Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης:«Θα συνεχίσω με καθαρότητα και ανθρωπιά»!

Για την απόφασή του να διεκδικήσει για 5η φορά, την 5ετή διακυβέρνηση του Δήμου Πεντέλης αλλά και γενικότερα για την Αυτοδιοίκηση μίλησε ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου -Καψάλης, καλεσμένος στην εκπομπή «Οι Πρωταγωνιστές (Βορείου Τομέα Αθηνών)».
Από όπου πέρασε ο κ. Στεργίου-Καψάλης έδωσε δυναμικό παρών ενώ φαίνεται ότι το 5 καθορίζει την πορεία του αφού  μέχρι στιγμής  για 5 συνεχείς θητείες (1999 -2011) υπηρέτησε τον ΣΠΑΠ και ανέπτυξε φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις και σήμερα είναι πρόεδρος των Ελλήνων Προπονητών Ιππασίας για 5η επίσης συνεχή θητεία.
Ο δήμαρχος Πεντέλης και στρατηγός ε.α. στην πολύχρονη θητεία του στην Αυτοδιοίκηση, ανέπτυξε σοβαρές δράσεις σε όλους του τομείς της με έμφαση στην πολιτική προστασία του τόπου του και τη στήριξη του Πεντελικού Περιβάλλοντος, που τον καταξίωσαν πανελλαδικά.
Μάλιστα το 2006 εκλέχθηκε δήμαρχος Πεντέλης με το συντριπτικό ποσοστό 81,3%.
Η λογική του να είναι ο δήμαρχος κοντά στον πολίτη είναι αυτή που διακατέχει τον δήμαρχο Πεντέλης που δεν διστάζει να ανέβει στη μηχανή του για να τον επισκεφθεί στο σπίτι του και να συζητήσει αυτό που τον απασχολεί.
Το σύνθημά του όμως είναι πρώτα η καθαρότητα και ιεραρχώντας, μετά η ανθρωπιά και στη συνέχεια η ανάπτυξη. Η καθαρότητα και οι ανθρωπιά είναι οι αξίες που όπως μας είπε ο ο κ. Στεργίου-Καψάλης, έχουμε ανάγκη σήμερα.
Αναφέρθηκε μάλιστα και στο εξής οξύμωρο: περιοχές μέσα στην πόλη, όπως πλατείες, χαρακτηρίζονται δασικές εκτάσεις ενώ αυθαιρεσίες στη δασική έκταση έχουν νομιμοποιηθεί! Οραματίζεται να λειτουργήσουν οι δήμοι ως κυβερνεία, ώστε να χαράσσουν την πολιτική τους και να εποπτεύονται από δικούς τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και με αυστηρές ποινές, ώστε να αποδεσμευθούν, όσο τον δυνατόν, από την κεντρική κυβέρνηση που λειτουργεί ως «Λερναία Ύδρα». Στην ερώτηση τι δεν έκανε, ο κ. Δημήτρης Στεργίου –Καψάλης απάντησε ότι δεν έκανε κανένα μεγάλο λάθος.
Αυτό που τον απασχολεί είναι, πρώτον να μην κάνει λάθος στη στρατηγική του, να συνεχίσει με ανθρωπιά και καθαρότητα Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης:
Θα συνεχίσω με καθαρότητα και ανθρωπιά και να δρομολογήσει την ανάπτυξη.
Μία αγαπημένη του φράση είναι «να κατορθώσουμε να γεράσουμε έχοντας πετάξει από πάνω μας όσο το δυνατόν λιγότερα από τα ιδανικά και τις αξίες μας» κι αυτό γιατί αναλογίζεται την υστεροφημία του. «Δεν θέλω όταν μεγαλώσουν τα τρία εγγόνια μου να βρεθεί κάποιος και να με κατηγορήσει» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πεντέλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου