Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Oι ειδήσεις της Πεντέλης από τον «REAL» υποψήφιο του Στεργίου, Δ. Μιχαλέλη

"Η αγάπη, της μάνας είναι ανιδιοτελής και μοναδική, δίχως όρια και προϋποθέσεις και  χαρακτηρίζεται από θυσίες, υπομονή, επιμονή και αέναη  προσφορά" τόνισε σε δήλωσή του
ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου -  Καψάλης, με  αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της Μητέρας την Κυριακή 11 Μαΐου 2014.
«Ο ρόλος της μάνας την κοινωνία μας είναι ιερός συνέχισε ο Δήμαρχος Πεντέλης, γιατί έχει το μοναδικό προνόμιο να φέρνει στον κόσμο τη Ζωή αλλά και να μεταδίδει στο παιδί τις αρχές και τις αξίες που διαμορφώνουν το χαρακτήρα και την προσωπικότητά του.
Ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, απαιτούνται τεράστιες ψυχικές δυνάμεις για να μπορέσει  να ανταποκριθεί  στην δύσκολη αποστολή της.
Στηρίζουμε  έμπρακτα τις μητέρες και υλοποιούμε πρωτοβουλίες και προγράμματα που διευκολύνουν το έργο της. Αυτή η μέρα, η αφιερωμένη στη Μάνα είναι η ελάχιστη αναγνώριση της ανυπολόγιστης προσφοράς σε όλους μας. Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Hμέρα της Μητέρας θα πραγματοποιηθούν στα σχολεία του Δήμου μας καθώς και στο ΚΑΠΗ της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων, την Τρίτη 13 Μαΐου 2014 και ώρα 10.00.
της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

                                         ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
• Γενικός σημαιοστολισμός των τριών Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Πεντέλης, των Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των κτηρίων  των ΝΠΔΔ, Τραπεζών και καταστημάτων κοινής ωφέλειας από την ογδόη πρωινή ώρα, μέχρι και τη δύση του ηλίου.
• Φωταγώγηση όλων των δημοσίων καταστημάτων,Τραπεζών και καταστημάτων κοινής ωφέλειας, κατά τις βραδινές ώρες της 11ης Μαΐου 2014 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.
Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ
Με κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Παιδείας, Υγείας, Εργασίας, Διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως , ορίστηκαν οι φορείς που θα συμμετέχουν στο νέο πρόγραμμα της Κοινωφελούς εργασίας  για το έτος 2014.
Ο Δήμος Πεντέλης συμπεριλαμβάνεται στους φορείς που θα γίνουν οι προσλήψεις των ωφελούμενων ανέργων σε διάφορούς τομείς υπηρεσιών.
 Δ.Κ. Μελισσίων
Σας ενημερώνουμε ότι μετά από επικοινωνία που είχαμε με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Κηφισιάς, μας επιβεβαίωσαν ότι το κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων της περιοχής που λειτουργεί ως αποδέκτης για την 3η – 4η γειτονιά της Δ.Κ. Μελισσίων έχει τεθεί σε λειτουργία και για τον λόγο αυτό μπορούν οι κάτοικοι της παραπάνω περιοχής να θέσουν σε λειτουργία την εξωτερική σύνδεση του ακινήτου τους με το κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων.
 για επιδότηση επιχειρήσεων
Τέσσερα νέα προγράμματα από τα οποία θα ωφεληθούν συνολικά 35.500 άνεργοι ανακοίνωσε σήμερα ο διοικητής του ΟΑΕΔ Γιώργος Αμπατζόγλου.
 κατα παράβαση της κείμενης νομοθεσίας
Με το (α) σχετικό καθορίζεται ότι όσοι επιχειρηματίες  έχουν τοποθετήσει επιγραφές  στις όψεις των κτιρίων όπου στεγάζονται  (πλην των στεγών),  κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, δύναται να τις προσαρμόσουν σύμφωνα με τις διατάξεις του (β) όμοιου εντός δύο ετών, χωρίς σε αυτό το χρονικό διάστημα να επιβάλλονται οι διοικητικές και ποινικές κυρώσεις που προβλέπονται.Γι’ αυτό καλούμε όλους τους δραστηριοποιούμενους επαγγελματικά πολίτες στο δήμο μας, να προβούν σε ΑΜΕΣΗ προσαρμογή των επιγραφών που έχουν τοποθετήσει στις επιχειρήσεις τους  σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
Γνωρίζουμε σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι μετά από ερώτημά μας (δ σχετικό)  επί  εγκυκλίου του ΥΠΕΚΑ (α όμοιο), σε μια προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος των υφισταμένων νόμιμων αδειών λειτουργίας καταστημάτων σε παραρεμάτιες περιοχές εντός των ορίων του Δήμου μας,  λάβαμε απάντηση  ( ε σχετικό ) με την οποία μας  επισημαίνεται  ότι "ακόμα και εάν ο χρόνος απομάκρυνσης έχει παρέλθει αλλά η επιχείρηση λειτουργεί, αφού δεν έχει κινηθεί η διαδικασία απομάκρυνσης της,  δίνεται η δυνατότητα παραμονής αυτής έως την 8.8.2016" . 
Κατ΄ επέκταση,  θεωρούμε ότι χρήσεις σε καταστήματα που υπάρχουν και λειτουργούν με νόμιμη άδεια και εμπίπτουν στις διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος  προστασίας ρεμάτων και  δύναται να συνεχίσουν την λειτουργία τους  έως την 8.8.2016.
το νέο Κώδικα Μετανάστευσης
Στο ΦΕΚ 80/Α/01-04-2014 δημοσιεύθηκε ο νόμος υπ' αριθμόν 4251/2-4-2014 με θέμα:  "Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και λοιπές διατάξεις" μεταξύ άλλων αναφέρει ότι :
 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκάκι
Μεγάλη τιμή αποτελεί για τον Δήμο μας, η ανάδειξη του μαθητή του Νηπιαγωγείου Ν.Πεντέλης, Τσικογιαννόπουλου Ιωάννη, σε πρωταθλητή Ελλάδας στο σκάκι, στην κατηγορία των νηπίων, με τη συμμετοχή του στο 26ο Πανελλήνιο ατομικό Πρωτάθλημα Μαθητών-Μαθητριών-Νήπια, που διεξάχθηκε στην Ερέτρια στις 25 έως 27/4/2014.
Ο Δήμος συγχαίρει τον νικητή και του εύχεται πάντοτε νίκες.
στους υποψήφιους που εξετάζονται σε αθλήματα
Ο Δήμος Πεντέλης στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς προς τους δημότες του, διαθέτει ΔΩΡΕΑΝ  για προπόνηση τους Αθλητικούς Χώρους του δήμου, στους υποψήφιους που πρόκειται να εξεταστούν  σε αθλήματα για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Οι αθλητικοί χώροι που διατίθεται είναι το Κολυμβητήριο, το Γυμναστήριο και το Γήπεδο Μελισσίων.
Για τις μέρες και τις ώρες χρήσης των χώρων θα πρέπει να προηγηθεί συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Τόλιο Νίκο στο τηλέφωνο 210 8104082.

                                ΠΗΓΗ:mihalelis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου