Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Aπομάκρυνση του προέδρου του ΝΑΤ Γ. Θεοτοκά, απαιτεί η ΠΝΟ!

Τον κατηγορούν ότι «εξέδωσε & κυκλοφόρησε πρόσκληση ενδιαφέροντος για το ΝΙΕΝ με τη μορφή μακροχρόνιας μίσθωσης...», χωρίς  να υπάρχει έγκυρη απόφαση του Δ.Σ!
Την άμεση απομάκρυνση του προέδρου του ΝΑΤ, Γιώργου Θεοτοκά, ζητά η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) με έγγραφό της στον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, το οποίο υπογράφουν ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ και οι πρόεδροι 13 ναυτεργατικών σωματείων, που είναι μέλη της Ομοσπονδίας.
Η ΠΝΟ ενημερώνει τον υπουργό Εργασίας για την «ανεπίτρεπτη, απαράδεκτη και προσβλητική» συμπεριφορά του Γ. Θεοτοκά κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Ταμείου στις 10 Απριλίου, απέναντι στον εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) όσο και εναντίον της ΠΝΟ.
Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές ήταν υποψήφιος με τη ΔΗΜΑΡ στον Ν. Χίου!
«Φαίνεται ότι ο πρόεδρος του ΝΑΤ παρεξήγησε το ρόλο του ως διορισθέντος διοικητή του ΝΑΤ και θεωρεί το Ταμείο ως προσωπικό του “βιλαέτι”, λησμονώντας ότι αν υπάρχει το ΝΑΤ ως ΝΑΤ αυτό οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στους Ελληνες ναυτεργάτες και σε κανέναν άλλον, οι οποίοι με το μόχθο τους, παλεύοντας με τα κύματα, ίδρυσαν και άνδρωσαν το συγκεκριμένο Ταμείο», αναφέρουν οι συνδικαλιστές στο έγγραφό τους προς τον υπουργό και τονίζουν πως «ο διορισμένος πρόεδρος του ΝΑΤ δεν έχει κανένα δικαίωμα να συμπεριφέρεται προς τους εκπροσώπους των εργαζομένων όπως έπραξε και μάλιστα να χαρακτηρίζει την Ομοσπονδία μας “μειοψηφία” και να της αποδίδει συμπεριφορές, που πόρρω απέχουν από την πραγματικότητα».
Και όλααυτά, όπως εξηγούν οι συνδικαλιστές, γιατί οι εκπρόσωποι των ναυτεργατών καιτων συνταξιούχων αντέδρασαν στις επιχειρούμενες προσπάθειες για το ξεπούληματης περιουσίας του ΝΑΤ.


Κατηγορούν τον Γ. Θεοτοκά ότι εξέδωσε και κυκλοφόρησε την πρόσκληση ενδιαφέροντος για το ΝΙΕΝ (Νοσηλευτικό Ιδρυμα Εμπορικού Ναυτικού) στα Μελίσσια Αττικής με τη μορφή μακροχρόνιας μίσθωσης, χωρίς όμως να υπάρχει έγκυρη απόφαση του Δ.Σ., ενώ προσπάθησε να «υφαρπάξει» νέα απόφαση για την εκχώρηση τεσσάρων κτιρίων του ΝΑΤ, χωρίς συγκεκριμένο αντάλλαγμα και χωρίς δημόσια διακήρυξη με υπογραφή «μνημονίου συνεργασίας» μεταξύ του ΝΑΤ και του Δήμου Αθηναίων.
Οι συνδικαλιστές εξηγούν στην επιστολή τους με λεπτομέρειες τι ακριβώς έχει συμβεί, επισημαίνουν στον Γ. Βρούτση ότι αρκετά προβλήματα ταλανίζουν τον κλάδο τους, όπως ο εφιάλτης της ανεργίας που έχει ξεπεράσει το 55%, και αναφέρουν ότι η διοίκηση της Ομοσπονδίας δεν πρόκειται να ανεχθεί τέτοιες συμπεριφορές και προσπάθειες απ’ όπου και αν προέρχονται.
Να σημειωθεί ότι ο Γ. Θεοτοκάς είναι δικηγόρος και στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές είχε θέσει υποψηφιότητα με τη ΔΗΜΑΡ στον Νομό Χίου.

                                    ΠΗΓΗ:www.efsyn.gr/?p=201862
                                             Χρ. Παπασταθοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου