Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

«Δίκαιο, παράδειγμα & καθήκον», από τον «Real» Β. Μπούρα για «Real» ...Πεντέλη!

Ο Βασίλης Μπούρας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Kαλλικρατικό δήμο Πεντέλης (Πεντέλη, N. Πεντέλη, Μελίσσια), με τον συνδυασμό του υποψήφιου Δημάρχου Δημήτρη Στεργίου - Καψάλη... για τις εκλογές της 18ης Μαϊου & την ενασχόλησή του με τα κοινά:
«Η στάση σε μια διαδρομή που άρχισε την 1η Ιανουαρίου 2011 και η αρχή μιας νέας πενταετίας με Δήμαρχο πάλι τον Δημήτρη Στεργίου - Καψάλη.
Στην διάρκεια της θητείας μου στην Διοίκηση του Δήμου Πεντέλης, μπορώ να συνοψίσω σε τρείς λέξεις την για πρώτη φορά ενασχόληση μου στα κοινά. Δίκαιο - Παράδειγμα - Καθήκον.
Το ξύπνημα στις 5 το πρωί και το τέλος της ημέρας τα μεσάνυχτα χωρίς καμία μέρα μακριά από την πόλη, αποδεικνύουν τις λέξεις αυτές.
Τα καθήκοντα μου στην Διοίκηση υπό το Δημάρχου Δημήτρη Στεργίου - Καψάλη αφορούσαν την θέση του Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ Οργανισμού Αθλητισμού - Πολιτισμού το 2011 και από το 2013 έως και σήμερα την Θέση του Τοπικού Αντιδημάρχου στην Δημοτική Ενότητα Μελισσίων.
Συνοπτικά ως Πρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού - Πολιτισμού μπορώ να καταγράψω:
1. Την μετάβαση στο Καλλικράτη ενώνοντας Αθλητισμό και Πολιτισμό των τριών πρώην Δήμων ( Μελισσίων - Ν. Πεντέλης - Πεντέλης)
2. Την αδειοδότηση για πρώτη φορά ΟΛΩΝ των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων
3. Την παραχώρηση των Δημοτικών εγκαταστάσεων στα αθλητικά σωματεία και του πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία τους , όπως και αποδείχθηκε στην πράξη με μοναδική επιβάρυνση για το Δήμο την συντήρηση των εγκαταστάσεων.
4. Την διοργάνωση 4 Πανελληνίων πρωταθλημάτων και 4 Περιφερειακών στην πόλη μας από τις Ομοσπονδίες Καράτε - Judo - Σωματικής Διάπλασης και Γενικής γυμναστικής.

5. Την στέγαση στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων του Λαογραφικού Μουσείου και την καταγραφή για πρώτη φορά των βιβλιοθηκών και στις τρείς (3) Δημοτικές Ενότητες καθώς και το βεστιάριο του Πολιτιστικού Κέντρου Μελισσίων.
6. ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΊΑ Μας ΕΓΙΝΕ Ο διαχωρισμός των αθλητικών σωματείων όπως ποδοσφαίρου και μπάσκετ για καλύτερη διαχείριση των χώρων με λαμπρό παράδειγμα τον Καλαθοσφαιρικό Όμιλο Μελισσίων - ΚΑΟΜ , που αριθμεί σήμερα τουλάχιστον 500 παιδιά και την ομάδα γυναικών Α2 Εθνικής κατηγορίας, την Αθλητική Ένωση Πεντέλης στην Γ Έθνική κατηγορία ανδρών στο μπάσκετ και τον Αθλητικό όμιλο Μελισσίων - ΑΟΜ , ο οποίος το 2011-2012 αγωνίστηκε στην Δ΄ Εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου.
Κυρίως όμως αυτό που πετύχαμε στα Αθλητικά και Πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας είναι , η δημιουργία του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου - Ν.Π.Δ.Δ. Αθλητισμού Πολιτισμού Δήμου Πεντέλης, φεύγοντας από τις ζημιογόνες Κοινωφελείς Επιχειρήσεις του πρ. Δήμου Μελισσίων , οι οποίες και το Δήμο χρέωσαν και οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες και τα παιδιά τους , ήταν μέτριας ποιότητας .
Ως Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Μελισσίων έχοντας την ευθύνη στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Συντήρησης πρασίνου, Συντήρησης κτιρίων και οχημάτων, Κοιμητηρίου και Πολιτικής Προστασίας κ.λ.π.μπορώ να καταγράψω τα ακόλουθα :

1. Στον τομέα της καθαριότητας
Με πολύ δουλειά και παρόλο το μειωμένο προσωπικό λόγω συνταξιοδοτήσεων και χωρίς ούτε μια πρόσληψη εργαζομένου, η πόλη μας είναι ΚΑΘΑΡΗ. Στο σπουδαιότερο και πλέον ευαίσθητο τομέα της λειτουργίας του Δήμου μας οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι πολύ σε υψηλό επίπεδο, σεβόμενοι τους πολίτες και εκπληρώνοντας την αυτοδιοικητική μας αποστολή.
2. Στον τομέα του πρασίνου
Η άριστη συντήρηση των 85 στρεμμάτων πρασίνου ( πάρκα, αλσύλια, δάση, νησίδες) εντός του οικιστικού ιστού της πόλης των Μελισσίων, αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα της λειτουργίας της υπηρεσίας.
Τιμώντας την ιστορία μας , για πρώτη φορά καθαρίσαμε και αναπλάσαμε τον περιβάλλοντα χώρο του ιστορικού μνημείου Πέντε Καμάρες , συνδέοντας το περιβάλλον με τον πολιτισμό της πόλη μας.
3. Κοιμητήριο Μελισσίων
Το 2013 αποτέλεσε σταθμό στην λειτουργία του κοιμητηρίου από της ιδρύσεως του εδώ και 30 χρόνια.
Μετά από καταγγελία δημότη σε βάρος της επί 20ετίας ληξιάρχου και υπεύθυνης κοιμητηρίου, ξεδιπλώθηκε το κουβάρι της οικονομικής κακοδιαχείρισης και της λειτουργίας της αρμόδιας υπαλλήλου. Η υπόθεση πλέον είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης.
Στο κοιμητήριο πλέον, στον χώρο αυτό ιδιαίτερης τιμής και σεβασμού , έχουν χαρτογραφηθεί και κατεγράφησαν ΟΛΕΣ οι θέσεις του κοιμητηρίου(μνημεία- οστεοφυλάκια κ.λ.π.) και εντάχθηκαν τα έσοδα του στο μηχανογραφικό σύστημα του Δήμου.
4. Πολιτική Προστασία
Η λειτουργία της υπηρεσίας ήταν άριστη κατά την αντιμετώπιση της θεομηνίας το Φεβρουάριο του 2013 όπου η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε την υπερχείλιση των ρεμάτων που διέρχονται τον οικιστικό ιστό του Δήμου θέτοντας σε κίνδυνο σπίτια και δημότες. Το ίδιο αποτελεσματική ήταν και το Δεκέμβριο του ίδιου έτους, όπου οι ισχυροί άνεμοι είχαν σαν αποτέλεσμα την πτώση εκατό και πλέον δένδρων στη πόλη μας.
Στον τομέα της πρόληψης και της πυροπροστασίας κατά το 2013, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου κάναμε τον καθαρισμό και την κοπή των χόρτων σε οικόπεδα, αλσύλλια, πάρκα και δάση σε ποσοστό που άγγιξε το 100% . Στόχος είναι να κάνουμε το ίδιο και φέτος ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2014
Όσον αφορά την πρόληψη στα καιρικά φαινόμενα και τις πλημμύρες ο τελευταίος καθαρισμός , καταγραφή και σήμανσης των 886 φρεατίων στα Μελίσσια έγινε κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2013 και θα επαναληφθεί την ίδια περίοδο και το τρέχον έτος 2014.
Με την άμεση επέμβαση μας , αποτρέψαμε δυο φορές την παράνομη κοπή δένδρων εντός δασικής εκτάσεως επί της οδού Καραμανλή και εντός του Ναυτικού Ιδρύματος Εργαζομένων Θαλάσσης – ΝΙΕΘ.
Μετά από επίμονες ενέργειες μας προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, καταφέραμε την φύλαξη του δασικού χώρου του Ναυτικού Ιδρύματος Εργαζομένων Θαλάσσης - ΝΙΕΘ για την ασφάλεια και ησυχία των περιοίκων, διότι σαν ανοιχτός και εγκαταλελειμμένος χώρος που ήταν επί σειρά ετών, είχε μετατραπεί σε στέκι παραβατικών ατόμων.
5. Ανακύκλωση
Τοποθετήσαμε πιλοτικά καμπανοειδείς κάδους περισυλλογής γυαλιού σε κεντρικά σημεία της πόλης.
6. Μεταφέραμε την λαϊκή αγορά σε άλλο σημείο της πόλης με σκοπό την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας των οχημάτων και την διευκόλυνση των δημοτών αλλά και των πωλητών, πράγμα το οποίο και πετύχαμε.
7. Εθνικές και Θρησκευτικές εορτές- παρελάσεις
Οι Εθνικές και Θρησκευτικές εορτές στη πόλη μας , οιπαρελάσεις και όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις , πραγματοποιήθηκαν και θασυνεχίσουμε να τις πραγματοποιούμε με τις οφειλόμενες τιμές . Με την άριστησυνεργασία των εργαζομένων και τον υπερβάλλοντα ζήλο που επιδεικνύουνοποτεδήποτε χρειαστεί , η πόλη επανέρχεται εντός ολίγων ωρών στους κανονικούςτης ρυθμούς, εισπράττοντας την ικανοποίηση των διοργανωτών και κυρίως τωνδημοτών μας. »
 
                                                    12/5/2014 10:30:00 πμ | Twitter
                                                         www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου