Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Να ξεφύγουμε από τη διοίκηση της λακκούβας, του πεζοδρομίου & του κάδου!!!

Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένας θεσμός που η μικροκομματική κουλτούρα διαχείρισης θυσίασε στο βωμό της χρωματικής απεικόνισης του κομματικού χάρτη την επόμενη των εκλογών.
του Χρόνη Καραχάλιου
Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι σημαντικός για να ανασυσταθεί ο κοινωνικός ιστός που έχει πληγωθεί. Είναι ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης που έχει αποδυναμωθεί από τη συνείδηση του ελληνικού λαού.
Εμείς έχουμε την ιστορική ευθύνη να ανασυνταχθούμε και να προσδώσουμε στην τοπική αυτοδιοίκηση το σημαντικό ρόλο που της ανήκει, εξαντλώντας όλα τα θετικά που το νομικό πλαίσιο του Καλλικράτη προβλέπει. Οφείλουμε να συμμετέχουμε συλλογικά στην επίτευξη ενός σημαντικού στόχου, αυτού που θα δημιουργήσει δομές αναπτυξιακές για τη βελτίωση των όρων διαβίωσης των πολιτών στην τοπική κοινωνία.
Δε ψηφίζουμε για διαχειριστή πολυκατοικίας, δεν προκρίνουμε αυτόν που δυο εβδομάδες πριν τις εκλογές ανακατασκευάζει τα πεζοδρόμια, καλύπτει τις λακκούβες, τοποθετεί χλοοτάπητα σε σχολεία, ενώ στερεί βασικές υποδομές λειτουργίας τους, κοινώς, προσπαθεί ανεύθυνα να μας κοροϊδέψει και να μας αποπροσανατολίσει από τα προβλήματα της καθημερινότητας.
Ο ρόλος του Δημάρχου πρέπει να ξεφύγει από τη λογική της διαχείρισης των αυτονόητων, όπως η συλλογή των απορριμμάτων και η διαχείρισή τους με σεβασμό στο περιβάλλον, η αποκατάσταση της καμένης λάμπας, το μικροκομματικό ρουσφέτι, τη δίμηνη σύμβαση, την προεκλογική υπόσχεση έργων που δε δύναται να υλοποιήσει.
Ο Δήμαρχος είναι ο τοπικός “άρχοντας” που μπορεί και πρέπει να διασφαλίσει τις υποδομές εκσυγχρονισμού με καινοτόμες ιδέες στη χρήση των νέων τεχνολογιών, στην εξυπηρέτηση του πολίτη με άμεση πρόσβαση στην πληροφορία, στην εμπέδωση δομών διάχυσης της γνώσης για την αναβάθμιση της παιδείας και δια βίου μάθησης των πολιτών, στη θεσμοθέτηση εμβάθυνσης κι αξιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.
Είναι ευθύνη του Δημάρχου να διαχειριστεί την κρίση αξιών που διαπερνά την τοπική κοινωνία του.
Να επέμβει με ενέργειες που διαμορφώνουν νέες συνειδήσεις για να συνθέσουν αντιθέσεις, να εμπνεύσουν τη συλλογικότητα, τον εθελοντισμό, την κοινωνική ευθύνη του κάθε πολίτη.
Οφείλουμε να καταπολεμήσουμε κάθε μορφή παλαιοκομματικής προσέγγισης που θέλει να χωρίζει τους δημότες σε πρώην ή τωρινούς κλέφτες, που πληθυσμιακά ανταλλάσει δημοτικούς συμβούλους για να επηρεάζει την εκλογική επιρροή των δημοτών, που επιδιώκει το διχασμό της τοπικής κοινωνίας.
Στέλνουμε δυναμικά τις “βεντέτες” του παλαιοκομματισμού στα χρονοντούλαπα του Δήμου Πεντέλης, στηρίζουμε τη δημοτική παράταξη Πεντέλη εν Δράσει και την προσπάθεια που, με επικεφαλής τον Αντώνη Φειδοπιάστη ως υποψήφιο δήμαρχο, έχουν θέσει ως βασικές αρχές διακυβέρνησης του Δήμου μας την αποτελεσματικότητα, την καινοτομία, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία!
Στις δύσκολες τούτες μέρες που βιώνουμε σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, υπάρχει ελπίδα!
                                     Καραχάλιος Πολυχρόνης (Χρόνης)
                   Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος δ.ε. Νέας Πεντέλης
        με το συνδυασμό “Πεντέλη εν δράσει – Ριζοσπαστική συνεργασία πολιτών”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου