Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Με βάση το εγκεκριμένο Γ.Π.Σ, η ένταξη της 3ης & 4ης γειτονιάς

Με ευκαιρία την συζήτηση για ένταξη περιοχών της 3ης και 4ης γειτονιάς της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων στο σχέδιο πόλης, η θέση του Συνδυασμού «Ανθρώπινη Πολιτεία» ως διετυπώθη από τον επικεφαλής του Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι:
«Η ένταξη των περιοχών πρέπει να γίνει με βάση το εγκεκριμένο Γ.Π.Σ.. Από την ένταξη αυτή θα επωφεληθεί γενικότερα η πόλη διότι θα υπάρξει μέσα από την εισφορά σε γη η δυνατότητα δημιουργίας κοινόχρηστων χώρων, για πλατείες, σχολεία, χώρους πρασίνου, ελευθέρους χώρους.
Η ένταξη σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συνδυαστεί με το οικοδομίσημο ή δασικό χαρακτήρα μιας έκτασης. Ο Δήμος δεν θα πρέπει να επεμβαίνει για την δασικότητα ενός χώρου. Ο χαρακτηρισμός μιας έκτασης είναι αρμοδιότητα του υπουργείου μέσω του Δασαρχείου και των Δασικών Χαρτών και είναι δικαίωμα κάθε ιδιοκτήτη να διεκδικήσει τα δικαιώματα του όπως αυτός τα αντιλαμβάνεται. Εδώ και πολλά χρόνια, ως αυτοδιοικητικός χώρος, υποστηρίζαμε ότι πρέπει να επισπευστεί η ανάρτηση των δασικών χαρτών.
Για την πόλη εάν προκύψουν χώροι πρασίνου εντός σχεδίου πόλης θα είναι θετικό.
Όσο αφορά το εγκεκριμένο Γ.Π.Σ. :
Πρέπει να μείνουμε σε αυτό που ομόφωνα οι έως τώρα Διοικήσεις της πόλης προώθησαν. Δεν είναι καιρός για πειράματα και νέες καθυστερήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου