Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Εωλα τα επιχειρήματα του Διευθυντή του Εθνικού Αστεροσκοπείου

Απάντηση στην επιστολή του Διευθυντή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών
Ανυπόστατη είναι  η δήλωση του κ. Διευθυντή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), όπως δημοσιοποιήθηκε στην ανοικτή επιστολή του στις 02/05/2014 (αρ. πρωτ. 826): 
 “Η μετακόμιση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου από το Θησείο σε νέο κτήριο στην Πεντέλη επιβάλλεται, καθώς σήμερα στεγάζεται σε πεπαλαιωμένα και ανεπαρκή κτήρια στο κτηριακό συγκρότημα του ΕΕΑ στο Θησείο”.
Καταγγέλλουμε ότι η επιστολή του κ. Διευθυντή περιέχει έωλα επιχειρήματα στην προσπάθειά του να παραπλανήσει τους κατοίκους της Πεντέλης, καθώς η αλήθεια σχετικά με τις κτηριακές επεκτάσεις του ΕΕΑ απέχει κατά πολύ. Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στη «Διαύγεια» του Δήμου Αθηναίων, στις 24/02/2014 εξεδόθη από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αθηναίων η υπ. Αρ. 65/2014 ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΟΜΗΣΗΣ και στις 06/05/2014 εξεδόθη η υπ. Αρ. 143/2014 ΑΔΕΙΑ ΔΟΜΗΣΗΣ για ένα νέο κτήριο στις εγκαταστάσεις του ΕΑΑ στο Θησείο ως αίθουσα πολλαπλών χρήσεων κ.λπ.
Τα ερωτήματά που προκύπτουν είναι εύλογα:
Δεν γνωρίζει ο κ. Διευθυντής του ΕΑΑ ότι το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο μπορεί να μεταστεγάσει σε νέο κτήριο που το ΕΑΑ θα κατασκευάσει στο Θησείο; Γιατί παρουσιάζει ως ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ την ανέγερση του νέου κτηρίου στην Πεντέλη;
Βέβαια, μας έχουν συνηθίσει στο επιχείρημα του «μονόδρομου» οι διορισμένοι διοικητές των προς ιδιωτικοποίηση ερευνητικών ιδρυμάτων, που επιλέχθηκαν γι΄ αυτόν το ρόλο από την μνημονιακή Κυβέρνηση.
Τέλος, εντύπωση μάς προκαλεί το όψιμο ενδιαφέρον του Δημάρχου Πεντέλης κ. Στεργίου, καθώς στον αγιασμό για την έναρξη των εργασιών του κτηρίου στην Πεντέλη φρόντισε να δώσει το παρών και μάλιστα δίπλα στον Αρχιεπίσκοπο.
                                            Το Γραφείο Τύπου της
                                                 Πεντέλη Εν Δράσει
                                 Ριζοσπαστική Συνεργασία Πολιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου