Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Αμνοεριφίων Λόγος!!!

Πέτρος Γαϊτάνος: από τη Ναφθαλίνη με αγάπη ...
Ο διακεκριμένος καλλιτέχνης, με τη μοναδική βυζαντινή φωνή του, ανυψώνει τα άσματα της θρησκείας μας και προσδίδει στους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας μια νέα θρησκευτικότητα.
Οι δημότες είχαν κατακλύσει από νωρίς τον Ιερό Ναό της Αγ. Παρασκευής συμμετέχοντας με κατάνυξη στο κλίμα των ημερών του Θείου Δράματος.
Ο δήμαρχος Πεντέλης ευχαρίστησε τον συμπολίτη μαςυμνωδό κ. Πέτρο Γαϊτάνο για την αφιλοκερδή συμβολή του στον ιερό σκοπό της ολοκλήρωσης των έργων του Ιερού Ναού, καθώς επίσης τον πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας Κοντουλάκο Λευτέρη και τον δημοσιογράφο Μιχαλέλη Δημήτρη για την άρτια διοργάνωση της συναυλίας.
Ορισμένα από τα σχόλια που ακολούθησαν στο ιστολόγιο roides.wordpress.com
Κώστας Κοροβίλας     11/04/2014 στις 10:55 μμ                                                                                    Ο μοναδικός, κ. Πέτρος Γαϊτανος αποτελεί μνημείο πολιτισμού γιά τήν ορθόδοξη δημοκρατία τής Ελλάδoς. Ο κ. Γαϊτάνος είναι σύμβολο, είναι μύθος. 
 Ο κ. Γαϊτάνος ωσάν μιά σύγχρονη Περσεφόνη η οποία ανέρχεται εκ τών σκοτεινών ταρτάρων τού παγερού Αδου, από τό παγωμένο βασίλειο τών νεκρών καί κάθε Ανοιξη ανασκάπτεται ωσάν αρχαιολογικό κομμάτι καί έρχεται νά μάς αναγγείλει τόν ερχομό τής Ανοιξης, νά μάς ενώσει στήν μεγάλη εορτή τού Πασχά, νά μας μαγέψει με τήν μελοδικοτάτή του φωνή και τήν αγγελική του μορφή, νά μάς συγκινήσει μέ θλιμένους ύμνους τών παθών Κασσιανής καί Σωτήρος ημών Κυρίου Ιησού Χριστού. Ακούγοντας τον νά άδει τούς ύμνους τού θείου δράματος παρασυρόμεθα σέ κόσμους θείας κατάνυξης καί έκστασης. Μετά…. χάνεται!  Τό βασίλειο τών νεκρών, ο Αδης, η σκοτεινή, η παγερή καί νεκρική αφάνεια τόν αποροφά στά σκοτεινά εγκατά της. Ως τού χρόνου, πάλι, άν είμαστε καλά, νά τόν ανασκαψομεν. Τώρα, οσονούπω θά έλθει καί το Άγιον Φως εξ’ Ιουδαίας. Αλλο καί τούτο…Ωιμέ!!!
11/04/2014 στις 11:05 μμ    - www.tovima.gr/society/article/?aid=479957
Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στους καλλιτεχνικούς και όχι μόνο κύκλους η δήλωση του τραγουδιστή Πέτρου Γαϊτάνου υπέρ της Χρυσής Αυγής.
 «Θεωρώ ότι η Χρυσή Αυγή εν μέρει καλά πράττει! Μ’ αρέσει αυτό που κάνει η Χρυσή Αυγή, όμως δεν μ’ αρέσει να γίνεται από μόνο του. Πρέπει κάποια στιγμή να ανασκουμπωθούν και να το κάνουν οι πολιτικοί. Προτιμώ η Χρυσή Αυγή να ξεφύγει λίγο παρά να λούζομαι τη χαζοευγένεια των ΜΜΕ και των πολιτικών, οι οποίοι μας έχουν καταστρέψει. Προτιμώ μια Χρυσή Αυγή που θα είναι τσαμπουκάδες. Μ’ αρέσει ο τσαμπουκάς της» δήλωσε ο τραγουδιστής και συνέχισε λέγοντας ότι παρακολουθώντας τα ΜΜΕ ήθελε να κάνει όσα κάνει η Χρυσή Αυγή.
Αναπαράγοντας τις δηλώσεις του η Χρυσή Αυγή τον αποκαλεί «καταξιωμένο κι αξιόλογο καλλιτέχνη με μεγάλη προσφορά στους εκκλησιαστικούς Βυζαντινούς ύμνους».
------------------------------------------------------------------------
Δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, βιογραφικό
Οι γονείς του μεγάλωσαν στις βουνοπλαγιές του Πεντελικού ζώντας τη νομαδική Σαρακατσάνικη ζωή. Ο πατέρας του Δημάρχου ήταν ο 1ος οδηγός του βυτιοφόρου και του απορριμματοφόρου οχήματος της Κοινότητας Πεντέλης από το 1949.
Ο Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πεντέλη. Φοίτησε στο Δημοτικό σχολείο (γνωστό ως «παράγκα») τη δεκαετία του ’50.
Φοίτησε στη Σχολή Ευελπίδων (1965 – 1969) με άριστες επιδόσεις.
Απεφοίτησε το 1969 ως Αξιωματικός του Όπλου των Τεθωρακισμένων .
Φοίτησε στην Εθνική Σχολή Ιππασίας της Γαλλίας (Τμήμα Καθηγητών Ιππασίας) και υπηρέτησε στο Σύνταγμα της Προεδρικής Φρουράς της Γαλλίας.
Υπηρέτησε σε πολλές μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων στην 30ετή θητεία του και διετέλεσε Στρατιωτικός Ακόλουθος της Ελλάδος στη Βουλγαρία .
Επί πολλά χρόνια και με νίκες σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο υπήρξε αθλητής και προπονητής Ιππασίας με πολλές διακρίσεις και προπονητής της Εθνικής ομάδας του Μοντέρνου Πεντάθλου.
Ασχολήθηκε με την επιχειρηματική δράση μετά την έξοδό του από το Στρατό και ειδικότερα με τη λειτουργία Ιππικών Εγκαταστάσεων.
---------------------------------------------------------------------------
Για όσους θέλουν να παρακολουθούν τις ευγενείς δραστηριότητες του ναού και το κήρυγμα των τριών κληρικών της που πληρώνουν οι φορολογούμενοι:
Αγ. Παρασκευή Νέας Πεντέλης
Αγ. Παρασκευής 13,
Τηλ.: 210.8040.212, 210.8044.011
Εφημέριοι
1.Σαββάκης Ιωάννης (Α’)
2.Τζανής Ειρηναίος (Α’)
3.Λιακόπουλος Ἰωάννης, Διάκ. (Α΄)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου