Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Δημοτικό προσκλητήριο ... ενστάσεων

Τεράστια  αναστάτωση στην Πεντέλη και τη Νέα Πεντέλη προκάλεσε η δημοσιοποίηση των πρώτων δασικών χαρτών. Οι κάτοικοι ανταποκρίθηκαν με το παραπάνω στο κάλεσμα του Δημάρχου κ. Δημήτρη Στεργίου - Καψάλη. Πλήθος ενδιαφερομένων προσέτρεξε χθες το απόγευμα στο Δημοτικό Κατάσστημα Πεντέλης, προκειμένου  να πληροφορηθεί διά ζώσης από τον ίδιο τον κ. Δήμαρχο, το τι ακριβώς συμβαίνει με τις περιουσίες τους.
 Η  μεγάλη προσέλευση αποδίδεται στο γεγονός ότι ολόκληροι οικισμοί - και μάλιστα ορισμένοι από τους παλαιότερους στην περιοχή - αποτυπώνονται πλέον εντός των ορίων του δάσους. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οικισμοί που υπάρχουν εδώ και πολλές δεκαετίες όπως οι Γκορζέζα, Αγία Τριάδα, Νταού Πεντέλης και Μπουρμπάχτι θεωρούνται δάσος με βάση τους αναρτηθέντες χάρτες. Αντίθετα, όπως τουλάχιστον καταγγέλλει η Δημοτική Αρχή μετά την πρώτη μελέτη των χαρτών, νεότεροι οικισμοί με πολυτελείς βίλες που εμφανίσθηκαν τα τελευταία πέντε – δέκα χρόνια βρίσκονται εκτός ζωνών που θεωρούνται δάσος.
Η Δημοτική Αρχή παρότρυνε τους κατοίκους της Πεντέλης να υποβάλουν μαζικά τις αντιρρήσεις τους στο υπουργείο Περιβάλλοντος για τους πρώτους δασικούς χάρτες που αναρτήθηκαν. Μάλιστα, για να τους διευκολύνει, αποφάσισε να δρομολογήσει από τη Δευτέρα ειδική λεωφορειακή γραμμή που θα ξεκινά από την Πεντέλη και θα καταλήγει στα γραφεία της υπηρεσίας στο Μαρκόπουλο όπου οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν τις αντιρρήσεις τους.
Ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης υποστήριξε πως όσο περισσότερες εντάσεις κατατεθούν, τόσο περισσότερο το ΥΠΕΚΑ θα λάβει υπόψη του τις απόψεις των κατοίκων και θα προβεί στις ανάλογες τροποποιήσεις των χαρτών.
To VIDEO από την ενημέρωση που έκανε ο κ. Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης στους ανάστατους κατοίκους της Πεντέλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου