Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ


Κορυφώθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή το Θείο Δράμα, με τους πιστούς να παρακολουθούν το πρωί την τέλεση της Αποκαθήλωσης του Εσταυρωμένου Ιησού. Ο Δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης παραβρέθηκε στην Ιερά μονή Πεντέλης κατά την αναπαράσταση της Αποκαθήλωσης. Το βράδυ παρακολούθησε την ακολουθία του Επιταφίου στις εκκλησίες της Αγ. Παρασκευής στην Ν. Πεντέλη και της Ζωοδόχου Πηγής στα Μελίσσια. Το βράδυ της Αναστάσεως ο Δήμαρχος ήταν με μαζί με τους συνδημότες μας στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής στα Μελίσσια.

Εορτασμός Αγ. Γεωργίου

Ο Δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγ. Γεωργίου στα Μελίσσια και φυσικά στο πατροπαράδοτο «Κεσκέκι», ένα εορταστικό διήμερο που διοργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος «Άγιος Γεώργιος –Γκιούλμπαξε».
Την Κυριακή του Πάσχα, το απόγευμα στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου ο Δήμαρχος ήταν παρών κατά την προετοιμασία του «Κεσκέκι» (χυλός από βρασμένο κρέας και σιτάρι) και τη Δευτέρα το πρωί μετά την θεία λειτουργία, παρακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα όπου τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου παρουσίασαν χορούς από την Μικρά Ασία καθώς και την διανομή του «Κεσκέκι» σε όλους τους πιστούς.
Ο Δήμαρχος τη Δευτέρα 25 Απριλίου και ώρα 20.00 παρακολούθησε την θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και στην συνέχεια την λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Γεωργίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου