Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Εξαιρετικό το πόνημα της Θ. Ιωαννίδου «Όσοι δεν γέλασαν ποτέ»

Μια  βραδιά ιστορικής αυτογνωσίας έζησαν όσοι παραβρέθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ένωσης Ποντίων Μελισσίων την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 το απόγευμα, στην παρουσίαση του βιβλίου «Όσοι δεν γέλασαν ποτέ» (Ατείν που ‘κ εγέλασαν καμίαν, στην Ποντιακή διάλεκτο), της κ. Θεοδώρας Ιωαννίδου - Καρακουσόγλου.
Μέσα στο βιβλίο  περιγράφονται δραματικές ιστορίες που όλες οι οικογένειες των Ποντίων προσφύγων βίωσαν, άλλες λιγότερο και άλλες ενδεχομένως περισσότερο.
Μαζί και η οικογένεια της συγγραφέως, η οποία δεν είχε φανταστεί ποτέ το μέγεθος των δεινών τους πριν αποφασίσει να συντάξει το γενεαλογικό της δένδρο.
Όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με πληροφορίες για ανηλεείς διώξεις, εξορίες, φυλακίσεις και απαγχονισμούς, αποφάσισε να περιγράψει την ποντιακή γενοκτονία μέσα από 11 ιστορίες συγγενών της.
Ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου- Καψάλης επαίνεσε την συγγραφέα για το πόνημά της με το οποίο σώζει  το σημαντικότερο στοιχείο των Ελλήνων, την ιστορική μνήμην  και την γνώση.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου- Καψάλης, ο πρ. Δήμαρχος κ. Τομπουλίδης Δημήτρης, ο επικεφαλής της Ανθρώπινης Πολιτείας κ. Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, η Αντιδήμαρχος κ. Μπούσουλα Αντα, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου «Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας» κ. Κοντουλάκος Λευτέρης,   η Τοπική σύμβουλος Μελισσίων κ. Ευαγγελίου Εύη και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου