Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Ρένα Δούρου:«12 χρόνια Σγουρού είναι αρκετά. Ας μην τα κάνουμε 17»!

Ανθρωπος των κ.κ. «Σαμαρά & Βενιζέλου», του «Φούχτελ» & των «εργολαβικών συμφερόντων» ο απερχόμενος περιφερειάρχης!!!
Δριμύ «κατηγορώ» κατά του απερχόμενου περιφερειάρχη και της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου «που πασχίζουν να τον κρατήσουν στη θέση του», όπως είπε, εξαπέλυσε στη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας στο Χαλάνδρι η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής, επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ζωής», Ρένα Δούρου.
«Αυτό είναι το μοναδικό έργο του απερχόμενου Περιφερειάρχη:
 η άγνοια των πολιτών για την Περιφέρεια Αττικής», επεσήμανε η Ρένα Δούρου.
«Και δεν είναι μια τυχαία άγνοια.
Είναι μια άγνοια προγραμματισμένη.
 Γιατί στο σκοτάδι τα τρωκτικά των συμφερόντων κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους».
Χαρακτήρισε δε τον ανθυποψήφιό της «άνθρωπο της συντήρησης, της συνέχειας του χθες, άνθρωπο των κκ Σαμαρά και Βενιζέλου, άνθρωπο του κ. Φούχτελ».
Απηύθυνε κάλεσμα για διαγραφή από τις κάλπες του δήθεν έργου του περιφερειάρχη. Ξεχωριστά αναφέρθηκε στο στόχο της για δημιουργία υγιούς επιχειρηματικότητας μέσα από την ορθολογική διαχείριση της Συμφωνίας Εταιρικής Σχέσης (του νέου ΕΣΠΑ) και  συνδυαστικές δράσεις.
Κύρια σημεία της ομιλίας της:
**Ο άνθρωπος της συντήρησης στην Αττική, ο άνθρωπος της συνέχειας του χθες, δεν είναι άλλος από τον απερχόμενο περιφερειάρχη. Τον άνθρωπο των κκ Σαμαρά και Βενιζέλου.
Τον άνθρωπο του κυρίου Φούχτελ. Τον άνθρωπο των εργολαβικών συμφερόντων. Αυτός είναι ο εκλεκτός τους. Αυτόν ξέρουν, αυτόν εμπιστεύονται. Για αυτό και αγωνίζονται να παραμείνει στη θέση του. Για άλλη μία θητεία. Προκειμένου να υπηρετήσει όλα τα ντιλ. Να κλείσει όλες τις συμφωνίες. Να προχωρήσει όλες τις δουλειές. Σε βάρος των πολιτών. Σε βάρος του περιβάλλοντος. Σε βάρος της Αττικής.

**Το πραγματικό του έργο είναι έργο συρρίκνωσης της Περιφέρειας. Έργο απαξίωσής της. Και έργο απόκρυψης. Να μην γνωρίζουν δηλαδή οι πολίτες ούτε τι είναι ούτε τι κάνει η Περιφέρεια. Να αγνοούν το ρόλο της. Να αγνοούν τις αρμοδιότητές της. Να αγνοούν τις δυνατότητές της. Αυτό είναι το μοναδικό έργο του απερχόμενου Περιφερειάρχη. Η άγνοια των πολιτών για την Περιφέρεια Αττικής. Και δεν είναι μια τυχαία άγνοια. Είναι μια άγνοια προγραμματισμένη. Γιατί στο σκοτάδι τα τρωκτικά των συμφερόντων κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους.
** Σε λιγότερο από δύο βδομάδες έχουμε την ευκαιρία να βάλουμε τέλος σε αυτή την πορεία των 12 ετών στην αυτοδιοίκηση του απερχόμενου περιφερειάρχη. Μια πορεία που σε τίποτε δεν ωφέλησε την Αττική, τους πολίτες, το περιβάλλον. Αντιθέτως. Τους ζημίωσε. Εμείς λοιπόν λέμε ότι 12 χρόνια είναι αρκετά. Ας μην τα κάνουμε 17.

** Όλοι μαζί, γιατί σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς, μπορούμε να διαγράψουμε το δήθεν έργο του Περιφερειάρχη. Και να κάνουμε μια νέα αρχή για την Αττική. Να κάνουμε την Αττική αντάξια των προσδοκιών των κατοίκων της. Καταρχήν με κοινωνικές παρεμβάσεις. Με τη δημιουργία ασπίδας προστασίας για τους κοινωνικά πιο αδύναμους. Με τη σίτιση απόρων μαθητών. Με την διασφάλιση της ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών. Κυρίως εκείνων με ειδικές ανάγκες.
**Και με την ορθολογική διαχείριση του νέου ΕΣΠΑ, δηλαδή της Συμφωνίας Εταιρικής Σχέσης και με συνδυαστικές δράσεις, να δημιουργήσουμε απασχόληση με κανονικές, και όχι με ημερομηνία λήξεως, θέσεις εργασίας. Να δημιουργήσουμε δηλαδή τις προϋποθέσεις για μια υγιή επιχειρηματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου