Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Ακροδεξιά ΝεοΦιλελευθεροΚΡΑΤΙΑ…

                                         Κυβερνητικά σκοτάδια
 «Το αποκρουστικό συνονθύλευμα της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, ότι χειρότερο έχει δει ο τόπος, δεν θα πληρώσει μόνο το «Ζήτω ο αντικομμουνισμός - Ζήτω ο νεοφιλελευθερισμός», σε καθαρά θεωρητικό επίπεδο, όσο σε πρακτικό. Η άσκηση εξουσίας με αυτό το «πλάνο» είναι ακριβώς αυτό που οδήγησε στην ισοπέδωση της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας» 
Ο σοφός ελληνικός λαός συνηθίζει να λέει ότι «Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται».
Οι εξελίξεις με την Χρυσή Αυγή δεν προκαλούν εντύπωση σε κανέναν, ακόμα και στους πιο φανατικούς υποστηρικτές της κυβέρνησης Σαμαρά.
Για όσους έχουν μνήμη, ο τότε πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, είχε απευθύνει προσκλητήριο αρκετά πριν από τις εκλογές του 2012 σε στελέχη ακροδεξιών καταβολών και πεποιθήσεων, τα οποία έχουν ενδυθεί τον ρόλο του «δημοκρατικού» πολίτη, προκειμένου να εξασφαλίσουν μια «πολιτική καριέρα».
Πέρα από αυτά τα «στελέχη» και τις μετεγγραφές, η ΝΔ άρχισε να θυμίζει έντονα την Πολιτική Άνοιξη και αυτό είναι κάτι που κατάλαβαν αμέσως οι παραδοσιακοί - συντηρητικοί ψηφοφόροι της πρώην ΝΔ, οι οποίοι είδαν αμέσως το που πηγαίνει το πράγμα και εγκατέλειψαν το ακροδεξιό συνονθύλευμα της «ΝΔ» στις εκλογές του Μαΐου του 2012, με αποτέλεσμα η ΝΔ να μην καταφέρει να συγκεντρώσει ούτε καν το 20% του εκλογικού σώματος.

Στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 και ενώ η προπαγάνδα της καταστροφολογίας, της εξόδου από την ευρωζώνη και άλλων τινών, σε περίπτωση που δεν υπήρχε στη χώρα συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου καλά κρατούσε από τα ντόπια καθεστωτικά ΜΜΕ, αλλά και μερίδας κάποιων από τα ξένα ΜΜΕ, για διαφορετικούς βέβαια λόγους, η ΝΔ κατάφερε με το ζόρι να πλησιάσει το 30%.

Για αυτόν άλλωστε τον λόγο προστέθηκε ως πολιτική «τσόντα» στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, το οποίο αντί να αποσυρθεί από το πολιτικό προσκήνιο και να εξηγήσει πρώτα στον εαυτό του και ύστερα στον ελληνικό λαό τους λόγους της συντριβής του, αποφάσισε, καθαρά με ιδιοτελή συμφέροντα και της αγάπης για την «καρέκλα» να είναι ξανά στην κυβέρνηση, χάνοντας κάθε ψήγμα αξιοπρέπειας. Στο θλιβερό πάρτι σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας μπήκε και το μόρφωμα της ΔΗΜΑΡ, η οποία είτε λόγω αφέλειας (λιγότερο πιθανό) είτε λόγω βουλιμίας για άσκηση εξουσίας, πίστεψε ότι η ΝΔ – ΠΑΣΟΚ δεν θα την «έτρωγαν» στη στροφή.
Είναι προφανές ότι η απαξίωση της πολιτικής και η άνοδος της ακροδεξιάς δεν είναι μονάχα ελληνικό φαινόμενο, αλλά πανευρωπαϊκό, όπως άλλωστε και η τεχνητή οικονομική κρίση που δημιούργησε η Γερμανία. Κατά μέσο όρο, η ακροδεξιά στην Ευρώπη αγγίζει το 20%, θυμίζοντας έντονα το 1929, αλλά και αυτό που ακολούθησε. Άλλωστε η Ιστορία αποδεικνύει ότι ο νεοφιλελευθερισμός πορεύεται με την ακροδεξιά και το ανάποδο, καθώς καμιά από τις δύο «θεωρίες» δεν μπορεί να υπάρξει και να επιβληθεί στους λαούς χωρίς να είναι σφιχταγκαλιασμένες. Στην Ελλάδα, αυτό προωθήθηκε και εξελίχθηκε σε υπερβολικό βαθμό, όπως άλλωστε συνηθίζεται σε τούτη τη χώρα, της λογικής μαύρου - άσπρου.

Η υπόθεση Μπαλτάκου ήταν απλώς η επιβεβαίωση για κάτι που γνώριζαν οι περισσότεροι, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους το πολιτικό παρελθόν του Αντώνη Σαμαρά, αλλά και βλέποντας τα στελέχη που «μάζεψε» τόσο στο κοντινό του περιβάλλον, σε επίπεδο στενών συνεργατών, όσο και ευρύτερα στο κόμμα της ΝΔ.
Η αναιμική επίσημη αντίδραση της ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, είναι άλλη μια απόδειξη αμηχανίας και επίσημης προπαρασκευής της διαλυτικής διαδικασίας, η οποία ήδη συντελείται στο κόμμα της ΝΔ. Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος πλειστάκις έχει προειδοποιήσει για την αντίδραση της λεγόμενης καραμανλικής πτέρυγας, ήταν σαφέστατος σε χθεσινή συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα. «Καμία ανοχή για όσους χαϊδεύουν τα αυτιά ακραίων στοιχείων, όπου κι αν βρίσκονται και από όπου και αν προέρχονται», λέει χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ότι «Για να πάει μπροστά η ΝΔ δεν χρειάζεται μεταγραφές ασήμαντων προσώπων και αλλαγή ονόματος, την οποία άλλωστε θα μπορούσε να κάνει μόνο κάποια ισχυρή προσωπικότητα». Παράλληλα, ο Ευάγγελος Αντώναρος, αναφέρεται στην εν δυνάμει υποψηφιότητα του άτυπου συμβούλου του Αντώνη Σαμαρά, Φαήλου Κρανιδιώτη, για το ευρωπαϊκό ψηφοδέλτιο, καλώντας τον πρωθυπουργό να μη το σκεφτεί καν, αλλιώς οι νεοδημοκράτες δεν πρέπει να πάνε να τους ψηφίσουν.
Από την άλλη πλευρά, για το θλιβερό ΠΑΣΟΚ δεν χρειάζεται να γίνει κάποια ιδιαίτερη ανάλυση, καθώς η πολιτική του ύπαρξη και μόνο, αλλά και οι υπηρετούντες σε αυτό το ακραίο νεοφιλελεύθερο μόρφωμα προσβάλλουν βάναυσα όχι μόνο τους πρώην ψηφοφόρους του άλλοτε κραταιού Κινήματος, αλλά ολόκληρη την κοινωνία και τους δημοκρατικούς – προοδευτικούς πολίτες. Το πλέον εντυπωσιακό μετά από τις πρόσφατες εξελίξεις είναι ότι το κυβερνητικό συνονθύλευμα για τα δικά του πεπραγμένα κατηγορεί και πάλι την αντιπολίτευση! Ο ίδιος ο πρόεδρος μάλιστα του εναπομείναντος ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, για να υποβαθμίσει την υπόθεση Μπαλτάκου έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι οι αγορές είναι πιο έξυπνες από την πολιτική. Στο ίδιο μήκος κύματος και τα καθεστωτικά ΜΜΕ με τους θλιβερούς τους παπαγάλους, οι οποίοι με τη σειρά τους προσπαθούν με αγωνία να υποβαθμίσουν την υπόθεση Μπαλτάκου και να αλλάξουν την πολιτική ατζέντα, η οποία θα πρέπει, κατά την άποψή τους, να πάει στην οικονομία. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι ακόμα και η πτωχευμένη μιντιοκρατία δεν μπορεί να διαχειριστεί τις απροσδόκητες εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή. Όλα είχαν προετοιμαστεί ιδανικά για την έξοδο στις αγορές, την έκθεση της Moody’s, η οποία αναβλήθηκε για τα τέλη καλοκαιριού, αλλά και την επίσκεψη της «αυτοκράτειρας» Μέρκελ, για τη στήριξη της κυβέρνησης Σαμαρά ενόψει ευρωεκλογών, αλλά και για τον μετριασμό, όσο αυτό είναι δυνατό, της εκλογικής συντριβής ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στη διπλή (;) εκλογική μάχη της Άνοιξης.                                                                  Κοντολογίς, η κυβέρνηση Σαμαρά έχει τελειώσει πολιτικά σε ουσιαστικό επίπεδο και μένει το τυπικό μέρος, το οποίο θα σφραγιστεί στις εκλογές της Άνοιξης.
Το αποκρουστικό συνονθύλευμα τηςσυγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, ότι χειρότερο έχει δει ο τόπος, δεν θαπληρώσει μόνο το «Ζήτω ο αντικομμουνισμός – Ζήτω ο νεοφιλελευθερισμός», σεκαθαρά θεωρητικό επίπεδο, όσο σε πρακτικό.
Η άσκηση εξουσίας με αυτό το «πλάνο» είναι ακριβώς αυτό που οδήγησε στην ισοπέδωση της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.
Την ακύρωση αυτής της «πολιτικής» θα την επιβεβαιώσει ο ίδιος ο ελληνικός λαός στις κάλπες του Μαΐου και θα βάλει μια και καλή στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας εκείνους που επιχείρησαν να τον καταστρέψουν ολοκληρωτικά και να τον μετατρέψουν από όμηρο της ντόπιας ολιγαρχίας σε αποικία ξένων συμφερόντων. Η ελληνική κοινωνία, αν θέλει να επιβιώσει, οφείλει να βγει άμεσα από το κλουβί των ακροδεξιών – νεοφιλελεύθερων. Τόσο απλό είναι…
Του Κώστα Καπνίση
ΠΗΓΗ:www.periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου