Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Όλες & Όλοι σήμερα στην απεργία!

Συγκέντρωση στις 10:00 π.μ.στην Ομόνοια
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Κανένας εφησυχασμός, καμία ώρα χαμένη.
Να γίνει υπόθεση κάθε εργαζόμενου, κάθε Σωματείου η επιτυχία της ΑΠΕΡΓΙΑΣ.
Να χτυπήσει η καμπάνα του αγώνα παντού, να πάρουμε την επιτυχία της απεργίας στα δικά μας χέρια σε κάθε Δήμο, σε κάθε τόπο δουλειάς.
Με εμπιστοσύνη στη δύναμη και το δίκιο μας, να πούμε τέρμα οι θυσίες για την πλουτοκρατία, το μέλλον μας δε μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η μόνιμη ανασφάλεια.
Να πάρουν φωτιά τα γκαράζ και τα δημαρχεία.
Να νεκρώσουν οι τόποι δουλειάς.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΗ για να ανατρέψουμε, να βάλουμε εμπόδια στα σχέδια τους για τις χιλιάδες απολύσεις.
Καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα, επαναφορά όλων των διαθέσιμων στις δουλειές τους.
Να ανακληθούν οι ως σήμερα απολύσεις.
Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους.
Πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα στους συναδέλφους που εργάζονται στο Δημόσιο σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, μέσω ΟΑΕΔ και ΕΣΠΑ.
Να σταματήσει η άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων στα άθλια και κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης.
Να μπει φρένο στην απελευθέρωση των απολύσεων. Να δοθούν κονδύλια για την κάλυψη των αναγκών στην Παιδεία, στην Υγεία και την Πρόνοια. Αποκλειστικά Δημόσια - Δωρεάν Υγεία και Παιδεία.
Να αντισταθούμε στο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και άλλων υπηρεσιών στους δήμους, να βάλουμε φρένο στις ιδιωτικοποιήσεις και η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων που επιφέρουν.
Να σταματήσουν τώρα όλα τα χαράτσια είτε της ΔΕΗ είτε της εφορίας. Να σταματήσει κάθε κατάσχεση και πλειστηριασμός στα σπίτια του εργαζόμενου λαού.
Να σταματήσει κάθε συζήτηση για παρέμβαση του κράτους και των εργοδοτών στη συνδικαλιστική δράση και στο δικαίωμα της απεργίας
Συνάδελφοι, Λέει ψέματα η κυβέρνηση όταν λέει ότι από το πρωτογενές πλεόνασμα θα ενισχύσει τους χαμηλοσυνταξιούχους και τις συντάξεις. Ίσα - ίσα το αντίθετο θα κάνει. Είτε τα πουν μνημόνια, είτε αναδιαρθρώσεις, είτε αλλιώς, έρχονται νέα μέτρα!
Ετοιμάζουν νέες μειώσεις στους μισθούς, νέα χαράτσια και φοροληστεία, νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα τσακίζει κι άλλο τις συντάξεις, την ασφάλιση, τις παροχές υγείας, θα καταργεί ουσιαστικά το ΕΦΑΠΑΞ και άλλα.                                                            
Τα μέτρα αυτά, όπως και τα προηγούμενα που πάρθηκαν στα εργασιακά, στους μισθούς και στο ασφαλιστικό, δεν αποτελούν «καινοτομία» της τρόικας. Υπάρχουν προ μνημονίου και κρίσης, είναι διακαής και σταθερός πόθος των μεγαλοεργοδοτών στην Ελλάδα και την ΕΕ, προκειμένου να αυξηθεί η κερδοφορία των επιχειρήσεών τους.
Αυτή η επίθεση της κυβέρνησης έχει επιπτώσεις σε όλους μας. Είναι ανάγκη να οργανώσουμε την πάλη μας απέναντι στις αντιλαϊκές και αντεργατικές επιλογές της.
Σε αυτές τις συνθήκες γενικευμένης επίθεσης θα πρέπει να χτίσουμε τη δική μας συμμαχία. Να αξιοποιήσουμε την πείρα που έχουμε αποκτήσει αυτά τα χρόνια. Να βρεθούμε στο ίδιο μετερίζι με το σύνολο της εργατικής τάξης. Να βρούμε συμμάχους ανάμεσα στους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που βάζουν λουκέτο, ανάμεσα στους χιλιάδες άνεργους.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους στους Δήμους και την Περιφέρεια να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι, να μην υποκύψει κανένας. Να ξεφύγουν από διλήμματα, αυταπάτες που δηλητηριάζουν τη συνείδηση τους και τους παραπλανούν. Να βγάλουν συμπεράσματα, να απεργήσουν ΓΙΑΤΙ πρέπει να δοθεί αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση.
Αν τώρα δεν αποφασίσουμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει θα βρεθούμε χειροπόδαρα δεμένοι και με την πλάτη στον τοίχο για πολλά, πολλά χρόνια. Τέτοιο δικαίωμα δεν έχουμε. Έχουμε χρέος στους εαυτούς μας, στις οικογένειές μας, στις νεότερες γενιές να αντιδράσουμε.
Συνάδελφε: Καμία ανοχή, καμία καθυστέρηση, πάρε και εσύ μέρος στην οργάνωση και περιφρούρηση της Απεργίας. Δράσε και εσύ μαζί με το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ.

             Όλοι στην απεργία την Τετάρτη 9 Απρίλη.
                                 Όλοι στην συγκέντρωση 10:00 στην Ομόνοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου