Πέμπτη, 3 Απριλίου 2014

ΕΛΠΙΣ: Ο Αδωνις, ο Αχιλλεύς & η σουίτα της ΑκροΔεξιάς ... Υγείας!

Διαβάζουμε την παρακάτω είδηση στην "Ελευθεροτυπία":
 "Σάλος στην κυβέρνηση αλλά και στο μέγαρο Μαξίμου προκλήθηκε μετά το χθεσινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», για τη... βασιλική νοσηλεία του «άπορου» αδερφού του υπουργού Υγείας Αδώνιδος Γεωργιάδη σε σουίτα στο νοσοκομείο «Ελπίς».
Οπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, παρενέβη ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για να κλείσει το θέμα. 
Ο αδερφός του Αδώνιδος, κάτοικος Κηφισιάς, δήλωσε άπορος και μέσω Κοινωνικού Ιατρείου πέτυχε την εισαγωγή του στο «Ελπίς». Χειρουργήθηκε δωρεάν, όπως αποκάλυψε χθες η «Ε», γεγονός που αποτελεί μείζον ηθικό θέμα για την κυβέρνηση, έστω κι αν είναι πράγματι άπορος, καθώς καταδεικνύει τον τρόπο που ακόμη λειτουργεί το ΕΣΥ στις εποχές του Μνημονίου εις βάρος όλων των άλλων ανασφάλιστων και άπορων πολιτών.
Και η ιστορία δεν τελειώνει εδώ.
Ενδεικτικό της κυβερνητικής αλαζονείας είναι το γεγονός πως μετά το πλήθος των αντιδράσεων, με εντολή Σαμαρά οι εμπλεκόμενοι έσπευσαν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.
Οπωςαναφέρουν απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες, από νωρίς το πρωί στο μέγαροΜαξίμου σήμανε συναγερμός. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς φέρεταιιδιαίτερα ενοχλημένος από την αποκάλυψη για την ειδική μεταχείριση του αδερφούτου υπουργού Υγείας, γι' αυτό και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές διαμήνυσε «ναμαζευτεί το θέμα άμεσα».
Οπερ και εγένετο, με τη γνωστή... ελληνική τακτική. Σε χρόνο-ρεκόρ έγινε υπεξαγωγή των «ένοχων» εγγράφων τα οποία εξαφανίστηκαν διά μαγείας. Εγγραφα που εκδόθηκαν στις 7 Μαρτίου 2014 και αποδείκνυαν την εισαγωγή στην παθολογική κλινική όπου και βρίσκεται και το μονόκλινο-σουίτα και νοσηλεύτηκε ο αδερφός του υπουργού Υγείας, όπως παραδέχτηκε με δηλώσεις του και ο διοικητής του «Ελπίς» Θεόδωρος Γιάνναρος στην «Ε».
Ωστόσο για όσους το θεώρησαν ακόμη και πρωταπριλιάτικο αστείο, να σημειωθεί ότι η «Ε» έχει στη διάθεσή της τόσο τα έγγραφα που επισήμως εκδόθηκαν πριν, αλλά και τα αλλοιωμένα μετά.  Και η υπόθεση δεν σταματά εδώ.
Σε μια προσπάθεια να μαζευτούν τα ασυμμάζευτα, όπως άλλωστε ήταν και η εντολή Σαμαρά, οι αρμόδιοι έσπευσαν χθες 1η Απριλίου να αποπληρώσουν τα νοσήλια (αντίτιμο ΚΕΝ) ύψους 600 ευρώ.
Και δεν έμειναν φυσικά σε αυτό. Φρόντισαν να εκδώσουν νέο πιστοποιητικό, χωρίς να μπορούν βέβαια να αλλάξουν την ημερομηνία (σ.σ. 1η Απριλίου), στο οποίο αφαίρεσαν το χαρακτηρισμό «άπορος» όπως και το «Κοινωνικό Ιατρείο».
Μάλιστα εκτός των άλλων στο χθεσινό πιστοποιητικό φρόντισαν να αφαιρέσουν την παθολογική κλινική όπου προνομιακώς μεταφέρθηκε, δεδομένου πως διαθέτει το μονόκλινο-σουίτα και να αναγράψουν μόνο την κλινική ΩΡΛ (νοσηλεία από 4.7 έως 7.3). Μάλιστα στο ίδιο πιστοποιητικό σημειώνεται ότι ο ασθενής έκανε δήλωση στις 20.3.2014 ότι το ποσόν θα το καταβάλει στις 31.3.
Και η απόφαση της διοίκησης του «Ελπίς» -που αποτελεί επιλογή και του Αδώνιδος Γεωργιάδη- να επιφυλάξει βασιλική μεταχείριση στον αδερφό του υπουργού, καταδεικνύει τον τρόπο που ακόμη και σήμερα λειτουργεί το δημόσιο σύστημα.
Εστω κι αν ο υπουργός δεν παρενέβη για τη διακριτική μεταχείριση του αδερφού του, ο διοικητής έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο για να ικανοποιήσει τον προϊστάμενό του. Είναι το ίδιο πρόσωπο που ακολουθεί την κυβερνητική πολιτική Αδώνιδος και στέλνει ειδοποιήσεις σε άλλους 100 ασθενείς -όπως ο ίδιος δήλωσε στην «Ε»- οι οποίοι δεν είχαν να πληρώσουν τα νοσήλιά τους."
Θα συμφωνήσουμε με την καλή εφημερίδα. Η νοσηρότητα του συστήματος αποδεικνύεται όχι μόνο από το γεγονός ότι ο αδερφός του Υπουργού Υγείας χρησιμοποιεί ένα κοινωνικό ιατρείο (τα οποία ο αδερφός του ως Υπουργός πολεμά) και δηλώνει "άπορος" για να μην πληρώσει το νοσήλειο, αλλά από το ότι τα πάντα γίνονται ταχύτατα ώστε να "μην στεναχωρηθεί ο κύριος Υπουργός".  Φίλοι και υμέτεροι εξυπηρετούνται κατ' εξαίρεση και όχι με βάση τις ανάγκες τους, τοποθετούνται σε μονόκλινα όχι με βάση την κατάστασή τους αλλά με βάση την ιδιότητα του αδερφού τους και νοσήλεια σβήνονται γιατί απλά το κράτος μπορεί να σβήνει.
Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό. Είναι το ότι αντί ο Πρωθυπουργός να βάλει τον Υπουργό δημοσίως στη θέση του, επεμβαίνει ώστε να "κλείσει" το θέμα. Δεν τον απασχολεί το γελοίο του πράγματος; Το ότι ο Υπουργός του δεν έβαλε (ακόμα κι αν δεν είχε πραγματικά ο αδερφός του) 600 ευρώ από την τσέπη του (όπως θα έκανε κάθε σωστός αδερφός που μπορεί), παρά χρειάστηκε να γίνει ολόκληρη σκηνοθετική παρέμβαση ώστε να μην πληρωθεί η εγχείρηση και το νοσήλειο; Δεν τον πείραξε πως ένας διοικητής όχι μόνο επενέβει ώστε να "εξυπηρεθεί" ο αδερφός του πολιτικού του προϊσταμένου, παρά στη συνέχεια πλαστογράφησε ώστε να φανεί ότι τα πράγματα έγιναν αλλιώς και η "μέρα δεν είναι μέρα, αλλά νύχτα";
Τραγικά πράγματα, σε μια χώρα που τα πάντα νοσούν. Εκτός από τον παχυδερμισμό των κυβερνώντων που ανθεί και εξαπλώνεται...Τελικά μια με την υπόθεση Μπαλτάκου και μια με την υπόθεση Γεωργιάδη, φαίνεται ότι η κυβέρνηση δε θα το βρει απ' το Μνημόνιο αλλά από "φίλους" (Χ.Αυγή - Μπαλτάκος) και αδερφούς (Γεωργιάδη)...

                  ΠΗΓΗ:http://nea-metra.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου