Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Στις 11:00 π.μ. Ολες & Ολοι στην «ΟΙΚΟΓΙΟΡΤΗ Αλληλεγγύης & Eθελοντισμού» της φ.κ. «ΒΡΙΛΗΣΣΟΣ»

Θα συμμετάσχουν ο «Σύλλογος Προστασίας  Περιβάλλοντος & Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου & το «Εθελοντικό Κλιμάκιο Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης
             Η γιορτή γίνεται στο στέκι του ΒΡΙΛΗΣΣΟΥ:
Οδός Πάρνηθος 73 & Μακεδονίας εντός του «Πάρκου Αν.Τρίτση» Τ.Κ. 15235, Βριλήσσια
                      ΟΙΚΟΓΙΟΡΤΗ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ
Σαν μια φυσική ανάγκη μας μέσα στην πολύπλευρη κρίση που ζει ο τόπος και σε συνέχεια ροηγούμενων δράσεων στην κατεύθυνση της αλληλεγγύης, του εθελοντισμού και της οικολογίας, συναντιόμαστε για δεύτερη χρονιά με συλλογικότητες της περιοχής μας που έχουν τον ίδιο προσανατολισμό και παρόμοιους προβληματισμούς.
Συμμετέχουν:
O «Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος & Ρεματιάς Πεντέλης - Χαλανδρίου», «η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Βριλησσίων», «η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χαλανδρίου «ΜΑΖΙ… ΝΑ ΤΑ ΦΑΜΕ», το Ανταλλακτικό Παζάρι(Λαϊκή Συνέλευση Χαλανδρίου), «το Εθελοντικό Κλιμάκιο Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης», «η Αλληλέγγυα Εκπαίδευση  2ου Λυκείου Χαλανδρίου,
η κολεκτίβα «ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ», «μια παρέα ανέργων και υποαπασχολούμενων που θα μαγειρέψει με ηλιακό φούρνο που κατασκεύασε η ίδια, μια «συσκευή» μαγειρέματος που λειτουργεί αποκλειστικά με τον ήλιο,  «ο Κοινωνικός Χώρος Βριλησσίων, οι «ΔΡΥΑΔΕΣ" &   «ενα Δίκτυο Σποροπαραγωγής για την διατήρηση παραδοσιακών ποικιλιών
Συμμετέχουν επίσης Ομάδες και Δράσεις του Βριλησσού:
«Εθελοντές πυρασφάλειας, «οι Αγρόσχολοι, «η Ατραπός  Αλληλεγγύης ... & αραγωγοί του Συλλόγου:

Ο Δημήτρης Μπουραζάνης(μέλι Παρνασσού), η ‘Εφη Ορφανού(μέλι Σκύρου - υτικά καλλυντικά - σαπούνια), η Βίβιαν Σαραντίδου (σαπούνια), ο Χρήστος Αστερής (λάδι Ηλείας), ο Γρηγόρης Βασιλόπουλος(ελιές), ο Μανώλης Δάβαρης(κρασί &ξύδι), o Γ.Βλάχος(κρασί), Αντώνης Σταυρίδης (λάδι Αττικής)
Χειροποίητες λαμπάδες που έφτιαξαν η Δήμητρα με την Ιωάννα , θα ενισχύσουν το Ταμείο Αλληλεγγύης .
Θα βρείτε ακόμα μεταλλικές χειροποίητες κατασκευές του Αντώνη Νίτη , χειροποίητα κοσμήματα της Ολυμπίας και σπιτικές σάλτσες της Αργυρώς .
Ο εκδοτικός οίκος Γαβριηλίδη, όπως κ πέρσι προσφέρει  βιβλία που θα διατεθούν υπέρ του ταμείου αλληλεγγύης του συλλόγου.
Παρουσιάσεις - ομιλίες - συζητήσεις -μουσική
«Τα παιδιά της Χελιδόνας»: Παρουσίαση της προγραμματισμένης για τον Αύγουστο του  2014  Εθελοντικής Εργασίας στο μικρό χωρίο Ευρυτανίας που θα γίνει σε συνεργασία με τον σύλλογο Μικροχωριτών και τον Δήμο Καρπενησίου .Οι εθελοντές μας θα διανοίξουν το παλιό μονοπάτι της Χελιδόνας που ξεκινά από το Μικρό Χωριό και μέσω της κορυφής <Άνθρωπος>  οδηγεί στην κόψη Αϊ Λιάδων και την κορυφή της Χελιδόνας .
Παρουσίαση του βιβλίου "Άγρια": Η αληθινή ιστορία της Σέριλ Στρέιντ. Το ταξίδι που έκανε η συγγραφέας όταν βρέθηκε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο της ζωής της στο Μονοπάτι της Κορυφογραμμής του Ειρηνικού (Pacific Crest Trail). Η συγκλονιστική ιστορία της γυρίζεται ήδη στη μεγάλη οθόνη και η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο.
Ομιλία : Θιβετιανές ασκήσεις: Κινήσεις συνδυασμένες με κατάλληλες αναπνοές και κατάλληλη προσήλωση σκέψης που βοηθούν στο να ρέει η ενέργεια στο σώμα μας. Από την Φαίδρα Οικονόμου. Η Φαίδρα είναι στρατιωτικός γιατρός, (ωτορινολαρυγγολόγος) – μέλος του Βριλησσού
Παραμύθι ...
Η παραμυθού  Χρυσηίδα Σταυρίδου   αφηγειται   παραμύθια
Για να μην χαλάνε τα ρημάδια: o μάστρο Μιχάλης ο ποδηλατάς  (actionbike), μετά το μεσημέρι θα μας δείξει πώς να ρυθμίζουμε τα ποδήλατα μας πριν τις εξορμήσεις μας .
Μουσικά σύνολα
Συμμετέχουν:
Η Χορωδία του 5ου Δημοτικού  σχολείου Χαλανδρίου
Φλογεροπαίκτες   του Βριλησσού
Μουσικοί  του δρόμου
Μαζί θα φάμε
Το μεσημέρι θα έχουμε όπως και πέρυσι με στρωσίδια (υπνόσακους – κουρελούδες κλπ) θα γίνει  pic-nic στο κήπο μας με ότι έχει φέρει ο καθένας μαζί του (συμμετοχική κουζίνα).
Επίσης θα μπορείτε να ενισχύσετε το ταμείο Αλληλεγγύης, αγοράζοντας  από τα φαγητά που θα έχουν ετοιμάσει οι εθελοντές μας. Δηλαδή  Χορτόσουπα που θα ψήνεται επί τόπου, Hotdog και το απόγευμα  τους  περίφημους λουκουμάδες του Γρηγόρη  .
Αλληλέγγυα ποτά, θα στηρίξουν και τα έξοδα της εκδήλωσης
Απογειωθείτε αλληλέγγυα  . . .
Με τις αγορές σας υπέρ ταμείου αλληλεγγύης (καφές - φαγητό – ποτό – σούπα – βιβλίο) οι συμμετέχοντες θα μπαίνουν στην κλήρωση για να κερδίσουν  μια εκπαιδευτική πτήση με διθέσιο αλεξίπτωτο πλαγιάς , με εκπαιδευτή τον πρωταθλητή Ελλάδος Βαγγέλη Σταμέλο και  μία διήμερη εκδρομή του Βριλησσού στα Ύδατα Στυγός .
Συνεχίζουμε  αλληλέγγυα , συμμετοχικά , συλλογικά
γιατί στο ίδιο σχοινί  είμαστε  δεμένοι  . . .  
το πρόγραμμα της Οικογιορτής
έναρξη  στις  11.00
13.30  παρουσίαση βιβλίου    "Άγρια"
15.00  ο μαστρο Μιχάλης ο ποδηλατάς
15.30   η  Φαίδρα Οικονόμου , ιατρός ,  Θιβετιανές ασκήσεις
16.00    παραμυθού
16.30  έως 18.00    αυτοπαρουσίαση ομάδων
18.00  παρουσίαση Ρεματιά  Χαλανδρίου
18.30   φλογέρες
18.45   Χορωδία  5ου δημοτικού σχολείου
Περισσότερες πληροφορίες στο: www.vrilisos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου