Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Μεγαλοπρεπές ΟΧΙ των κατοίκων στην ανέγερση κτιρίου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο Λόφο Κουφού

Επιστολή διαμαρτυρίας, με αίτημα την παρέμβαση & των δημοτικών παρατάξεων
Στις 1.200 φτάνουν οι υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί έως τώρα από κατοίκους της Πεντέλης, οι οποίοι διαμαρτύρονται, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, για την ανέγερση του νέου κτιριακού συγκροτήματος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών στην κορυφή του λόφου Κουφού της Πεντέλης.
«Καθιστούμε σαφές εκ των προτέρων» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «ότι δεν εναντιωνόμαστε στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.
Φρονούμε, ωστόσο, ότι οι αιρετοί του α' και β' βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που ζητούν από μας σήμερα τη ψήφο μας, όφειλαν, πριν προχωρήσουν στις όποιες αποφάσεις τους, ερήμην της τοπικής κοινωνίας, για την εγκατάσταση ενός έργου αρχικού προϋπολογισμού 5,7 εκατ. ευρώ, να σεβαστούν:
Το ειδικό καθεστώς προστασίας του Πεντελικού , ως ιδιαίτερου φυσικού κάλλους(Π.Δ. από 26-8-1988, όπως τροποποιήθηκε με το από 25-4-1989 όμοιο).
Το δασικό χαρακτήρα της έκτασης Αστεροσκοπείου και το ανάγλυφο της περιοχής
Το θεσμοποιημένο χαρακτηρισμό του γειτνιάζοντος οικιστικού ιστού ως αμιγούς κατοικίας.
Τις οικοδομικές προδιαγραφές την εφαρμογή των οποίων έχουν την ευθύνη τήρησης για κάθε κτίσμα της περιοχής
Την ακτινοβολία που δημιουργείται από την εγκατάσταση πολυάριθμου μηχανολογικού εξοπλισμού και τις επιπτώσεις της στην υγεία των ανθρώπων.
Τις αντοχές του οδικού δικτύου που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο καθημερινό κυκλοφοριακό φόρτο που συνεπάγεται η μετακίνηση σημαντικού αριθμού ανθρώπων (προσωπικού, συνέδρων, επισκεπτών κλπ) και τις επιπτώσεις της στη μείζονα περιοχή.
Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Τους καλούμε, έστω την ύστατη στιγμή, να σταματήσουν την πρόοδο των εργασιών και να αναζητήσουν χώρο, που να προσφέρεται πραγματικά για την ανέγερση ενός τέτοιου συγκροτήματος. Αναμένομε επίσης από όλους τους υποψηφίους όλων των συνδυασμών να λάβουν θέση για το θέμα τώρα δημόσια και καθαρά».

                         ΠΗΓΗ:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου