε και υπό οποιαδήποτε ιδιότητα η χρήση παρανόμως κτηθέντος οπτικοακουστικού υλικού να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία, έστω κι αν ο υπαίτιος είναι βουλευτής εν ενεργεία»                                                     Μάλιστα, υπογραμμίζει η κυρία Κουτζαμάνη ότι «τα παραγγελθέντα ισχύουν και για κάθε άλλο αυτόφωρο κακούργημα».
Ο υπουργός Δημόσια Τάξης στο σχετικό έγγραφό του προς την κυρία Κουτζαμάνη, μεταξύ των άλλων, αναφέρει:                                                                                                                                 «Κυρία Εισαγγελεύ! Με την παρούσα αναφορά μου θα ήθελα να σας κοινοποιήσω - ενδεικτικά προσκομιζόμενα - δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου σχετικά με τη φημολογούμενη κατοχή από μέλη της "Χρυσής Αυγής" (παρανόμως κτηθέντος) οπτικοακουστικού υλικού, με την παράκληση για τις δέουσες εκ μέρους σας ενέργειες, για την ανάδειξη της αλήθειας και την προστασία του δημοσίου βίου από οποιαδήποτε απόπειρα εκβιασμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου