Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Σοφία Σακοράφα:Για μια αριστερή ατζέντα

Οι ευρωεκλογές είναι μια κορυφαία μάχη, αφού η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρώτο βήμα για την ανατροπή του κυβερνητικού κατεστημένου και των βάναυσων πολιτικών που εφαρμόζει.
Σοφία Σακοράφα:Για μια αριστερή ατζέντα
Ταυτόχρονα, η Ευρωβουλή θα αποτελέσει μια κοιτίδα διεργασιών και προετοιμασίας για την εφαρμογή μιας άλλης ατζέντας, πλήρως συγκρουσιακής με τη σημερινή. Της ατζέντας της κυβέρνησης της Αριστεράς.
Στο ευρωψηφοδέλτιο διακρίνει κανείς πίσω από τα πρόσωπα δύο μείζονα θέματα αυτής της ατζέντας:
αυτό των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου, αλλά και την ανάγκη να υπάρξει μια μεγάλη πολιτική και θεσμική προετοιμασία στην Ε.Ε. αναφορικά με την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του χρέους, τη συγκρότηση της οποίας ζήτησα για πρώτη φορά στην ελληνική Βουλή τον Δεκέμβριο του 2010.
Είναι αυτονόητο ότι η τυπική διαπραγμάτευση για το χρέος θα γίνει με το σύστημα απέναντί μας, η ουσιαστική όμως έχει να κάνει με τη γνώση του λαού μας και τη συμμετοχή του στη διαμόρφωση και τη στήριξη τόσο των όρων, όσο και των τελικών αποφάσεων.
* Η Σ. Σακοράφα έχει πάρει χάλκινο μετάλλιο στους πανευρωπαϊκούς και σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ στον ακοντισμό.
Ήταν δημοτική σύμβουλος στους Δήμους Αθήνας και Αμαρουσίου (1994-2006). Εκλέχθηκε βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2000, το 2007 και το 2009.
Το 2010 καταψηφίζει το πρώτο Μνημόνιο και αποχωρεί.
Το 2004 λαμβάνει την παλαιστινιακή υπηκοότητα από τον Γ. Αραφάτ για να εκπροσωπήσει την Παλαιστίνη στους Ολυμπιακούς της Αθήνας. Από το 2011, ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας για Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου.
Εκλέγεται πρώτη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στην Β' Αθήνας το 2012.

                        ΠΗΓΗ:www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου