Σάββατο 9 Απριλίου 2011

H ενημέρωση του Δημάρχου στο έκτακτο Δ.Σ. Πεντέλης

ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΩΝ ΔΙΑ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πεντέλης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Απριλίου 2011, ο Δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου- Καψάλης, ενημέρωσε το σώμα για το σοβαρό θέμα της ανάρτησης των δασικών χαρτών και την αναστάτωση που προκαλεί στους δημότες, ο άδικος τρόπος εφαρμογής τους.
Ο Δήμαρχος μετά την ενδελεχή ενημέρωση, κατέστησε σαφές ότι με όλα τα μέσα θα σταθεί στο πλευρό των δημοτών και θα πολεμήσει για την αποφυγή αδικιών, κατά την εφαρμογή των ρυθμίσεων. Δεν προτιθέμεθα να σιωπήσουμε και δεν θα επιτρέψουμε να θιγεί έστω και μια ιδιοκτησία στην Πεντέλη.
Ήδη λειτουργεί το γραφείο υποστήριξης ενστάσεων στο Δημοτικό κατάστημα Πεντέλης και τοπογράφοι - μηχανικοί είναι στην διάθεση των δημοτών για την ολοκληρωμένη σύνταξη των ενστάσεων τους. Σκοπός μας είναι η εξυπηρέτηση όσο το δυνατόν περισσοτέρων δημοτών μας.
Παράλληλα σε κλίμα συναινετικό , αποφάσισαν και την σύσταση επιτροπής τεχνοκρατών, η οποία θα δραστηριοποιηθεί προς 2 κατευθύνσεις:
α) να εξαιρεθούν του δασικού χαρακτήρα, οι κλήροι και οι εκτάσεις όπως αυτές απεικονίζονται στο υπό έγκριση ΓΠΣ Πεντέλης του 2008,
β) να εκφραστούν όλες οι αντιρρήσεις για την ιδιοκτησία του Δήμου Πεντέλης.
Επικουρικά από τις εργασίες της επιτροπής θα μπορούν να βοηθηθούν και οι δημότες για την τεκμηρίωση των ενστάσεων τους.
γ) Στο περίγραμμα του υπο ψήφιση ΓΠΣ δεν υπάρχουν δασικές και αναδασωτέες περιοχές.
Κλείνοντας ο Δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου- Καψάλης, τόνισε ότι « στο δύσκολο αγώνα που έχουμε μπροστά μας , η ενότητα και η σύμπνοια όλων μας είναι το μοναδικό εφαλτήριο για την επίτευξη των στόχων μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου