Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Μες της Πεντέλης τα βουνά ... μανούλα μου!

Το Πεντελικό μπαζώνεται, «με εντολή Στεργίου»; 
Σε συστηματικό μπάζωμα τεράστιου κομματιού του Πεντελικού Βουνού, προβαίνει ο Δήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμου Πεντέλης κ. Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης, σύμφωνα με καταγγελίες(που συνοδεύονται από βαρύτατους χαρακτηρισμούς), του ιστολογίου «ntavelisoresivios.blogspot.gr».
Το ιστολόγιο χαρακτηρίζει τον κ. Δημήτρη Στεργίου - Καψάλη, «Αρχιδολοφόνο» της Πεντέλης αφενός γιατί «μπάζωσε τη ρεματιά της Παλαιάς Πεντέλης», και αφετέρου επειδή όπως ισχυρίζεται, ο Δήμαρχος «σιωπηλά δίνει το Ο.Κ .στη δημιουργία παράνομων όρχων φορτηγών και σκαπτικών, σε σημεία όπου υπήρξε φυσική αναγέννηση του δάσους» !!!
Οι Πεντελιώτες, σημειώνει με νόημα το ntavelisoresivios.blogspot.gr, «αποκλείεται να μην θυμούνται πως μετά τη φωτιά στις 5 Αυγούστου του 2000 (που έκαψε τη φυσική αναδάσωση μετά τη φωτιά του 1998), «ο κ. Στεργίου έκανε χώρο μεταφόρτωσης στις παλιές κατασκηνώσεις, στο γεφυράκι».
Ενώ ξεκίνησαν με τα κλαριά, σύντομα εμφανίστηκαν διάφορα σκουπίδια οικοσκευών, μπάζα, και τελικά έρχονταν και άδειαζαν και οι πρέσες τα κοινά σκουπίδια που σιγοκαίγονταν το περισσότερο διάστημα.
Οπότε στις αρχές 2003 μετέφεραν όλο αυτό το σκηνικό διαμορφώνοντας γήπεδο δεξιά της πύλης Μουζάκη. Με διαδοχικές επεκτάσεις του χώρου, σταμάτησαν να μεταφορτώνουν στις αρχές Νοεμβρίου 2003, και στη συνέχεια έκαιγαν τα κλαριά επί τόπου μέχρι αρχές Μαΐου 2005. Ενδεχομένως και η Ν. Πεντέλη να ξεφόρτωνε εκεί τα σκουπίδια και τα κλαδιά της.

Μετά από αυτό το σύντομο ιστορικό ας περάσουμε στα πιο πρόσφατα.
Πατηστε επάνω να διαβάσετε το ιστολόγιο
ΜΠΑΖΑ
Θέση 1 : Λατομείο Μουζάκη
Τα τελευταία χρόνια τα φορτηγά αδειάζουν σχεδόν καθημερινά. Εκτός από την κύρια «εστία» μπαζών υπάρχουν και άλλες μικρότερες στο λατομείο.
Από αριστερά πάνω, όλη η εξέλιξη των ρίψεων
Σε κοντινό πλάνο
Λίγο πιο κάτω, μέσα στο αναγεννημένο δάσος.
Τα συγκεκριμένα μπάζα έθαψαν και ένα πεύκο.
Θέση 2 : Δήμος Παλαιάς Πεντέλης
Τι κι αν πρόκειται για τον ίδιο του τον δήμο, τον μπαζώνει κι αυτόν από την αγάπη του «για τον τόπο και τους πολίτες».
Οι γύρω κάτοικοι, βεβαίως, δεν ενοχλούνται από τέτοια πράγματα.
Εδώ κάποτε υπήρχε μια συστάδα μεγάλων πεύκων...
Μετά τη φωτιά ανέλαβε ο δήμος την "ανάπλαση" του χώρου.
Αλλού : Εστίες μπάζων εντοπίζονται σε διάσπαρτα σημεία ανάμεσα τη Νέα και την Παλαιά Πεντέλη, στο πυροφυλάκειο του Κατσουλιέρη, ακόμα και εντός του νοσοκομείου Παίδων.
                                                                  ΦΑΤΕ ΜΠΑΖΑ
                                                                         ΟΡΧΟΙ
Πριν τις φωτιές του 2007, υπήρχε μόνο ένας όρχος οχημάτων, δυτικά του λατομείου Μουζάκη. Μετά τις φωτιές, δύο νέοι όρχοι ξεφύτρωσαν, ο ένας κοντά στον παλαιότερο, και ο άλλος πάνω στην πλαγιά που βρίσκεται απέναντι από το γυναικείο μοναστήρι της Ν. Πεντέλης. Και οι τρείς όρχοι δημιουργήθηκαν σε περιοχές όπου υπήρξε φυσική αναδάσωση.
Όρχος 1
Από πάνω αριστερά, η δημιουργία του όρχου μετά τη φωτιά του 2007.
Απέναντι η μονή και ο οικισμός της Ν. Πεντέλης. Ουδείς διαμαρτυρήθηκε.
Κοντινό του όρχου 1, και τα στάδια κατασκευής.
Όρχος 2
Πριν και μετά
Κοντινό του όρχου 2
Όρχος 3
Ο παλαιότερος των όρχων. Διακρίνεται επέκταση πάνω δεξιά.
Κοντινό του όρχου 3
Όλα αυτά, υπό το αδιάφορο βλέμμα των κατοίκων.
Εξίσου εγκληματίες και οι κάτοικοι, υπεύθηνοι 100% μαζί με τον δήμαρχό τους για όλο αυτό το κατάντημα.
«Μα δεν μπορούμε να κατηγορούμε τον δήμαρχο για τις –ανεξάρτητες από αυτόν– δράσεις παρανόμων στο Βουνό! Ποιόν να πρωτοκυνηγήσει ο άνθρωπος;;;»
Το ότι ο «δήμαρχος της καρδιάς σας» επιδεικνύει προκλητική αδιαφορία απέναντι σε όλα αυτά που συμβαίνουν ακριβώς μπροστά στα μάτια του, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη πως είναι συνένοχος στο έγκλημα. Γιατί άγνοια περί αυτών αποκλείεται να έχει.
Όμως παρ’ όλα αυτά, ο Στεργίου μάζεψε τα μπάζα έξω από το κοιμητήριο Μελισσίων!!! Γιατί άραγε; Μα ακριβώς επειδή εκεί υπάρχει νεκροταφείο! Ενώ στις προαναφερθείσες περιοχές δεν υπήρχε τίποτε «ιερό» γι’ αυτόν που να έπρεπε να προστατευθεί. Το ΒΟΥΝΟ, μήπως; Για το οποίο δηλώνεις λάτρης και υπηρέτης του, Δημητράκη;
Δημητράκη, εκτός από γελοίος καραγκιόζης είσαι ΕΧΘΡΟΣ της Πεντέλης και ΠΗΓΗ ΜΟΛΥΝΣΗΣ, όσο κι αν κωλοχτυπιέσαι πως είσαι η... «ψυχή» του Βουνού.
ΥΓ.1: Η φράση «ο δήμαρχος της καρδιάς μας» δεν είναι δική μου επινόηση, έτσι τον αποκαλούν όλοι οι λοβοτομημένοι λάτρεις-γλύφτες-προσκυνητές του.
ΥΓ. 2: Η φράση «μπαζωθήτω η Πεντέλη» είναι δανεισμένη από το βιβλίο του Παρ’εικος «Πεντελική Μυθολογία» (www.iranon.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου