Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Ενημερωτικός ο χαρακτήρας της 1ης συσκεψης για την Αντιπυρική περίοδο στην Αττική

Με τις δημοτικές εκλογές και πιθανόν τις καινούργιες συνθέσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Απριλίου  στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, υπό τον υπουργό Νίκο Δένδια και την συμμετοχή εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και συνδέσμων της Αττικής, του γ.γ. Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Πάτροκλου Γεωργιάδη και της νέας ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, η πρώτη μεγάλη σύσκεψη για την προετοιμασία της νέας αντιπυρικής περιόδου
Στην σύσκεψη συμμετείχαν φορείς της αυτοδιοίκησης της Αττικής, που μέσα στα όριά τους περιλαμβάνεται ο ορεινός όγκος της Πεντέλης και του Υμηττού, με στόχο να αναλυθούν, να επιβεβαιωθούν και να οριστικοποιηθούν τα μέτρα προετοιμασίας και ετοιμότητας, καθώς και του συντονισμού, στον τομέα της αντιμετώπισης κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών.
Στην ομιλία του ο κ. Δένδιας τόνισε ότι η περσινή επιτυχία στον τομέα της αντιμετώπισης πυρκαγιών έχει βάλει τον πήχη ψηλά και ότι δεν γίνεται τέτοια επιτυχία χωρίς την βοήθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η σύσκεψη είχε κυρίως ενημερωτικό χαρακτήρα, για τις διαδικασίες που έχουν ήδη κινηθεί από το υπουργείο για την πυροπροστασία, ενώ ο αρχηγός του Π.Σ. αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου, ζήτησε από τους εκπροσώπους των δήμων να φροντίσουν ιδιαίτερα το θέμα του εθελοντισμού και παρακάλεσε να μην επηρεάσουν τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών τις ενέργειες των δημάρχων, κάποιοι από τους οποίους ενδέχεται να μην εκλεγούν και να αλλάξουν στις 31 Αυγούστου.

ΠΗΓΗ:www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου