Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014

«Ακμαιότατον» το ΗΘΙΚΟΝ Στεργίου, μετά την συγκέντρωση στη Ν. Πεντέλη!!!

Με ακμαίο το Ηθικόν του εμφανίστηκε χθές
«ο Ενας, ο Μοναδικός, ο Γνήσιος, ο Τίμιος, ο Αληθινός, ο Μαχητικός...», απερχόμενος Δήμαρχος Δ. Στεργίου - Καψάλης. Αιτία;
1)Η δυναμική παρουσία στην πλατεία της Ν. Πεντέλης(λέει το «στρατιωτικό» πάντοτε Δελτίο Τύπου), & των Νεοπεντελιωτών, που ξεπέρασε άκουσον - άκουσον σε όγκο και σε παλμό & αυτήν ακόμη την προεκλογική συγκέντρωση του  Στρατηγού στην πλατεία Χαραυγής!!!
2) Η ευχάριστη είδηση που έλαβε από τον Δημήτρη Μιχαλέλη ότι ένα όνειρο, μία  επιθυμία που είχε, κατέστη επιτέλους εφικτή!
Σήμερα αναμένεται  λίγο πριν τις 2:30 μ.μ. να διαβεί το Μέγαρο του «MEGA TV», όπου με την παρουσία του  στο Δελτίο Ειδήσεων του Αντώνη Φουρλή, πρόκειται άλλη μία φορά να μας καθηλώσει στους δέκτες των τηλεοράσεων για να απολαύσουμε τη νέα λυσαλέα επίθεση που θα  εξαπολύσει κατά των MEGAλων συμφερόντων του Γ.

Μπόμπολα(για τα σκουπίδια, τα διόδια κ.λ.π), τους ανύπαρκτους μηχανισμούς του κράτους(που μόνο εκείνος γνωρίζει να αναπληρώνει), αλλά και να αναπτύξει το όραμά του για το
Πρωτοποριακό «πείραμα» πανελλαδικής εμβέλειας, που ο ίδιος εφηύρε και επιχειρεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση!!!
Πάντως παρά τις πυκνότατες εμφανίσεις του MEGAλοδημοσιογράφου(Δευτέρα στο «KONTRA», Τρίτη στο  «ACTION» ...μετά έχασα το μέτρημα!), δημοσκοπικα ευρήματα δεν είναι ενθαρρυντικά και δεν επιβεβαιώνουν το ...«ντοπάρισμα» του Ηθικού Του!!!
 Πως τον υποδέχτηκαν οι Νεοπεντελιώτες;

Με παρουσία μαζική & δυναμική . Ο απερχόμενος ... όπως πάντα με λόγο εμφαντικό, καθαρό και κρυστάλλινο, χωρίς μεγαλοστομίες και προεκλογικά στολίδια, μοιράστηκε τις σκέψεις, τις ελπίδες και τα οράματά του για μια καλύτερη πόλη, φιλική, προσβάσιμη και με τον ίδιο προαστιακό χαρακτήρα που διατηρεί μέχρι και σήμερα....
ΘΕΜΑ: ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΤΗΣ Ν.ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΟΙ ΝΕΟΠΕΝΤΕΛΙΩΤΕΣ ΑΝΑΝΕΩΣΑΝ ΟΡΚΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.
Με την μαζική και δυναμική τους παρουσία, οι Νεοπεντελιώτες υποδέχθηκαν το Δήμαρχο Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη την Τετάρτη 14 Μαίου 2004 στην πλατεία της Ν.Πεντέλης.
Όπως πάντα με λόγο εμφαντικό, καθαρό και κρυστάλλινο, χωρίς μεγαλοστομίες και προεκλογικά στολίδια, μοιράστηκε τις σκέψεις, τις ελπίδες και τα οράματά του για μια καλύτερη πόλη, φιλική, προσβάσιμη και με τον ίδιο προαστιακό χαρακτήρα που διατηρεί μέχρι και σήμερα.
Υποδέχθηκαν το Δήμαρχο οι συμπολίτες – φίλοι που τους συνδέουν άρρηκτοι δεσμοί και μνήμες από τα πέτρινα χρόνια στα λατομεία και στο βουνό που μόνο εκείνοι ξέρουν να σέβονται, γιατί από το βουνό επιβίωσαν και συντηρήσαν τις οικογένειές τους, λαξεύοντας μάρμαρα και σχέσεις ζωής. Μόνο εκείνοι ξέρουν να διαβάζουν το μυαλό και τη βούληση του Δημάρχου Πεντέλης, μέσα από τους αγώνες του για την προστασία του περιβάλλοντος και του Πεντελικού βουνού.
Όλοι εκείνοι που ήταν δίπλα του την Τετάρτη το απόγευμα, τον είδαν μέσα στις φωτιές να αψηφά τον κίνδυνο για να μην προχωρήσει η φωτιά στο οικιστικό ιστό και τον είχαν παροτρύνει να φύγει προκειμένου να σωθεί ο ίδιος.
Ολοι εκείνοι που ήταν δίπλα του την Τετάρτη το απόγευμα, ξέρουν καλά ότι προτεραιότητα του Δημάρχου είναι ο Άνθρωπος και η καλύτερη ποιότητα ζωής που προσπαθεί να εξασφαλίσει. Οι αγώνες του δικαιώνονται, όπως αυτός για την μεταφορά των πυλώνων της ΔΕΗ και των θανατηφόρων γραμμών εκτός του οικιστικού ιστού. Έχοντας εξασφαλίσει την έγκριση και υπογραφή του Περιφερειάρχη για διάθεση 1.000.000€ για το σκοπό αυτό, δεσμεύτηκε ότι και ο Δήμος θα στηρίξει την προσπάθεια αυτή.
Οι αγώνες του δικαιώνονται όπως αυτός για τη δημιουργία Δημοτικού σχολείου, Νηπιαγωγείου και κλειστού Γυμναστηρίου στο 122 Ο.Τ. της Πεντέλης, έργο το οποίο δίνει άμεση λύση με την αναδιάταξη των ορίων στο πρόβλημα έλλειψης σχολικών εγκαταστάσεων στην Ν.Πεντέλη.
Οι αγώνες του δικαιώνονται και το ανεκπλήρωτο όραμα του για τη δημιουργία του περιμετρικού δρόμου το οποίο καταψηφίστηκε στο παρελθόν, σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη και θα υλοποιηθεί για την αποσυμφόρηση της κεντρικής πλατείας και της πόλης γενικότερα.
Οι χρόνιοι αγώνες του δικαιώνονται όπως και στην Πεντέλη και δεν αναγνωρίζει δασικό χαρακτήρα εκτάσεων εντός του οικιστικού ιστού της πόλης.
Όλοι εκείνοι που ήταν δίπλα του την Τετάρτη το απόγευμα, ξέρουν καλά ότι προτεραιότητα του Δημάρχου είναι ο Άνθρωπος, η ιστορία της πόλης και ο Πολιτισμός άμεσα συνυφασμένος με την Πεντέλη. Ξέρουν τις παρεμβάσεις του σε Ελληνικό και Διεθνές επίπεδο για την ανάδειξη της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Όλοι εκείνοι που ήταν δίπλα του την Τετάρτη το απόγευμα, ξέρουν καλά ότι προτεραιότητα του Δημάρχου είναι ο Άνθρωπος, για τον οποίο με πρωτοβουλία του δημιουργήθηκε η Εστία Δωρεάν Τροφίμων, Ρουχισμού και Οικιακού εξοπλισμού που λειτουργεί από το Εθελοντικό Κλιμάκιο Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης και με τη συνδρομή των χορηγών- συμπολιτών.
Ολοι εκείνοι που ήταν δίπλα του την Τετάρτη το απόγευμα, ξέρουν καλά τις Αρχές και Αξίες που διέπουν τον Άνθρωπο Δήμαρχο Δημήτρη Στεργίου –Καψάλη, ο οποίος κοιτάει μπροστά, αφήνοντας πίσω το αμαρτωλό χθές, μακριά από ίντριγκες, συμφέροντα, δολοπλοκίες, προεκλογικες φωτοβολίδες βιομάζας, οραματιζόμενος το αύριο.
Ο δρόμος μας είναι μονόδρομος, ρήξη κάθετη και τέλος με ότι και με όποιους έκαναν και κάνουν κακό στον τόπο μας. Ευκαιρία άλλη δεν υπάρχει. Αυτοί που είδαν, που ξέρουν, που θέλουν, που μπορούν να αγωνιστούν σκληρά απέναντι στα συμφέροντα στο κομματοκεντρισμό και στις ίντριγκες με μόνο κίνητρο την αγάπη για τον τόπο και την στήριξη του δοκιμαζόμενου συνανθρώπου μας είναι εδώ μπροστά σας . Υπάρχει λύση για τον τόπο και αυτή είμαστε εμείς. Οι περγαμηνές μας δεν είναι ο κομματοκεντρισμός μας Όλοι μαζί και ο κάθε ένας ξεχωριστά δια βίου συγκροτήσαμε ένα φάκελο ζωής που μας τιμά, τιμά τον τόπο, τιμά την οικογένεια μας, τιμά την Πατρίδα. Αυτός ο φάκελος ζωής είναι και η εγγύηση μας για το αύριο.

Στην πανηγυρική συγκέντρωση της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ στην Ν.Πεντέλη ήταν κοντά μας ο πρωτεργάτης της δημιουργίας της «Δημοτικής Συμμαχίας» πρώην Δήμαρχος του Δήμου Μελισσίων κ. Δημήτρης Τομπουλίδης. Παρευρέθησαν επίσης σημαίνουσες προσωπικότητες από την Πανεπιστημιακή Κοινότητα, από τον χώρο των Γραμμάτων και Τεχνών, Στρατηγοί Ε.Α., υποψήφιοι Ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι και υποψήφιοι σύμβουλοι από την Περιφέρεια και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, από τους Αθλητικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους της πόλης και οι υποστηρικτές της Εστίας Δωρεάν Τροφίμων, Ιματισμού και Οικιακού Εξοπλισμού.  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου