Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Τ. Καρατζής:«Κάνε τα δικά σου κουμάντα μπροστά στις κάλπες»!!!

Ισχυροποιημένη εμφανίζεται στο Δήμο Πεντέλης η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που έλαβαν από την χθεσινή εξαιρετική προεκλογική συγκέντρωση στο Πευκοδάσος, τόσο ο υποψήφιος Δήμαρχος Πεντέλης Τάσος Καρατζής  αλλά & ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ Γιάννης Τασιούλας(μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ).
Γεγονός που έκανε τους δύο υποψηφίους να εκφράσουν την αισιοδοξία τους ότι οι εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες κάτοικοι και δημότες του δήμου Πεντέλης, θα ενισχύσουν στις επικείμενες δημοτικές εκλογές τον Τ. Καρατζή,
τον Θανάση Παφίλη στις Περιφερειακές καθώς και το ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές.
                   Η ομιλία του Τάσου Καρατζή:
Λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, που το αποτέλεσμα τους θα καθορίσει την πορεία των πραγμάτων  σε επίπεδο Δήμου, σε έναν μεγάλο βαθμό για τα επόμενα 5 χρόνια, ΕΜΕΙΣ η «Λαϊκή ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», χτυπάμε καμπανάκι και λέμε στους εργαζόμενους στις λαϊκές οικογένειες του Δήμου μας …
«Κάνε τα  δικά σου κουμάντα μπροστά στις κάλπες», γιατί το ξημέρωμα της Δευτέρας δεν θα μπορεί να διορθώσει μια λανθασμένη απόφαση της Κυριακής, να μην γεμίσουμε πάλι με κοψοχέρηδες.
Και δεν το λέμε για να πούμε και μερικές ατάκες  από τα μικρόφωνα ή για να λαϊκίσουμε.
Απλά περιγράφουμε τη πραγματικότητα που όλοι μας ζούμε κάθε μέρα στις εξώπορτες και στα γραμματοκιβώτια μας.
Φίλες και φίλοι διανύσαμε μια προεκλογική περίοδο όπου σε αντίθεση με όλους τους άλλους συνδυασμούς η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» έμεινε μακριά από το να προσπαθήσει να μεταδώσει  εικόνες  εντυπώσεων με συγκεντρώσεις  χειροκροτητών, με διακίνηση υλικού από επιστρατευμένους ακόμα και από τον Πειραιά κάνοντας delivery στις κάρτες  υποψήφιων...
Μείναμε μακριά από ανούσιες αντιπαραθέσεις και εκτιμήσεις  αποτελεσμάτων που ο κάθε ένας τις έραβε στα μέτρα του και φυσικά από υπερφίαλες προσωπογραφήσεις
Ακριβώς γιατί ξέρουμε καλά ότι μετά την Κυριακή, έρχεται η Δευτέρα που κάποιος θα έχει κερδίσει στις εκλογές αλλά που ο άνεργος δεν θα έχει βρει δουλειά, που στα περισσότερα σπίτια αυτό που θα συζητιέται δεν θα είναι το ποιος είναι δήμαρχος αλλά πόσα χρωστάμε, πόσο κρέας και ψωμί μπορούμε να αγοράσουμε και άλλα παρόμοια  που δείχνουν όμως ξεκάθαρα το κριτήριο που πρέπει να έχει ο καθένας και η κάθε μια για να δώσει την ψήφο του την Κυριακή.
Η προεκλογική περίοδος του 2014 άνετα μπορεί να χαρακτηρισθεί σαν η χαρά του τυπογράφου. Αμέτρητα πολύχρωμα ,πανάκριβα φυλλάδια, σωροί από προσωπικές κάρτες . Με μια βόλτα στους δρόμους της πόλης ανακαλύπτεις πολλούς χαμογελαστούς ανθρώπους που μέχρι χτες δεν σε ήξεραν αλλά που σήμερα σου δηλώνουν την σοφία που διαθέτουν και γνωρίζουν τον τρόπο για να ζήσεις μια υπέροχη ζωή, σε ένα υπέροχο  πράσινο περιβάλλον, που στα πεζοδρόμια θα ανθίζουν βιολέτες και άλλες τέτοιες καταπληκτικές ιδέες που από μια περίεργη σύμπτωση τους ήρθαν τώρα λίγο πριν τις εκλογές .
Δείτε τις διακηρύξεις τους. Περισσεύουν οι επικοινωνιακές φράσεις. ΣΧΕΔΟΝ όλοι μιλάνε για  έναν «όμορφο ανθρώπινο και καθαρό Δήμο». Μιλάνε  για το πόσο λατρεύουν αυτήν την πόλη. Για το πώς από μικρά παιδιά έζησαν και μεγάλωσαν στις γειτονιές της . Μιλάνε για έργα που θα κάνουν, για μελέτες που είχαν στα συρτάρια αλλά τις φύλαγαν για τούτη εδώ την ώρα.
Για λεφτά που θα πάρουν από το ΕΣΠΑ αλλά κι αν δεν μπορέσουν δεν πειράζει, έχουν εσένα να τους δώσεις. Άλλωστε είναι δοκιμασμένη συνταγή την εφαρμόζουν χρόνια τώρα 
ΣΧΕΔΟΝ όλοι τους λένε ότι είναι «ένας από εσάς». Υποψήφιοι δήμαρχοι και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που στα φυλλάδιά τους υμνούν τους εαυτούς τους, προβάλλουν  τις ικανότητές τους, άλλοι τις μεγάλες σπουδές τους, άλλοι το πόσο ικανοί και μεγάλοι επιχειρηματίες είναι. Σχεδόν όλοι σού λένε ότι έχουν τις λύσεις, έχουν και  το μαγικό ραβδί. Κάποιοι το λένε καθαρά, το κάνουν και ταμπέλα ….«Ο Μελισσιώτης ψηφίζει,  ο……. τάδε μπορεί».
Δηλαδή, «σε θέλω μόνο για την ψήφο, μετά κάτσε στη γωνία, εγώ είμαι εδώ για σένα». Έχουν δώσει υπερφίαλα ονόματα στις παρατάξεις τους  την ίδια στιγμή που  δικά τους στελέχη,  δικοί τους πρώην αντιδήμαρχοι η δημοτικοί σύμβουλοι, «ξεσυμμάχησαν»  απ' αυτούς και κατεβαίνουν με άλλες παρατάξεις, για να «σώσουν» την πόλη, για το καλό της πόλης,  όπως λένε, γιατί φαίνεται πως σαν διοίκηση και σαν αντιδήμαρχοι ούτε την έσωσαν, ούτε για το καλό μας δούλευαν, ούτε καθαρή την έκαναν. Και κυρίως λησμονούν να σας πουν ότι θεωρούσαν και θεωρούν ότι είναι αυτονόητο για σένα ότι αυτοί θα αποφασίζουν και συ θα περιορίζεσαι απλώς να πληρώνεις. Δεν χρειάζεται η δική σου συμμετοχή και δράση, αυτοί ξέρουν .
Δηλαδή, ένας που ως αντιδήμαρχος μέχρι πριν λίγο καιρό, της σημερινής διοίκησης 3,5 χρόνια υπερασπιζόταν την πολιτική και το «έργο της»,  απέναντι στον άλλο πρώην δήμαρχο της προηγούμενης διοίκησης, ο οποίος «κατακεραύνωσε» τη σημερινή, αλλά σήμερα και οι δυο μαζί, που είτε έτσι είτε αλλιώς έχουν διοικήσει, ζητάνε σήμερα την ψήφο μας για να κάνουν το «Δήμο καθαρό και Ανθρώπινο», γιατί τα προηγούμενα χρόνια δεν μπόρεσαν να το κάνουν ;
Ζαλιστήκατε; Έτσι, ζαλάδα φέρνουν όλες αυτές οι μετακινήσεις και μεταγραφές ανάμεσα σε διαφορετικά ψηφοδέλτια που όλοι όμως είναι με το ίδιο κόμμα, αυτό των επιχειρηματιών, της ΕΕ, της αντιλαϊκής πολιτικής. Αλλά,… έχει και συνέχεια.
Αλλά και η  παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και ο επικεφαλής της ο κος Φειδοπιάστης, έχει αγκαλιάσει και πρώην ΠΑΣΟΚ, και ΑΝΕΛ, και τους ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ αλλά και τα γνωστά αποκόμματα αποτυχημένων κεντροαριστερών THINK TANKS η δεξαμενών σκέψης όπως θέλουν να ονομάζονται για να κρύβουν την πραγματική τους ιδεολογική  προέλευση  με το αντιλαικό, αντιδραστικό  πολιτικό περιεχόμενο .  Όλους τους χωράει μια τέτοια νερωμένη αριστερά. Άλλωστε ο σκοπός ,αγιάζει τα μέσα .
"Ανεξάρτητοι”,  “Αντάρτες”, “Καλοί Διαχειριστές”, “Νέοι και Άφθαρτοι”. Μ’ αυτές και με άλλες “ταμπέλες” εμφανίζονται οι διάφοροι υποψήφιοι για τον Δήμο μας.
Διόλου τυχαία καθώς πίσω απ’ αυτές πασχίζουν να κρύψουν τη συμφωνία τους υπέρ του μοντέλου “Δήμος-επιχειρηματίας”.  Αυτό το μοντέλο δεν το υπηρετεί μόνο ο νυν δήμαρχος. Το αποδέχονται και θα το υπηρετήσουν και οι άλλοι υποψήφιοι Δήμαρχοι των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, οι διαχειριστές της οικονομίας της αγοράς, ανεξαρτήτως χρώματος και αυτοπροσδιορισμού.
Είτε δηλώνουν ακομμάτιστοι είτε αντιμνημονιακοί είναι όλοι υμνητές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι, η νεολαία μας βιώνουν μια σκληρή πραγματικότητα, δοκιμάζονται και υποφέρουν απ’ την αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιείται και από τις Διοικήσεις των Δήμων και των Περιφερειών (γαλάζιες-πράσινες-ροζ-“ανεξάρτητες”).Οι αριθμοί της ανεργίας και της μεθοδευμένης φτωχοποίησης του λαού και ειδικά της νεολαίας δείχνουν αμείλικτα την πραγματικότητα ..
ΟΛΟΙ ;Ε, όχι ρε φίλε.   Είπαμε.    «Σχεδόν όλοι». Υπάρχουν και εκείνοι που ποτέ δεν είπαν τέτοια παραμύθια, που δεν πήραν το καλάθι των υποσχέσεων και γύριζαν τις γειτονιές πουλώντας την πραμάτεια τους
Που ποτέ δεν μίλησαν για τον εαυτό τους παριστάνοντας τους σωτήρες.
Που ποτέ δεν σου είπαν «ψήφισέ με έχω το μαγικό ραβδί», την εύκολη λύση.
Που κανένας απ' αυτούς δε βγάζει προσωπικό φυλλάδιο με την αφεντομουτσουνάρα του για να σου πει πόσο λυπάται και αγωνιά μήπως η πόλη μας πέσει σε λάθος χέρια …. ή πόσο καλά και «ανταγωνιστικά» προσόντα έχει σε σχέση με άλλους.
Που ποτέ, μα ποτέ, δεν έβαλα, δε βάζουν διαφήμιση στις τοπικές εφημερίδες με τη φωτογραφία τους, προβάλλοντας τον εαυτό τους, και άλλα τέτοια πολλά.
Είπαμε ,  «σχεδόν όλοι». Υπάρχουν και εργάτες, άνεργοι, μικροεπαγγελματίες, νέα παιδιά που δεν έχουν ανάγκη απ' όλα αυτά. Που δεν τους λένε τίποτα τα  ιλουστρασιόν προσωπικά φυλλάδια, φιοριτούρες και κορδελάκια.
Το εισιτήριο της υποψηφιότητάς τους είναι η καθημερινή συμβολή τους στους λαϊκούς αγώνες. Τους βλέπουμε, τους ξέρουμε, τους αναγνωρίζουμε, μέσα στις καθημερινές μάχες για το μεροκάματο, για τη δουλειά, στις μάχες ενάντια στα χαράτσια, έξω από το ΙΚΑ και την Εφορία, στις μάχες στον ΟΑΕΔ,  στους χώρους εργασίας για να μην είναι κανένας ανασφάλιστος, χωρίς φάρμακο και γιατρό.
Στην πάλη για να μη μείνει κανενός ανέργου το παιδί έξω από τον παιδικό σταθμό, για την κατάργηση των τροφείων. Για να μην πέσει κανένα λαϊκό σπίτι, κανένα μικρομάγαζο στα νύχια του τραπεζίτη ή της Εφορίας.
Τα προσόντα τους είναι οι αγώνες στο πλευρό του λαού μας. Σεμνοί αγωνιστές που ποτέ δεν ζήτησαν ψήφο για να στρογγυλοκαθίσουν σε θέσεις και αξιώματα. Που πάλεψαν και παλεύουν σταθερά, αταλάντευτα χωρίς επικοινωνιακές περικοκλάδες. Που σου είπαν και σου λένε την αλήθεια .Ότι πρέπει όλοι μαζί, με οργανωμένη δράση να μπούμε μπροστά στο δύσκολο δρόμο του αγώνα. Δύσκολο, ΝΑΙ, αλλά και μοναδικό για μας και τα παιδιά μας. Να συγκρουστούμε στα ίσα με τη λυκοφωλιά της ΕΕ, τις δεσμεύσεις, τις κυβερνήσεις  τα κόμματά  και τις διαφόρων ονομάτων παρατάξεις  της.
Που σου λένε ανοιχτά, καθαρά ότι ο λαός μας δε χρειάζεται παλιούς ή νέους υπάλληλους και Τοπάρχες  της ΕΕ σε Περιφέρειες και Δήμους. Τέτοιους αγωνιστές θα βρεις στα ψηφοδέλτια με το γαρίφαλο. Στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ .
Εμείς σου λέμε καθαρά . Σκέψου και  Κάνε τα κουμάντα σου.
Όσες ανεξάρτητες – ακομμάτιστες – αυτοδιοικητικές  ταμπέλες και να σηκώνουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες των άλλων κομμάτων και παρατάξεων, συνωστίζονται στο κάδρο της ΕΕ και της οικονομίας του κεφαλαίου. Στο κάδρο της αρπακτικών των λαϊκών συμφερόντων . Των δικών σου συμφερόντων.
Αυτή την πολιτική υλοποιούν σε Δήμους και Περιφέρειες και διαφημίζουν τη συμβολή τους στο πέρασμά της. Για σκεφτείτε που εστιάζουν στις ομιλίες τους οι άλλοι συνδυασμοί ? Στην αξιοποίηση του βουνού, στην παράδοση του στους επιχειρηματίες λέμε εμείς .

Σήμερα από αυτό το βήμα που είναι και η τελευταία μας ομιλία πριν την κάλπη, απευθύνουμε κάλεσμα στα νέα παιδιά, που για πρώτη φορά θα βρεθούν με ένα ψηφοδέλτιο στο χέρι, που θα ρίξουν την πρώτη ψήφο τους. Κάθε φοιτητής και φοιτήτρια, κάθε νεολαίος,  που βλέπει τα όνειρά του και το μέλλον του να καταδικάζονται, έχει κάθε λόγο να δυναμώσει το ΚΚΕ παντού, στις Ευρωεκλογές, στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές να δυναμώσει την ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ , γεμίζοντας τις κάλπες  από ψηφοδέλτια με το γαρύφαλλο .
Εμείς τους καλούμε να αξιοποιήσουν την πείρα τη δικιά τους αλλά και των οικογενειών τους, να κάνουν κριτήριο την ίδια τη ζωή τους. Να βάλουν στο στόχαστρο την Ευρωπαϊκή Ένωση και την πολιτική που χτυπάει το δικαίωμα στη μόρφωση, στη δουλειά, τη ζωή με δικαιώματα.
Να μην τσιμπήσουν σε δήθεν νέους, “άφθαρτους” και “ανεξάρτητους” υποψήφιους, που θέλουν να κλέψουν την ψήφο τους και την επόμενη μέρα των εκλογών να τη στρέψουν ενάντιά τους. Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες εδώ και χρόνια είναι το μακρύ χέρι του κράτους Από τη μία παίρνει όλο και περισσότερες αρμοδιότητες, από την άλλη ζητάει από τους γονείς να βάλουν κι άλλο το χέρι στην τσέπη για απαραίτητες εργασίες στα σχολεία (κτιριακά, θέρμανση ,καθαρίστριες ,τραπεζοκόμες ακόμα και για είδη υγιεινής.) .
Το ΚΚΕ και η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
           Δε δεχτήκαμε  ποτέ ως “ρεαλισμό” να πηγαίνουν τα παιδιά σε σχολεία χωρίς καθηγητές, βιβλία, χωρίς υποδομές και θέρμανση, να υπάρχουν υποσιτισμένοι μαθητές.
           Δε δεχτήκαμε  ποτέ ότι είναι μονόδρομος το μέλλον της νέας γενιάς να είναι η ανεργία, η ανασφάλεια και η δουλειά για 400 ευρώ.
           Να μην ξέρεις αν, γυρίζοντας από το σχολείο, από τα πανεπιστήμιο, θα έχεις ένα πιάτο φαΐ, αν θα έχεις ρεύμα.
           Για τη θέρμανση δε μιλάμε πια, έχει “καταργηθεί”. Που όλη μέρα ακούς τους γονείς σου να υπολογίζουν λογαριασμούς, χαράτσια, φόρους.
           Δε δεχτήκαμε ως “ρεαλισμό” τον μονόδρομο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την πολιτική της, που είναι δεσμά για μας.
Η ψήφος στο ΚΚΕ δε θα χρησιμοποιηθεί την επόμενη μέρα αλλιώς. Δεν κάναμε εμείς ποτέ κωλοτούμπες, δε λέμε άλλα σήμερα και άλλα αύριο… Η ψήφος στη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και στο ΚΚΕ, είναι ψήφος κρυστάλλινη ενάντια στα αφεντικά και το σύστημά τους ενάντια σε όλους αυτούς που έχουν επιλέξει να τους υπηρετούν από όποια θέση,  και από αυτή του δημάρχου, και ως τέτοια, θα αξιοποιηθεί για το δυνάμωμα των λαϊκών αγώνων.
Διατείνεται  ο  σημερινός Δήμαρχος, ένας ακόμα ύπατος αρμοστής  και τροχονόμος  των ιδιωτικών  συμφερόντων, των κυβερνητικών εντολών,  και της Μονής  στον Δήμο Πεντέλης και  διαφημίζει ότι νοικοκύρεψε τα οικονομικά του Δήμου. 
Είναι ψέμα. Οι λογιστικές απεικονίσεις , το νοικοκύρεμα τους σημαίνει: Μείωση των επιδοτήσεων στους οργανισμούς του Δήμου.
Δάνειο  6 εκατ. Ευρώ περίπου   κούρεμα της μισθοδοσίας των εργαζομένων και απολύσεις ,  τρομοκρατικές μέθοδοι για καθυπόταξη τους ,κατακράτηση δεδουλευμένων, μηδενικό πολιτισμό, αθλητισμό παραδομένο σε ιδιώτες, σχολικά κτήρια με πλημμελή συντήρηση και ελλείψεις ,
ενοικιάσεις  εργαζομένων μέσω των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων, την νέα φάμπρικα ομηρίας και δουλείας  των εργαζόμενων, παιδικούς σταθμούς με μειωμένο  προσωπικό.
Σημαίνει βρώμικη πόλη ,ασυντήρητες υποδομές, δρόμοι με λακκούβες, μηδενικά αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα προνοιακές δομές ανύπαρκτες, η κοινωνική αλληλεγγύη παραδομένη με σύμβαση  στον Λάτση και την κοινωνική εστία του εθελοντικού και εθελόδουλου στρατού πραιτόρων του κ. Στεργίου
Καθαγιασμός των ιδεολογημάτων της χορηγίας  των ιδιωτών και του εκμεταλλευομένου εθελοντισμού που σημαίνει απλήρωτη εργασία και εκμαυλισμός συνειδήσεων, προκειμένου να υποκατασταθούν και να αποκρύβουν οι υποχρεώσεις του κράτους .
Σημαίνει ακόμα αύξηση φόρων –τελών, επιβολή χαρατσιών, μέτρα προστασίας των κερδών για τις τράπεζες, τα μεγάλα καταστήματα σ/μ , τις ιδιωτικές κλινικές και χαριστικές πράξεις προκειμένου να ψηφοθηρήσουν .
Το “φιλολαϊκό” έργο του Δήμου μετριέται με ετήσια φορολεηλασία των λαϊκών νοικοκυριών της πόλης μας. Η φορομπηχτική πολιτική σε όλο της το μεγαλείο .
Το νοικοκύρεμα για το οποίο μιλάνε προπαγανδίζει το μοντέλο του Δήμου-επιχείρηση που παρέχει υπηρεσίες επί πληρωμή.  Αυτό είναι το “σύγχρονο” ευρωενωσιακό μοντέλο που υπερασπίζονται και θα υπηρετήσου, αν ψηφισθούν οι άλλοι 3 υποψήφιοι δήμαρχοι είτε ανήκουν στη συγκυβέρνηση,  είτε στον ΣΥΡΙΖΑ.
Οι μεταρρυθμίσεις στο αστικό κράτος περιλαμβάνουν και τις αλλαγές που έγιναν πριν τα μνημόνια και στους Δήμους. Στην ποδιά αυτής της διαχείρισης σφάζονται ΝεοΔημοκρατικά – ΣΥΡΙΖΑίικα – κεντροαριστερά παλικάρια”.
Δεν θα σας μιλήσουμε εμείς σήμερα για τα οράματα που παραμένουν στα χαρτιά η που για να υλοποιηθούν κάποια από αυτά οι χρηματοδότες θα είστε εσείς σας,  αφού πληρώνετε και ξαναπληρώνετε για όλα, είτε σας αρέσει, είτε δεν σας αρέσει.
Δεν θα σας πούμε απόψε για έργα και μακέτες που επαναλαμβάνονται κάθε προεκλογική περίοδο αλλά παραμένουν ανεφάρμοστα στην φαρέτρα των συνδυασμών αστικής διαχείρισης για τις επόμενες εκλογές. Ποιος θα θυμάται, τι ;
Ατελείωτος  ο κατάλογος  των προεκλογικών ΘΑ και ασυμμάζευτος .
Τις θέσεις , τις προτάσεις της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ τις καταθέταμε κάθε φορά και στο ΔΣ αλλά και έξω από αυτό .
Αν κοιτάξετε πίσω και αριστερά στο μπαλκόνι των γραφείων του ΚΚΕ θα δείτε  το βασικό πλαίσιο διεκδίκησης  Σταδιακές μειώσεις ως την κατάργηση φόρων και τελών, κατάργηση τροφείων πολιτισμός και αθλητισμός δωρεάν για όλους.
Δεν θα σπείρουμε την αυταπάτη πως στην Πεντέλη θα ζούμε σαν να μην τρέχει τίποτα στην υπόλοιπη χώρα, πως ο Δήμος Πεντέλης θα είναι ένα εργοτάξιο, η μια πόλη στη χώρα των θαυμάτων, την στιγμή που  οι κυβερνήσεις όχι μόνο δεν δίνουν αυτά
ΠΟΥ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΧΡΩΣΤΟΥΝ, σε δήμους και περιφέρειες εδώ και δεκαετίες, ενώ αντίθετα  περικόπτουν κι άλλα κάθε χρόνο, από την κρατική επιχορήγηση .
Πόσο άραγε  δικαίωμα έχουν να μιλούν για την υγεία αυτοί που δεν είπαν κουβέντα για το κλείσιμο 2 νοσοκομείων στον δήμο μας ενώ ετοιμάζονται  να βουλιάξουν και το Σισμανόγλειο από χρέη 90 εκατομμυρίων περίπου στον ιδιώτη που κατάπιε με τις ενέργειες και τις ευχές των προηγούμενων διοικήσεων του δήμου το Παπαδημητρίου, και το ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ ?
Δεν είναι τυχαίο που στο ψηφοδέλτιο μας υπάρχουν υποψήφιοι ΔΗΜΟΤΙΚΟΊ ΣΎΜΒΟΥΛΟΙ, εργαζόμενοι στα τρία αυτά νοσοκομεία. .
Πόσο δικαίωμα έχουν να αντικρίζουν εργαζόμενους ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ,  όταν  εκείνοι με την δική τους ψήφο  έχουν συνυπογράψει  με την κυβέρνηση, την τρόικα, και τα ξεπουλημένα  συνδικαλιστικά  όργανα της Τοπικής Διοίκησης, την μείωση των αμοιβών, την κινητικότητα και τώρα την αξιολόγηση ?
Μιλούν για το περιβάλλον και την προστασία του, όταν ετοιμάζονται να οικοπεδοποιήσουν περιοχές που κάηκαν από τις τελευταίες φωτιές του 2007 και 2009 .
Ετοιμάζουν μια σειρά αλλαγών σε χρήσεις γης στο Πεντελικό, που θα δοθούν βορά στα επιχειρηματικά συμφέροντα
Όλοι οι άλλοι συνδυασμοί, στα προγράμματα τους αναφέρονται σε  επεμβάσεις στον βασικό στόχο του κεφαλαίου, στο φιλέτο του βουνού, ορισμένοι δε τις χαρακτηρίζουν ως ήπιες,  εδώ και χρόνια όμως προσπαθούν να ανοίξουν, με διάφορους τρόπους την κερκοπορτα στους ιδιώτες αλλά και στις ορέξεις της Μονής που δεν έχει σταματήσει να διεκδικεί στρέμματα γης, με τα χρυσόβουλα του Σουλτάνου.
Σήμερα βέβαια με την κυβερνητική πολιτική που γκρεμίζει με τους δήθεν αναπτυξιακούς νόμους της, το όποιο προηγούμενο προστατευτικό πλαίσιο υπήρχε, το ξεπούλημα της Πεντέλης στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στο χώρο των κατασκευών είναι απλά ζήτημα χρόνου και συναλλαγής, με όσους πρόθυμους βρεθούν.
Φίλες και φίλοι
Δεν σας είπαμε ψέματα ποτέ, δεν θα σας πούμε και τώρα, θυσιάζοντας την ιστορία και την παράδοσης της παράταξης μας στον βωμό της κάλπης. Αντί των μεγαλόστομων υποσχέσεων που σας φωνάζουν οι συνδυασμοί –σειρήνες της διαχείρισης εμείς καταθέτουμε στην κρίση σας…….
Την συνέπεια μας , την καθαρότητα των θέσεων μας και την διαχρονική και στην πράξη δικαίωση τους, την αποδεδειγμένη αγωνιστικότητα μας, για να προασπίσουμε και να διεκδικήσουμε τα συμφέροντα των λαϊκών νοικοκυριών του Δήμου μας, χωρίς παρεκκλίσεις και συμβιβασμούς, την αμετακίνητη και αδιαπραγμάτευτη στάση μας απέναντι στα ιδιωτικά συμφέροντα και στις επιβουλές τους, κατά του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας .
Σας καλούμε να αξιοποιήσετε την πλούσια αλλά  πρόδηλα αρνητική εμπειρία σας από τις διοικήσεις των προηγούμενων χρόνων, ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ, σας καλούμε να δείτε με καθαρή ματιά αυτό που ζείτε μέσα στο σπίτι σας, στο διπλανό σας σπίτι, στον χώρο που εργάζεστε  και μετά να πάτε στην κάλπη αφού έχετε πάρει τα μέτρα σε αυτούς που έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης μαζί με τα κόμματα που τους στηρίζουν
Αφαίρεσε τους το δικαίωμα να σε θεωρούν δεδομένο και      άβουλο, αιώνιο θύμα τους .
Στέρησέ τους κι εσύ τη δυνατότητα να το κάνουν! Αποδυνάμωσέ τους! Σπάσε τα δεσμά!
           ΕΣΥ άνεργε που εκμεταλλεύονται την ανάγκη σου για δουλειά και σου υπόσχονται 2μηνες και 3μηνες συμβάσεις και αυτές με εξευτελιστική αμοιβή και καθόλου δικαιώματα .
           ΕΣΥ μικροεπαγγελματία  που μόνο εσύ ξέρεις πως δεν έχεις βάλει ακόμα λουκέτο και πόσα χρέη σε πνίγουν
           ΕΣΥ συνταξιούχε που με απελπισία βλέπεις να σου μειώνουν την σύνταξη μήνα με τον μήνα και να πληρώνεις ξανά και ξανά τα φάρμακα σου .
ΕΣΥ νέα και νέε Που σκέφτεσαι να φύγεις στο εξωτερικό όταν τελειώσεις για να βρεις δουλειά.
ΕΣΥ εργαζόμενε, παρεμπιπτόντως, που νοιώθεις την εκμετάλλευση της εργοδοσίας και την αφαίρεση δικαιωμάτων, αμοιβών, ασφάλειας, που δουλεύεις αντί για 8 ώρες 12 με την απειλή και τον φόβο της απόλυσης .
ΕΣΕΙΣ νέα ζευγάρια που σας στέρησαν το δικαίωμα να προγραμματίσετε την ζωή σας ακόμα και  το αν και πόσα παιδιά θα κάνετε και με ποιες στερήσεις θα τα μεγαλώσετε
Με όλους εσάς Είμαστε από την ίδια πλευρά,
Μαζί  θα είμαστε πιο δυνατοί!
Τα όνειρα και τα «θέλω» ΣΟΥ, τα θέλω  μας, κατακτιούνται στην πράξη, με μικρές και μεγάλες καθημερινές μάχες, όχι με παρακάλια και διαπραγμάτευση με τους εκμεταλλευτές του λαού! Δεν είναι διατεθειμένοι να μας χαρίσουν τίποτα, Μόνο να πάρουν !
Υπάρχει ελπίδα και λύση!
Το νέο που ψάχνεις, υπάρχει! Είναι έξω από τα δεσμά αυτού του συστήματος. Είναι στην πρόταση του ΚΚΕ, πρόταση ριζικά διαφορετική με αυτό που ζούμε σήμερα, δηλαδή το σύστημα της φτώχειας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης.
Σκέψου…..
ΚΑΙ ΡΙΞΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΗ ΚΑΛΠΗ, ΡΙΞΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΤΟΥΣ ,δώσε  περισσότερη δύναμη στην λαϊκή συσπείρωση την μόνη παράταξη που αντιστάθηκε στις πολιτικές τους χωρίς επικοινωνιακά τρυκ και συμμαχίες υστερόβουλες . Που πάλεψε με όση δύναμη είχε για να υπερασπίσει τα λαϊκά συμφέροντα και μόνον .
ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΉΦΟ ΣΟΥ ΕΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ.
ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΠΡΟΣΕΧΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ
ΕΣΥ ΘΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου