Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Μ. Μαξίμου:Δεν διώκεται η Χρυσή Αυγή επειδή κόβει ψήφους από τη ΝΔ!!!

Να κλείσουν άρον-άρον το μείζον θέμα που προέκυψε, μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο της συνομιλίας του Τάκη Μπαλτάκου με τον Ηλία Κασιδιάρη, οδηγώντας στην παραίτηση-αποπομπή του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, επιχειρούν τώρα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Όπως ξεκαθαρίζουν σε κάθε τόνο, οι ποινικές διώξεις μελών της ΧΑ ως εγκληματικής οργάνωσης, δεν αποτελούν προϊόν κάποιας σκευωρίας, ούτε έγιναν επειδή η Χρυσή Αυγή «κόβει» ψήφους από τη ΝΔ.  
«Δεν γνωρίζω το θέμα, αλλά, εάν είναι έτσι, δεν έχει θέση στην κυβέρνηση» ήταν η σαφής τοποθέτηση, με την οποία ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έδωσε χθες το σαφές στίγμα για το πώς θα χειροστεί η κυβέρνηση την εν λόγω υπόθεση.
Ο κ. Σαμαράς δεν προέβη σε νέες δηλώσεις και αποχώρησε από το Μαξίμου στις 18:30 το απόγευμα της Τετάρτης, αφού πρώτα είχε δώσει εντολή στο διευθυντή του γραφείου του, Τάκη Μπούρα, να ζητήσει την παραίτηση του κ. Μπαλτάκου, είχε συνομιλήσει για το θέμα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου και με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια.
Όπως είπε ο κ. Αθανασίου, «είναι μια τρικυμία που δεν έχει ουσιαστική βάση», ενώ και ο κ Δένδιας σημείωσε με νόημα ότι «δεν είναι προϊόν φαντασίας, αλλά πραγματικότητα τα 32 περιστατικά με εγκληματικές ενέργειες υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής», τα οποία έστειλε ο ίδιος στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Γκουτζαμάνη.
Η τελευταία δήλωσε χθες ότι ενήργησε «με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία και το νόμο».   Συνεργάτες του πρωθυπουργού σημειώνουν ότι οι διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής έγιναν τον περασμένο Σεπτέμβριο, «επειδή ο Γιώργος Ρουπακιάς σκότωσε τον Παύλο Φύσσα».
Ακόμη, επειδή, λίγες ημέρες πριν, μέλη της «είχαν επιτεθεί σε μέλη του ΚΚΕ στη Νίκαια».
Συνεπώς, καταλήγουν, «είναι έωλος ο ισχυρισμός ότι η Χρυσή Αυγή διώκεται, επειδή κόβει ψήφους από τη ΝΔ».
Υπάρχουν, συνεχίζουν, «βίντεο, φωτογραφίες, ομολογίες και μια σειρά από στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι έχουμε να κάνουμε με παραστρατιωτική οργάνωση». Συνεπώς, δεν χρειαζόταν καμία κυβερνητική παρέμβαση, για να αρχίσει να… ξηλώνεται το πουλόβερ της εγκληματικής οργάνωσης».
«Όλα αυτά βέβαια» καταλήγουν, «σε καμία περίπτωση δεν κρύβουν τις ευθύνες του κ. Μπαλτάκου, ο οποίος, ως μη όφειλε, και εν αγνοία του πρωθυπουργού που τον εμπιστεύτηκε, συνομιλούσε στο γραφείο του στη Βουλή με υπόδικους βουλευτές της Χρυσής Αυγής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου