Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Η Ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Τάσου Καρατζή στα Μελίσσια

Απέχουμε μόλις 14 μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες των δημοτικών & περιφερειακών εκλογών.
Και σας ρωτάμε, θα επιτρέψουμε με την ψήφο μας να βάψουν πάλι τους χάρτες μπλε, πράσινους και ροζ & τη ζωή μας μαύρη ή θα αξιοποιήσουμε την μέχρι τώρα εμπειρία μας και θα κάνουμε το αποφασιστικό βήμα ρίχνοντας στην κάλπη τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ.
Τα ψηφοδέλτια της ελπίδας ,της προοπτικής, του αγώνα, της συνέπειας και της διεκδίκησης.
Στις εκλογές στις 18 του Μάη για το δήμο και την περιφέρεια οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα λαϊκά στρώματα, οι νέοι, οι γυναίκες, όλοι εμείς που πληρώνουμε τις συνέπειες από την κρίση αυτού του συστήματος
Πρέπει, επιβάλλεται, να κάνουμε το αποφασιστικό βήμα, με την ψήφο μας, να δώσουμε την δική μας απάντηση σ όλους αυτούς πού ρήμαξαν την ζωή μας
Να Ψηφίσουμε για τη ζωή και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας
Να Ψηφίσουμε αυτό που πραγματικά πονάει το καπιταλιστικό σύστημα και δίνει ελπίδα και προοπτική στους εργαζόμενους, στα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Διαχρονικά οι παρατάξεις που στήριζε το ΚΚΕ , προειδοποιούσαν και ενημέρωναν το λαό ότι οι Δήμοι είναι ένα ακόμα εργαλείο που χρησιμοποιούν οι κυβερνήσεις προκειμένου να περάσουν τις αντιλαϊκές τους πολιτικές. Πρόκειται για το δεξί τους χέρι.
Ο δήμος Πεντέλης είναι τρανταχτή απόδειξη για το πώς αξιοποιείται ένας δήμος για να υλοποιηθεί εκείνη η πολιτική που έχει ανάγκη το μεγάλο κεφάλαιο, πώς παίρνει σάρκα και οστά η αντιλαϊκή λαίλαπα και στο επίπεδο του δήμου:
Στα 3,5 χρόνια της διοίκησης Στεργίου, ζήσαμε Εργα & Ημέρες μιας Αντι-λαϊκής Διοίκησης που ολοφάνερα και προκλητικά στάθηκε μακριά, στάθηκε απέναντι από τις ανάγκες των εργαζόμενων αλλά και των δημοτών γενικότερα .
Η διοίκηση Στεργίου (ΝΔ) ήταν, καταπέλτης για τις εργασιακές σχέσεις & τα δικαιώματα των εργαζόμενων στο Δήμο. Σαν οδοστρωτήρας κατακρεούργησε δικαιώματα, αμοιβές, επιδόματα , τις αργίες και τις Κυριακές διεκδικώντας την πρωτιά σε πανελλαδικό επίπεδο μάλιστα με την περίφημη διευθέτηση του εργασιακού χρόνου. Εφάρμοσε όλες τις απαιτήσεις των μνημονίων, επειδή ήθελε να είναι νομοταγής όπως χαρακτηριστικά έλεγε στα ΔΣ .
Σήμερα οργιάζει το καθεστώς ενοικίασης εργαζόμενων στο Δήμο και τα ΝΠΔΔ, από τις ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, το νέο δηλαδή εργαλείο φάμπρικα εκμετάλλευσης εργαζόμενων.
Καμιά αμφιβολία να μην έχουν οι εργαζόμενοι ότι θα εφαρμόσει τις κυβερνητικές πολιτικές για την αξιολόγηση δηλαδή τις απολύσεις του μόνιμου προσωπικού, προχωρώντας ολοταχώς για την παράδοση στους ιδιώτες υπηρεσιών όπως η καθαριότητα. Το ποιά μέτρα θα ψηφιστούν αμέσως μετά τις εκλογές θα πρέπει να είναι το κύριο κριτήριο για τους εργαζόμενους αφού θα βρεθούν αντιμέτωποι με την απόλυση και την ανεργία.
Φρόντισε με τη πολιτική του πολύ γρήγορα να ξεκαθαρίσει ότι στηρίζει τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα όπως αυτά εκφράζονται στο δήμο μας. Ξεπληρώνοντας μάλιστα τα προεκλογικά του γραμμάτια του 2010, χάρισε στις Τράπεζες, στα Super Market, στα πολυκαταστήματα, και στις ιδιωτικές κλινικές, δημοτικά τέλη, στερώντας έσοδα για το Δήμο άνω των 500.000€ τον χρόνο, ενώ ταυτόχρονα φόρτωσε με δάνεια 6.000.000€, περίπου τους δημότες για να ισοσκελίσει τον ισολογισμό κατ εντολή ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και κυβερνητικής πολιτικής, ενώ διατήρησε φόρους και τέλη στα ιδία επίπεδα όταν οι εργαζόμενοι έχουν χάσει ήδη το 45% περίπου από τα εισοδήματα τους επιβάλλοντας στην ουσία αύξηση.
Ας ληφθεί υπ όψιν ότι είμαστε ο 3ος ακριβότερος Δήμος σε φόρους και τέλη στο λεκανοπέδιο .
Πέρυσι τρομοκρατούσε με ανακοίνωση του Νομικού Προσώπου για την κοινωνική πολιτική, όσους γονείς είχαν δυσκολία να πληρώσουν ΤΡΟΦΕΙΑ, ότι τις οφειλές τους θα τις έστελνε, και τις έστειλε, στην Εφορία Αμαρουσίου!!!
 Ταυτόχρονα όμως έβγαζε ψεύτικα Δελτία Τύπου για κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πεντέλης. Λαϊκισμός και κοροϊδία είναι αδέλφια δίδυμα.
Ο Πολιτισμός & ο Αθλητισμός μονό ως αγαθά δεν αντιμετωπίσθηκαν αφού χρησιμοποιήθηκαν σαν επιχειρήσεις όπου έπρεπε να παράγουν κέρδη πουλώντας υπηρεσίες και ας λέει υποκριτικά ότι δεν είναι δήμος ΑΕ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρόγραμμα της δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά, που αντί να προσφέρεται δωρεάν κόστιζε 30 € την εβδομάδα για κάθε παιδάκι, με αμφιβόλου ποιότητας παροχές στα παιδιά που συμμετείχαν, ενώ η απλήρωτη εργασία μέσω της ψηφοθηρικής υπεσχησολογίας των γυμναστών ήταν η νέα μέθοδος εργασιακών σχέσεων αφού εκτός από το ότι ήταν απλήρωτοι για 8 μήνες δεν είχαν καν σύμβαση εργασίας.
Για σκεφτείτε ότι το κολυμβητήριο και οι άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις που ενώ εμείς όλοι τις πληρώσαμε για να γίνουν σήμερα είναι απλησίαστες για τους περισσότερους από εμάς, ακριβώς επειδή λειτουργούν με πανάκριβες μηνιαίες συνδρομές. Το πολιτιστικό κέντρο Μελισσίων, αντί να είναι κυψέλη παραγωγής πολιτισμού και αξιοποίησης της τοπικής ερασιτεχνικής δημιουργίας, έχει μετατραπεί σε πολυκατάστημα εξυπηρέτησης και προβολής ολίγων και εκλεκτών φίλων της δημοτικής αρχής .
Και στη Κοινωνική Πολιτική, αν μπορεί να χαρακτηριστεί ως έτσι, η σημερινή διοίκηση του Δήμου αξιοποίησε όλους τους μηχανισμούς που είχε στη διάθεση της ψηφοθηρικά και με όρους παραμάγαζου, καθαγιάζοντας αποκλειστικά και μόνο το πρόσωπο του Δημάρχου.
Βασικός πυλώνας η «Εστία Τροφίμων» με τη χορηγία του «Ιδρύματος Λάτση» και με ένα εξευτελιστικό τρόπο διανομής της σακούλας των τροφίμων, από τους πραιτωριανούς του κ. Στεργίου (δηλαδή το λεγόμενο «Εθελοντικό Σώμα»), σε όσους κατοίκους έδιναν δέματα, με όρους αδιαφανείς και με δέσμευση εκλογικής στήριξης, στον νυν Δήμαρχο.
Το Κ.Α.Π.Η μετατράπηκε σε δεξαμενή ψηφοφόρων και εντεταλμένων χειροκροτητών ενώ το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» υπάρχει μόνο στην φαντασία
Η αδιαμφισβήτητη συμπόρευση του κ. Στεργίου με κάθε είδους μεγάλα συμφέροντα όπως της «Μονής Πεντέλης ΑΕ», αλλά και άλλων επιχειρηματικών ομίλων σε συνδυασμό με την κομματική του προέλευση (ΝΔ), την οποία επιμελώς προσπαθεί να κρύψει όπως και η πλειοψηφία των δημοτικών του συμβούλων ανεπιτυχώς για τους ίδιους ήταν η μήτρα που επεδίωξε την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών στο Πεντελικό αρχικά, και στην συνέχεια την ίδρυση εργοστασίου καύσης βιομάζας και τώρα τελευταία την οικοπεδοποίηση των καμένων περιοχών από τις φωτιές του 2007, ΜΠΟΚΟΡΟΥ & ΛΑΚΚΑ ΡΗΓΑ, παρέα με τον νέο συνοδοιπόρο του τον κ. Παπακωνσταντίνου που ξέμεινε στην ορφάνια του ΠΑΣΟΚ.
Είναι δε τόσο το θράσος τους που διαλαλούν το άβατο στο Πεντελικό και δήθεν λύτρωση λόγω της ένταξης στο Σχέδιο ενώ η αλήθεια είναι ότι θυσιάζουν περιβάλλον και υγεία των δημοτών προκειμένου να εξυπηρετήσουν μικρά παραταξιακά τους αλλά και μεγάλα συμφέροντα.
Την ιδία ακριβώς πρακτική εφαρμόζουν & για το μεγάλο έγκλημα της «υπόθεσης Παπαδημητρίου», βρίσκοντας συμμάχους και σε άλλες παρατάξεις.
Θα το επαναλάβουμε ακόμα μια φορά. Πρόκειται για μεθοδευμένο ξεπούλημα κυριολεκτικά και του Νοσοκομείου και του Δάσους, και οι ένοχοι είναι πολλοί. Κατάπτυστο και Προδοτικό το ΠΔ για τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες όλης της Αττικής.
Και φυσικά χλευασμός στην νοημοσύνη μας η απόφαση που πήραν στο ΔΣ πριν λίγο καιρό για απαλλοτρίωση που σημαίνει ότι θα υποχρεώσουν τους δημότες να πληρώσουν για να αγοράσουν το Δάσος. Είναι ντροπή τους αυτές οι αποφάσεις, είναι σκάνδαλο που θα τους το χρεώνουμε για πάντα. Η ευθύνη όλων των προηγούμενων διοικήσεων και της σημερινής είναι ότι όλα έγιναν με καθαρά και απόλυτα ταξικά κριτήρια.
Ένας ακόμα δείκτης της πολιτικής αντίληψης που έχει η διοίκηση του Δήμου Πεντέλης, είναι και το ότι, αντί να απαιτήσει και να διεκδικήσει από το Κράτος τα αναγκαία κονδύλια, για τη Πυρασφάλεια και τα Αντιπυρικά έργα για το πολύπαθο ΠΕΝΤΕΛΙΚΟ, από τις φωτιές, δημιούργησε έναν υπάκουο και υποταγμένο στρατό δίπλα της που το ονόμασε δήθεν «ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ» που στην πραγματικότητα έχουν μετατραπεί σε πραίτορες του δημάρχου
Οι μεγαλοστομίες & οι θεατρικές ανούσιες κόντρες και τα σικέ καβγαδάκια στα κανάλια του κ. Στεργίου με τον αδίστακτο υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, επιτάχυναν και δεν απέτρεψαν την απαξίωση του «Αμαλία Φλέμινγκ», που σήμερα υπολειτουργεί και οδεύει άμεσα για οριστικό λουκέτο. Ένα μαχόμενο νοσοκομείο το μετέτρεψαν με τις πολιτικές τους σε υποκατάστημα υπό διάλυση. Η μέγιστη υποκρισία και όχι μόνο της διοίκησης ΣΤΕΡΓΙΟΥ, αλλά και των υπόλοιπων παρατάξεων, είναι ότι στο δημοτικό συμβούλιο ψήφιζαν την διαθεσιμότητα και την κινητικότητα και πήγαιναν στους εργαζόμενους και δήλωναν την συμπαράσταση τους βγάζοντας και αγωνιστικές φωτογραφίες μαζί τους .
Με αδιαφορία και ευθυγραμμισμένη με τη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης στο μεγάλο ζήτημα της δημόσιας παιδείας είναι η θέση και η στάση της διοίκησης Στεργίου, απέναντι στο πολύ σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα του Δημοτικού Σχολείου της Ν. Πεντέλης όπου ενώ έχει δυναμικότητα για 200 παιδιά, σήμερα στεγάζει περίπου 320 σε αίθουσες κλούβια και ταλαιπωρεί μικρούς μαθητές και γονείς με την αλλαγή των ορίων ενώ τους έχουμε προτείνει λύσεις πάντα όμως με την παράλληλη διεκδίκηση και ίδρυση νέου δημοτικού σχολείου .
Και από αυτό το βήμα, όπως εδώ & καιρό, ενημερώνουμε άλλη μια φορά τους τα λαϊκά στρώματα του Δήμου μας, να μην υποκύψουν στο παιγνίδι του οπαδισμού & της πόλωσης που επιχειρούν με τις ατέλειωτες δικαστικές διαμάχες τους, εδώ & 3χρονια, οι παρατάξεις ΣΤΕΡΓΙΟΥ &ΓΡΑΦΑΚΟΥ.
Να μην αποπροσανατολιστούν από τα κύρια και σοβαρά προβλήματα της πτωχευμένης πλέον καθημερινότητας τους. Να μην παίξουν στο παιγνίδι τους.
Τα κύρια και καθημερινά προβλήματα μας δεν θα λυθούν είτε ο Στεργίου, είτε ο Γραφάκος είναι Δήμαρχος στις 18 Μάη. Να μην τους επιτρέψουμε να μας ξεγελάσουν ότι τάχα είναι ανεξάρτητοι, και αυτοδιοικητικοί η με όποια άλλη μάσκα εμφανίζονται. Είναι απόλυτα εξαρτημένοι από την πολιτική της Ε.Ε. και της υπεράσπισης της κερδοφορίας των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.
Η πολιτική τους έχει ήδη δοκιμαστεί και πρέπει να την απορρίψουμε στη κάλπη υπερασπίζοντας τα δικά μας ταξικά συμφέροντα και το μέλλον των παιδιών μας.
Τα μεγάλα οράματα της διοίκησης Γραφάκου τα δοκιμάσαμε το 2006 με την ίδρυση των «Κοινωφελών Επιχειρήσεων» και των ΑΕ, φυσικά ΓΚΡΕΜΙΣΤΙΚΑΝ, επακόλουθο της φιλελεύθερης πολίτικης που ο μοναδικός στόχος της είναι το κέρδος μέσω των ικανών «MANAGERs», η συγκεκριμένη παράταξη και σήμερα προβάλει οράματα και σχέδια υποκρύπτοντας όμως ότι το μάρμαρο θα το πληρώσουν οι δημότες αφού το κράτος περικόπτει όλο και περισσότερα χρήματα από τις επιχορηγήσεις στους ΟΤΑ και αντ αυτού νομοθετεί την επιβολή και είσπραξη νέων φόρων και τελών από τους Δήμους προς τους δημότες.
Ενδεικτικά για φέτος περικόπηκαν άλλα 600 εκατομ. από τις επιχορηγήσεις προς τους ΟΤΑ.
Να ξεκαθαρίσουμε στη σκέψη και στη συνείδηση μας τον πραγματικό ρόλο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α & να μην επιτρέψουμε την υφαρπαγή της ψήφου μας από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ, με τις ξεθωριασμένες δήθεν αριστερές & προοδευτικές θέσεις που ευαγγελίζεται ο κος Φειδοπιάστης, ενώ η πολιτική θέση που υπηρετούσε μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια ήταν διαχειριστικού χαρακτήρα και μόνον. Πρέπει να καταδικαστεί η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και της τοπικής του έκφρασης της «ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ» που όπως και στην κεντρική πολιτική, αγκαλιάζει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, έτσι και εδώ στο Δήμο Πεντέλης στηρίζεται από διάφορα «Think tanks» όπως του Μόσιαλου πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ , του Στεφ. Τζουμακα, άλλων πολιτικών γκρουπουσκουλων όπως των <> αλλά και του κόμματος των ΑΝεξάρτητων ΕΛλήνων του Πάνου Καμμένου .
Άλλωστε ο κ. Αντ. Φειδοπιάστης, έχει ήδη δοκιμαστεί στο πρώην Δήμο της Ν. Πεντέλης και έχει δείξει τις προθέσεις του με επιβολή αύξησης των δημοτικών τελών και φόρων στην Ν. Πεντέλη κατά 82% η και άλλων διαχειριστικού τύπου επιλογών του ως δημαρχεύων με Επιχειρήσεις, τροφεία κλπ, ενώ έχει μεγάλη ευθύνη ως πρώην διοίκηση , σχετικά με την υποβάθμιση και την αδιαφορία απέναντι στο μείζον ζήτημα του κτιριακού προβλήματος του Δημοτικού Σχολείου στη Νέα Πεντέλη.
Και οι 2 επικεφαλής τόσο ο κ. Μ. Γραφάκος, όσο και ο κ. Αντ. Φειδοπιάστης, σε κάθε ευκαιρία δηλώνουν ότι πολλές από τις εξαγγελίες που έχουν στο πρόγραμμα τους θα υλοποιηθούν μέσω του περιλάλητου ΕΣΠΑ.
Το ΕΣΠΑ, όμως δεν είναι τίποτα άλλο, παρά ένα από τα βασικά χρηματοδοτικά εργαλεία, που θα αξιοποιήσει το κράτος προκειμένου να τονώσει τις ιδιωτικές επενδύσεις. Τα χρήματα αυτά δε θα δοθούν μόνο ως άμεση χρηματοδότηση στις επιχειρήσεις για όσους φυσικά τα πάρουν.
Θα αξιοποιηθούν, επίσης, για την παραπέρα ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, για την εξασφάλιση ακόμα φθηνότερης εργατικής δύναμης.
Άρα τόσο οι κοινωνικές παροχές όσο και οι ήπιες δράσεις που οραματίζονται τόσο η «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» του Γραφάκου, όσο & η «ΠΕΝΤΕΛΗ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ» του κ. Αντ. Φειδοπιάστη,
θα πραγματοποιηθούν με σύμπραξη του Δήμου και του ιδιωτικού κεφαλαίου.
Και όλοι εμείς τώρα πρέπει να πειστούμε ότι ο ιδιώτης που θα επενδύσει στη Πεντέλη θα σεβαστεί περιβάλλον και ποιότητα ζωής των κατοίκων και δεν θα κοιτάξει πώς να μεγιστοποιήσει τα κέρδη του, η όποιος όμιλος επενδύσει στον τομέα της πρόνοιας και της υγείας θα υπηρετήσει το δικό μας καλό και όχι τη δική του τσέπη. Καλό είναι το παραμύθι τους αλλά δεν έχει δράκο.
Ο βασικός στόχος της κυβέρνησης σχετικά με τα περιβόητα προγράμματα του ΕΣΠΑ, είναι αφενός η περαιτέρω διευκόλυνση των Επιχειρηματικών Ομίλων για κερδοφορία και αφετέρου η δημιουργία θέσεων εργασίας με ελαστικές μορφές, πολλές φορές και απλήρωτη, χωρίς συνταξιοδοτικά και άλλα δικαιώματα. Προκειμένου δε να απορροφηθούν, έχουν ως προϋπόθεση να γίνει ακόμα πιο ευέλικτη η αγορά εργασίας για τους νέους εργαζόμενους και να αυξηθεί ο εργάσιμος βίος για τους μεγαλύτερους.
Αυτή είναι η ανάπτυξη στο πλαίσιο του καπιταλιστικού δρόμου και της ΕΕ, στις οποίες τροχοδρομεί & ο Αντ. Φειδοπιάστης(ΣΥ.ΡΙΖ.Α), ανταγωνιζόμενος μάλιστα τον Μανώλη Γραφάκο(ΝΔ), και ΠΑΣΟΚ για το ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής. Για εμάς, για το λαό προβλέπεται: Μοίρασμα μιας κακοπληρωμένης θέσης στα δύο και τα τρία, υποβαθμισμένες ανάγκες και «τσακισμένα» δικαιώματα, ανακύκλωση της φτώχειας κ.ά.
Εδώ, θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη μια επισήμανση &  προειδοποίηση ταυτόχρονα για ορισμένους που βγήκαν στις ρούγες και διαλαλούν την αριστεροσύνη τους επειδή κάποτε βρέθηκαν έξω από τις πόρτες του ΚΚΕ.
Μην τους πιστεύεις, Όποιος αισθάνεται αριστερός ακόμα και αν έχει κάποιες επιμέρους αντιρρήσεις με το ΚΚΕ, είναι ΕΔΩ, μαζί μας, γιατί σήμερα καταλαβαίνει ότι η στήριξη στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και αυτά της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΛΠΙΔΑ.
ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΣΧΕΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ. Τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες βρήκε συμπαραστάτες και συμμάχους του στα μικρά και μεγάλα καθημερινά του προβλήματα. Δεν τον κορόιδεψαν ποτέ, γι αυτό …
                                ΟΧΙ ΠΙΑ ΑΛΛΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ             
                                            ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ 
           ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ»
Είναι η μόνη δύναμη που αποκάλυψε και ανέδειξε ότι όλες οι άλλες παρατάξεις που διεκδικούν σήμερα την ψήφο σου δεν είναι τίποτε άλλο από ανταγωνιζόμενοι διαχειριστές της ίδιας όμως πολιτικής Είναι η μόνη δύναμη που με απόλυτη συνέπεια στήριξε τα λαϊκά – εργατικά συμφέροντα.
Συγκρουστήκαμε με τον αντιλαϊκό «Καλλικράτη» όταν οι υπόλοιπες παρατάξεις και τον ψήφιζαν και τον στήριζαν στην πράξη.
Καταγγείλαμε στο σύνολο τους και καταψηφίσαμε τους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς, τα δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη, τα δάνεια , τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, τις απολύσεις στο Δήμο, τη λογική της ανταποδοτικότητας στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, σε κάθε δομή και υπηρεσία του Δήμου.
Απαιτήσαμε τη μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις και καταψηφίσαμε τις όποιες μορφές ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων, σε αντίθεση με τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, που ενώ στα κανάλια αναλώνεται σε εργατοπατερισμούς, στο δημοτικό συμβούλιο ψήφισε συμβάσεις η άλλες διαχειριστικες -αντεργατικές πολιτικές της διοίκησης Στεργίου, πιστός στη γνωστή διγλωσσία του κόμματος που τον στηρίζει, παρέα βέβαια με την παράταξη του κου Γραφάκου.
Αντιταχθήκαμε στην παράδοση του Πεντελικού βουνού στα επιχειρηματικά συμφέροντα (φωτοβολταικά, εργοστάσιο καύσης ξύλων η σκουπιδιών ), όπως και στις αλλαγές χρήσης γης .
Αποκαλύψαμε την αλήθεια για το Δάσος Παπαδημητρίου και τον ρόλο όλων των άλλων παρατάξεων καθώς και τις προθέσεις τους για ξεπούλημα μέσω του ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ του 2007 .
Βρεθήκαμε πάντα στο πλευρό των εργαζόμενων όσες φορές επιχειρήθηκε, από τη διοίκηση Στεργίου, είτε με Ε.Δ.Ε., είτε με εκβιαστικές μεθόδους να τους τρομοκρατήσει προκειμένου να σκύβουν το κεφάλι.
Αντιταχθήκαμε στον λαϊκισμό των Κοινωνικών Παντοπωλείων που εκτός από τον ψηφοθηρικό εκμαυλισμό συνειδήσεων, αποτελεί και <> των ευθυνών της κυβερνητικής πολιτικής που είναι η αποκλειστικά υπεύθυνη για την φτώχια που οδηγεί τον λαό, και την εξαθλίωση με την κατάργηση σειράς υπηρεσιών, όπως της υγείας, πρόνοιας, της παιδείας κλπ.
Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΝΤΕΛΗΣ», ο συνδυασμός που περήφανα στηρίζεται από το ΚΚΕ, όχι μόνο καταψήφιζε αλλά ενημέρωσε και αντιστάθηκε με όλες τις δυνάμεις της απέναντι στην αντιλαϊκή λαίλαπα η όποια πολλές φορές εύρισκε στηρίγματα και από τις άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αντί της μόνιμης και σταθερής εργασίας με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους, είτε στο Δήμο, είτε στα ΝΠΔΔ, με πρόσχημα τις εποχιακές ανάγκες οι 2μηνες, 5μηνες και 8μηνες συμβάσεις ήταν στην ημερήσια διάταξη. Αυτή η πολιτική προσλήψεων στο Δήμο Πεντέλης, στηρίχθηκε λόγω της ενιαίας πολιτικής συναντίληψης και από τη παράταξη του κ. Γραφάκου, και του κ. Φειδοπιάστη, συμβάλλοντας με τη στάση τους στην πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων όπως επιβάλλει τόσο η πολιτική της Ε.Ε. αλλά και των κομμάτων που ορκίζονται στο όνομα του Ευρωμονόδρομου (ΝΔ - Πα.Σο.Κ - ΔΗΜ.ΑΡ - ΣΥ.ΡΙΖ.Α).
 ♦Όλοι μας έχουμε χορτάσει χρόνια τώρα από επίδοξους, παλιούς και νέους, «σωτήρες», οι οποίοι υλοποιούν στο δήμο το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Είναι πιστοί υπηρέτες αυτών των πολιτικών όσο ωραία λόγια και οράματα να σου σερβίρουν σε κάθε προεκλογική περίοδο.
 ♦Στις 18 ΜΑΗ αλλά και στις 25 ΜΑΗ καταδικάζουμε με τη ψήφο μας τους κάθε λογής «ανεξάρτητους», «υπερκομματικούς», «νέους και άφθαρτους». Είναι όλοι τους εξαιρετικά γνωστοί και δοκιμασμένοι. Έχουν ψηφίσει και στηρίξει το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων και τώρα εμφανίζονται για ακόμα μια φορά, λίγο πριν τις εκλογές, λανσάροντας το «νέο», ενώ είναι παλιοί, φθαρμένοι και κυρίως γνήσιοι υποστηρικτές της αντιλαϊκής πολιτικής που προωθείται.
 ♦Γυρίζουμε την πλάτη σε εκείνες τις παρατάξεις και στα ψηφοδέλτια που είναι γεμάτα από φθαρμένους τοπικούς παράγοντες και από μεταγραφές ποδοσφαιρικού τύπου. Ότι παλιό και ένοχο για όποια πολιτικά εγκλήματα έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια στη πόλη μας, επιχειρεί σήμερα να ξαναβγεί στο προσκήνιο, αναβαπτισμένο σε κολυμβήθρες του ΣΙΛΩΑΜ, με δήθεν υπερκομματικούς συνδυασμούς. Ότι έμεινε ορφανό πολιτικά από την πρώην παράταξη του ΠΑΣΟΚ, αφού το 2010 στήριξε στη δεύτερη Κυριακή το σημερινό Δήμαρχο, σήμερα διασπάστηκαν και διαπραγματεύονται την σφραγίδα και την ύπαρξη τους κάποιοι με τον κ. Στεργιου, και κάποιοι άλλοι βρήκαν φιλοξενία στην παράταξη του κ. Γραφάκου
                                                                      ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ
Σήμερα έχετε μια σίγουρη επιλογή: Εμπιστευτήτε τους κομμουνιστές και το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Αττικής και στο Δήμο Πεντέλης. Ξέρει ο καθένας από την ίδια του την πείρα πως δε θα σε προδώσουν, θα μπουν μπροστά στην οργάνωση της πάλης γιατί δε λέμε «άλλα στα αλώνια και άλλα στα σαλόνια», δεν το παίζουν φίλοι του λαού και από πίσω να κλείνουν το μάτι στο κεφάλαιο.
Πιο δυνατή «Λαϊκή Συσπείρωση» στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, πιο πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» σημαίνει πιο δυνατός και αποτελεσματικός ο αγώνας για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων.
Δεν θα σε γεμίσουμε με κάρτες και ακριβά προεκλογικά φυλλάδια με πολύχρωμες πλαστικές μακέτες οραματισμών και φρούδων υποσχέσεων. Οι υποψήφιοι της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» είναι όλοι άνθρωποι που τους έβλεπες καθημερινά να αγωνίζονται, να μάχονται. Δεν πρόεκυψαν από το πουθενά και την ανυπαρξία παριστάνοντας τους παράγοντες και τους όψιμους ανυσηχούντες για την πόλη και τη ζωή σου.
Εμείς σου καταθέτουμε την συνέπεια μας, την απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη στάση μας υπέρ των δικών σου συμφερόντων. Την αταλάντευτη θέση μας κατά των αντιλαϊκών και αντεργατικών πολιτικών, για αυτό και μπορούμε και σε κοιτάμε στα μάτια. Για μας, στην Πεντέλη όπως και σε όλους τους άλλους Δήμους στην Ελλάδα υπάρχει ο άλλος δρόμος.
Ο δρόμος της διεκδίκησης, της ανυποχώρητης πάλης για τα δικαιώματα των εργαζόμενων, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων, των νέων, των γυναικών .
Ο δρόμος που φέρνει τον λαό στο προσκήνιο, που τον κάνει νοικοκύρη στον τόπο του και μοναδικό διαχειριστή του μόχθου και του πλούτου που παράγει αυτό αγωνιζόμαστε ,αυτό είναι το δικό μας όραμα.
Για αυτό ζητάμε να εκλεγούν αγωνιστές στο Περιφερειακό και Δημοτικό Συμβούλιο που θα συγκρούονται και δε θα προσκυνάνε την Κυβέρνηση ,την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα επιχειρηματικά συμφέροντα .
Μην αφήσεις να σε ξεγελάσουν ακόμα μια φορά τα δίπολα, τα γκαλόπ, οι επικρατέστεροι και η αθλιότητα του εκβιασμού της 2ης Κυριακής, ο άσσος που κρατάνε στο μανίκι τους για συμβιβασμούς και αγοραπωλησίες συνειδήσεων και ψήφων κάτω από το τραπέζι. Την Δευτέρα θα το έχεις ήδη μετανιώσει μα θα είναι αργά πια Σκέψου ! Για τα επόμενα 5 χρόνια, καθόλου λίγος χρόνος, θα παίζουν παιχνίδια στην πλάτη σου και συ θα τους πληρώνεις και θα τα πληρώνεις. Θα τους επιτρέψεις να διαφεντεύουν την ζωή σου και το μέλλον των παιδιών σου ?
Κάνε τους να τρίβουν τα μάτια τους το βράδυ της Κυριακής από το αποτέλεσμα της κάλπης όλοι αυτοί που σε θεωρούν δεδομένο ,ότι σε έχουν στο τσεπάκι τους .Ότι έχουν αλώσει το μυαλό σου .
ψήφησε
                             ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ ! ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΚΕ
                            ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
          ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΝΤΕΛΗΣ»

        ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΣ
                                            ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΠΡΟΔΩΣΕΙ

                                     Η μόνη σου ελπίδα !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου