Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

«Μακεδονία», ξακουστή, του Κούλογλου η χώρα ...

        που έδιωξες τους Έλληνες & στην ΕΕ είσαι τώρα!!!
Τις προηγούμενες ημέρες φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύεται να βγάλει άκρη με το όνομα της FYROM.

Η σκιά του Αλέξη (Ζωή Χαλιδιά)
θέλει να λέγονται τα Σκόπια «Μακεδονία»

Και τώρα ένα άλλο όνομα φαίνεται έτοιμο να βάλει φωτιά στην αξιωματική αντιπολίτευση. Διότι, ανάμεσα σε εκείνους που το 2006 υπέγραφαν μια «επιτελεστική δήλωση» που με πυρωμένη ρητορική αναγνώριζε τα Σκόπια ως «Μακεδονία», βρίσκεται και το όνομα Ζωή Χαλιδιά, το οποίο είναι ολόιδιο με εκείνο του alter ego του Αλέξη Τσίπρα, της γραμματέως που έχει αποφασιστικό λόγο για κάθε μικρή και μεγάλη λεπτομέρεια της δημόσιας εικόνας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης!
Δεδομένου ότι η κυρία Χαλιδιά είναι ένα από τα πλέον έμπιστα στελέχη του επίδοξου πρωθυπουργού, η υπογραφή της αυτή σφραγίζει κατά τους γνωρίζοντες και την απόδειξη ότι ο εθνομηδενισμός του ΣΥΡΙΖΑ δεν περιορίζεται σε τυχαίους υποψηφίους του, αλλά ξεκινά, επιβάλλεται και επικροτείται από τον στενότατο προσωπικό κύκλο συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα.

Την «επιτελεστική δήλωση κοινωνικής ανυπακοής», η οποία τονίζει ότι ο επί δεκαετίες αγώνας όλων των ελληνικών κυβερνήσεων για να απαγορευτεί στα Σκόπια να σφετεριστούν το όνομα «Μακεδονία» είναι «ανεπιθύμητο να κερδηθεί», φέρεται να έχει συντάξει ο κύριος Χαράλαμπος Γαβριηλίδης.
Το όνομα της Ζωής Χαλιδιά βρίσκεται ανάμεσα στις υπογραφές των πολιτών που προφανώς συμφωνούν με τις θέσεις της, όπως το ότι «το δημοσιογραφικό και πολιτικό προσωπικό του ελληνικού κράτους (...) παραμένει (...) δέσμιο μιας βαλκανικής πολιτικής που διαμορφώθηκε (...) υπό το κράτος εθνικιστικής υστερίας». Συγχρόνως, η κυρία Χαλιδιά και οι άλλοι υπογράφοντες δεσμεύονται κατά το κείμενο ότι:
«Θα “διασπάσουμε το εθνικό μέτωπο” και θα αποκαλούμε τη Δημοκρατία της Μακεδονίας με το λεγόμενο “συνταγματικό” της όνομα - δηλαδή με το μόνο εύλογο και υπαρκτό της όνομα. Δηλώνουμε ως άτομα ότι δεν αισθανόμαστε να μας δεσμεύει καμία “εθνική συναίνεση” και καμιά “συμφωνία των πολιτικών αρχηγών”».
Το ίδιο επίμαχο όνομα της κυρίας Ζωής Χαλιδιά, το οποίο υπογράφει αυτή τη δήλωση και επιχειρηματολογεί στη -γνωστή για τις σχέσεις αγάπης της με τον ΣΥΡΙΖΑ- ιστοσελίδα www.rednotebook.gr ότι «το γιαούρτωμα (...) είναι μία μη βίαιη πράξη », βρίσκεται ανάμεσα στις υπογραφές μιας άλλης δήλωσης, η οποία στις 17 Μαρτίου 2008, όταν ο Κώστας Καραμανλής με ακμαία και ασκημένη εθνική συνείδηση αναλάμβανε στο Βουκουρέστι το ιστορικό βάρος της κατάρριψης του σαφώς διαφαινόμενου σκοπιανού αλυτρωτισμού, υποστήριζε ότι «δεν υπάρχει κανένα “εθνικό συμφέρον” που να διακυβεύεται, αν δοθεί η δυνατότητα στη γειτονική χώρα να διατηρήσει τη συνταγματική της ονομασία». Εκείνη τη δήλωση υπογράφουν ο γνωστός Γαβριηλίδης, αλλά και προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιάννης Μηλιός, ο οποίος διεκδικεί μία έδρα και στις προσεχείς ευρωεκλογές, ίσως για να παρουσιάσει και στο Ευρωκοινοβούλιο την άποψη που υπέγραψε το 2008.



Ακόμη, στα ιστορικά στοιχεία του -συνδεδεμένου σαφώς με τους σκοπούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης- ονόματος της Ζωής Χαλιδιά περιλαμβάνεται μία βουλευτική υποψηφιότητα του 2009 στον νομό Ηλείας, ο οποίος, όμως, είναι απομακρυσμένος από τη Μακεδονία και δεν κινδυνεύει στο ελάχιστο από τις απόψεις που υπογράφει.
http://www.dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου