Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Γιώργος Καραμέρος: Γιατί είμαι υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με τη Ρένα Δούρου

Ρωτούν τη Ρένα Δούρου γιατί παραιτήθηκε από βουλευτής για να διεκδικήσει την περιφέρεια Αττικής. Ομοίως ρωτούν και εμένα γιατί παραιτήθηκα από τις δημοσιογραφικές μου εκπομπές και τη στρωμένη δουλειά μου για να είμαι υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης στις γειτονιές του βόρειου τομέα της Αττικής.
Απαντώ: Από την Περιφέρεια Αττικής αρχίζουμε την ανατροπή. Να αλλάξουμε τη ζωή των κατοίκων της Αττικής, να σταματήσουμε το φαγοπότι των εργολάβων, να διαθέσουμε τους πόρους του ΕΣΠΑ σε κοινωνικές δομές για την καθημερινότητα των ανθρώπων που ζουν εδώ.
Τον Φεβρουάριο ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός αρνήθηκε καν να βάλει στη ημερήσια διάταξη το θέμα της σίτισης των άπορων μαθητών.
Κρατάει πλεόνασμα ενώ οι μεταφορές των παιδιών με ειδικές ανάγκες από το σπίτι στο σχολείο είναι απλήρωτες.
Διέθεσε 218 εκατομμύρια ευρώ για ράβε ξήλωνε πλατειών και μόλις 178 χιλιάδες ευρώ για τα κέντρα απεξάρτησης.
Για πρώτη φορά οι παιδικοί σταθμοί δεν δέχονται βρέφη από 18 μηνών.
Τα οικολογικά εγκλήματα συνεχίζονται,
στην Φυλή, την Κερατέα, αλλά και στα δικά μας βόρεια προάστια που αναπνέουμε όλον το χειμώνα καρκίνο από την αιθαλομίχλη με την Περιφέρεια να εφαρμόζει τις μνημονιακές πολιτικές στο θέμα της ενέργειας και να μην κηρύσσει ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΜΕΡΑ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Περιφέρεια Αττικής.Να μην παρεμβαίνει σε τίποτα ουσιαστικό και να κάνει μόνο τα χατήρια του Φούχτελ και των εργολάβων. Να παρακολουθεί απαθής τον πλούτο της Αττικής να μπαίνει στο ΤΑΙΠΕΔ ΓΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ.
Στο βόρειο τομέα ζούμε κυρίως εμείς η περιβόητη μεσαία τάξη. Αυτή που νιώσαμε στο πετσί μας την ανεργία, την κατάρρευση των εισοδημάτων, τη διάλυση των συλλογικών αγαθών, την υπερφορολόγηση,την διεύρυνση της ανισότητας. 
             Για αυτό είμαστε εδώ και αρχίζουμε σήμερα.
Κλείνοντας θέλω να πω το εξής.
Έβλεπα χθες στο youtube ένα βίντεο του απερχόμενου Περιφερειάρχη από τις  προηγούμενες εκλογές του 2010. Στο βίντεο έβλεπε θετικά το μνημόνιο. Πάλι μιλούσε για πλεόνασμα αδράνειας που είχε μετά από 8 χρόνια Νομάρχης Αθηνών. 8 χρόνια Νομάρχης, 4 χρόνια Περιφερειάρχης και ζητάει άλλα 5 για να κάνει τι;
 ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΑ 17 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ;
Σε όλα αυτά βάζουμε ένα τέλος. Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες και όχι μόνο σε αυτούς που είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρω πολλούς, πάρα πολλούς ανθρώπους που περιμένουν το κάλεσμα της Αλλαγής. Που δεν φοβούνται. Που είναι στη ζούγκλα με τα άγρια θηρία των μεγάλων συμφερόντων, θα προσπεράσουν το ποτάμι με τους καρχαρίες και θα ρθουν απέναντι.
Δεν φοβόμαστε. Τους βάζουμε εμείς τα διλήμματα αυτή τη φορά.
 Θα νικήσουμε ή θα τους αφήσουμε για 17 και πλεόν χρόνια να καταστρέφουν τις ζωές μας;
                                                  Ραντεβού στις 18 Μαίου 

                               ΠΗΓΗ:karameros.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου