Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Αύριο 1η Μάη στις 10.00 π.μ όλες & όλοι στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Οι εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγου δείχνουν το δρόμο των αγώνων απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους στους Δήμους και την Περιφέρεια να πάρουν μαζικά μέρος όλοι και όλες στη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ τη 1η Μάη 10.00 π.μ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες, Η 1η Μάη συμβολίζει τους μακρόχρονους και σκληρούς αγώνες της εργατικής τάξης, από το Σικάγο του 1886 έως σήμερα, με τους οποίους κατακτήθηκε κάθε εργατικό δικαίωμα. Συμβολίζει τις θυσίες που κατέβαλαν χιλιάδες πρωτοπόροι εργάτες και εργάτριες στην πάλη ενάντια στην ταξική εκμετάλλευση. Δεν είναι μόνο μια μέρα τιμής και μνήμης, αλλά αποτελεί παρακαταθήκη που διδάσκει, διαπαιδαγωγεί και παραδειγματίζει. Το μήνυμά της είναι φάρος για τους σημερινούς αγώνες, ενάντια στην πολιτική που πτωχεύει το λαό, που τον ρίχνει στη φτώχεια και την ανεργία. Είναι πάντα επίκαιρη, εμπνέει και καθοδηγεί την πάλη της εργατικής τάξης, ενάντια στο σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλει η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων.
Σήμερα, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες, να έχουμε όλοι δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και μεροκάματα, να εργαζόμαστε λιγότερες ώρες, να αυξηθεί ο ελεύθερος χρόνος. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις να ζούμε χωρίς το βραχνά της ανασφάλειας και της ανεργίας, να είμαστε καλυμμένοι από ένα ευρύ σύστημα κοινωνικής φροντίδας.
Και όμως ζούμε με αδιάκοπο άγχος, ανασφάλεια παλεύοντας να ανατρέψουμε, να βάλουμε εμπόδια στα σχέδια της κυβέρνησης για τις χιλιάδες απολύσεις και διαθεσιμότητες, διεκδικώντας επαναφορά όλων των διαθέσιμων στις δουλειές τους. Να ανακληθούν οι ως σήμερα απολύσεις.
Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους. Πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα στους συναδέλφους που εργάζονται στο Δημόσιο σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, μέσω ΟΑΕΔ και ΕΣΠΑ. Να σταματήσει η άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων στα άθλια και κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης.      
                                               
Να μπει φρένο στην απελευθέρωση των απολύσεων. Να δοθούν κονδύλια για την κάλυψη των αναγκών στην Παιδεία, στην Υγεία και την Πρόνοια. Αποκλειστικά Δημόσια - Δωρεάν Υγεία και Παιδεία.
Να αντισταθούμε στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και άλλων υπηρεσιών στους δήμους, να βάλουμε φρένο στις ιδιωτικοποιήσεις και η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων που επιφέρουν.
Να σταματήσουν τώρα όλα τα χαράτσια είτε της ΔΕΗ είτε της εφορίας. Να σταματήσει κάθε κατάσχεση και πλειστηριασμός στα σπίτια του εργαζόμενου λαού.
Να σταματήσει κάθε συζήτηση για παρέμβαση του κράτους και των εργοδοτών στη συνδικαλιστική δράση και στο δικαίωμα της απεργίας.
Συνάδελφοι, Το κίνημά μας έχει ένα δρόμο – μια διέξοδο: φιλολαϊκή ανάπτυξη με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες και όχι το κέρδος των τραπεζιτών και των βιομηχάνων.
Παλεύουμε αδιάκοπα για την ανασυγκρότηση σε ταξική βάση του συνδικαλιστικού εργατικού κινήματος.  Εργατικό κίνημα που δεν θα το χρησιμοποιεί το σύστημα ως γρανάζι, που θα βάζει πλάτες για να φύγει η σημερινή κυβέρνηση και να έρθει μια άλλη, με το λαό και τις ανάγκες του στη γωνία. Εμείς παράγουμε τον πλούτο, εμείς πρέπει να το διαφεντεύουμε – όχι τα μονοπώλια και οι κυβερνήσεις τους. Κίνημα πάλης ενάντια στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό παλιό και νέο.
Ναι, θέλουμε κίνημα καρφί στο μάτι της πλουτοκρατίας και των συνδικαλιστικών ηγεσιών που τα «μαζεύουν και τα διπλώνουν». Κίνημα που ως σημαία του έχει το μόνο δίκαιο αίτημα: Αποδέσμευση από την Ε.Ε με μονομερή διαγραφή του χρέους, να είναι ο λαός κυρίαρχος του πλούτου που παράγει. Η 1η Μάη είναι η ιστορία των εργαζομένων και μας καλεί:
Καμιά υποταγή, κανένα συγχωροχάρτι σε αυτήν τη βαρβαρότητα. Μπορούμε να ζήσουμε καλυτέρα. Όταν εμείς το αποφασίσουμε να συγκρουστούμε με την πολιτική των μονοπωλίων, της συγκυβέρνησης, της Ε.Ε., του ΔΝΤ. 
Όλοι στον αγώνα για μια ζωή αντάξια της δουλειάς μας και των αναγκών μας. Για να γίνει η εργατική τάξη δύναμη ανατροπής και εξουσίας.
                                    Ζήτω η 1η Μάη!

       Ζήτω η παγκόσμια εργατική τάξη!

                                           Η Διοίκηση του Συνδικάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου