Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Παραιτήθηκε ο αντικομμουνιστής στενότατος συνεργάτης του Δωσίλογου πρωθυπουργού

                      Παραίτηση Μπαλτάκου μετά το σάλο
Την παραίτησή του υπέβαλε πριν από λίγο στον πρωθυπουργό, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος, μετά την αποκάλυψη του διαλόγου του με τον Ηλία Κασιδιάρη.     
Oλα όσα ειπώθηκαν από μένα είχαν σκοπό να απαλλαγώ από τις πιέσεις που μου απηύθυναν οι βουλευτές της ΧΑ κατηγορώντας με ότι έχω συμμετάσχει σε συνωμοσία εναντίον τους».  
Αυτά αναφέρει - μεταξύ άλλων - ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος σε γραπτή δήλωσή του με την οποία ανακοινώνει ότι υπέβαλλε την παραίτησή του, ζητώντας συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε.
Όπως, ειδικότερα, εξηγεί ο κ. Μπαλτάκος για το περιεχόμενο της συνομιλίας του με τον κ. Κασιδιάρη, «λόγω της γειτνίασης των γραφείων της γενικής γραμματείας της κυβέρνησης και της ΧΑ στη Βουλή είχα συμπτωματικές συναντήσεις με τους βουλευτές του κόμματος αυτού. Mε μία από αυτές τις τυχαίες συναντήσεις αμέσως μετά την προφυλάκιση των κυρίων Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού ο κ. Κασιδιάρης ζήτησε να με δει  ιδιαιτέρως». Ως προς το περιεχόμενο της συζήτησης ο κ. Μπαλτάκος αναφέρει ότι ο κ. Κασιδιάρης «ξεκίνησε τη συζήτηση κατηγορώντας με ότι έχω συμμετάσχει σε συνομωσία εναντίον τους, κατηγορία την οποία απεύθυναν συνεχώς τις προηγούμενες ημέρες και εκείνος αλλά και άλλοι βουλευτές της XA. Tο αρνήθηκα και προσπάθησα να απαλλαγώ από τις πιέσεις.
Στη διάρκεια αυτής της συζήτησης όσα ειπώθηκαν από εμένα είχαν τον παραπάνω σκοπό και κανέναν άλλον, δηλαδή την απαλλαγή από τις πιέσεις αυτές, αφού τα περί σκευωρίας δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα».
Άλλωστε, όπως αναφέρει, τις επόμενες ημέρες, όταν προέκυψαν νεώτερα στοιχεία είχα την ευκαιρία την ευκαιρία να πω στον κ. Κασιδιάρη και σε άλλους - και μάλιστα παρουσία πολλών μαρτύρων - ότι δεν υπάρχει σκευωρία ή συνομωσία εναντίον τους, συζήτηση την οποία φυσικά δεν δημοσιοποίησε ο εν λόγω βουλευτής.   
«Λόγω του θορύβου που δημιουργήθηκε και για λόγους προσωπικής ευθιξίας υπέβαλλα την παραίτησή μου και ζητώ συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε», υπογράφει με την ιδιότητα του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης ο κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος.  Αυτά αναφέρει ο Παναγιώτης Μπαλτάκος, σε γραπτή δήλωσή του με την οποία ανακοινώνει ότι υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του γγ της κυβέρνησης και ζητάει συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε.  Στον επίμαχο διάλογο, ο οποίος άφησε έκθετο γ.γ της κυβέρνησης, ο κ. Μπαλτάκος: Συνομιλεί σχεδόν σε εγκάρδιο τόνο με τον χρυσαυγίτη βουλευτή και να του «περιγράφει» με εντελώς εξωθεσμικό τρόπο την αντίδραση του πρωθυπουργού όταν πληροφορήθηκε τη μή προφυλάκιση Κασιδιάρη   Αποδέχεται ως «ζημιά» την προφυλάκιση των υπολοίπων βουλευτών της Χ.Α χρεώνοντάς την στους βουλευτές Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη. Αμφισβητεί τα πορίσματα της Δικαιοσύνης, με υυβριστικό τόνο προς τον πρωθυπουργό   
Φθάνει μέχρι του σημείου να συμμερίζεται την άποψη Κασιδιάρη περί στημένης υπόθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου