Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Εργαζόμενοι Α. Φλέμινγκ :«Με όχημα την αξιολόγηση έρχεται η απόλυση...»

Ύστατη προσπάθεια να μην εφαρμοστεί το νέο σύστημα αξιολόγησης, καταβάλλουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίοι τη Δευτέρα τελευταία ημέρα επιμερισμού των ποσοστώσεων που ορίζει ο νόμος, πραγματοποιούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα νοσοκομεία.
 Σύμφωνα με τους εργαζομένους στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, το «Αμαλία Φλέμινγκ» & «Παίδων Πεντέλης», «με όχημα το νέο σύστημα συγκριτικής «αξιολόγησης», δημιουργώντας καταλόγους με δεκάδες χιλιάδες δήθεν ακατάλληλους υπαλλήλους επιδιώκοντας να τους οδηγήσει στην απόλυση.
Για το λόγο αυτό, οριοθετεί αυθαίρετα και εκ των προτέρων, το ποσοστό των υπαλλήλων που θα πρέπει υποχρεωτικά να κριθούν ως ανεπαρκείς στο 15% του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων».
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την κατάργηση των διατάξεων του Ν. 4250/2014 που αφορούν στην «αξιολόγηση», καταδικάζουν τις διαθεσιμότητες - απολύσεις και ζητούν πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.

Μάλιστα δεν συμμετέχουν στην σύνταξη και υποβολή εκθέσεων αυτοαξιολόγησης και σε οποιαδήποτε ενέργεια, που συνάπτεται με την διαδικασία αξιολόγησης, όπως παροχή στοιχείων από τις Διευθύνσεις Διοικητικού / Προσωπικού κλπ.
 Παράλληλα συγκεντρώνουν υπογραφές στο κείμενο υπογραφών της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην «αξιολόγηση» ενώ έχουν αποφασίσει τα έντυπα των αξιολογήσεων να παραλειφθούν από τους εργαζόμενους και να κατατεθούν στο σωματείο εργαζομένων χωρίς να τα συμπληρώσουν.
 
                                                   www.healthview.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου