Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Ο Δήμος Πεντέλης έχει αφήσει το βουνό στο έλεός του!!!

«Κουρασμένος» από την μακρόχρονη θητεία, δείχνει ο Δ. Στεργίου!!!
Για να μην νομίζετε ότι είμαστε το μοναδικό ιστολόγιο που βρίσκουμε ψεγάδια στην απεχθέστατη Διοίκηση Στεργίου & τα αναδεικνύουμε, διαβάστε προσεκτικά έναν άλλο ιστολόγιο, πιο αντικειμενικό ....
Έναν Φωτογράφο που εδώ και 30 χρόνια φωτογραφίζει και παρακολουθεί την χλωρίδα και την πανίδα των τριών μεγάλων βουνών που καλύπτουν το λεκανοπέδιο της Αττικής, το Πεντελικό, την Πάρνηθα και τον Υμηττό, για να εξάγετε τα δικά σας συμπεράσματα και ζητούμε να μας κρίνετε αυστηρά για τα αιχμηρά μας κείμενα:
Όπως εξομολογείται στο ιστολόγιο που διαθέτει ο Φωτογράφος, η φωτογραφιση & παρακολούθηση της χλωρίδας και της πανίδας των τριών μεγάλων βουνών που καλύπτουν το λεκανοπέδιο της Αττικής & κυρίως του Πεντελικού Βουνού, προϋποθέτει προσπέλαση σε δρόμους με το αυτοκίνητο η άλλο μέσο, ώστε να μπορείς να κουβαλήσεις τον απαραίτητο εξοπλισμό σου μέχρι ένα σημείο, αλλά και όχι μόνο...
«Από τα τρία βουνά το Πεντελικό, σημειώνει με έμφαση,  έχει αφεθεί δυστυχώς στην μοίρα του, με τον δήμαρχο κ. Δημήτρη Στεργίου - Καψάλη μάλλον να δείχνει «κουρασμένος»  από την μακρόχρονη θητεία του
ώστε να κάνει το αυτονόητο για τους δημότες του, να διορθώσει τα νεροφαγώματα από τους κύριους χωματόδρομους που συχνά επισκέπτονται οικογενειάρχες με τις οικογένειες για να χαρούν τα ΣαββατοΚύριακα το βουνό


Αντί αυτού οι δρόμοι έχουν γίνει απροσπέλαστοι και εδώ και δυο χρόνια δεν επιδιορθώνονται όπως παλιά από τον Μάιο, με αποτέλεσμα να καθίστανται όλο και ποιο επικίνδυνοι για ένα αυτοκίνητο να μετακινηθεί.
Δεν ζητάμε να ρίξετε άσφαλτο ώστε να χαλάσετε το φυσικό τοπίο αλλά ένα γκρειτερ να μαζέψει τα νεροφαγώματα δεν νομίζω να στοιχίζει. Άλλωστε είναι τόσο λίγα τα μέτρα που θα καλύψουν που δεν μπορώ να καταλάβω προς τι αυτή η αδιαφορία.
Ενδεικτικά σας παραθέτω φωτογραφίες από τρία κεντρικά σημεία.
Ένα είναι ο δρόμος στον Αγ. Πέτρο που πάει για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Όλο το πρόβλημα είναι η ανηφορήτσα ούτε 50 μέτρα.
Η δεύτερη είναι πηγαίνοντας προς νέα μάκρη μετά την βρύση Αριστερά που ανεβάζει στο πλάτωμα. Την δια εικόνα έχει και ο δρόμος στην βρύση, προς Αγ. Ασωμάτων.
Το τρίτο είναι ο δρόμος που πάει στο εγκαταλελειμμένο φυλάκιο πυροπροστασίας, όπως ανεβαίνουμε από την διασταύρωση από Πεντέλη για νέα μάκρη, και έχει και ταμπέλα για σπηλιά Νταβέλη, Αγ. Ασωμάτων.  Εκεί μια φορά όπως φωτογράφιζα σταμάτησε ένα αυτοκίνητο με τουρίστες και ήθελαν να πάνε στην σπηλιά του Νταβέλη. Είδαν την ταμπέλα και μπήκαν. Τι να τους πω τώρα ότι είναι διακοσμητική η πληροφόρηση για τον προορισμό; Δήμαρχε η όποιος θα αναλάβει πρέπει επειγόντως το Πεντελικό να γίνει ξανά προσβάσιμο, και επισκέψιμο.

                                       Αναδημοσίευση:«©60gr Η ελεύθερη έκφραση σκέψης»


                                                         e-Mail: web60gr@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου