Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Λουκέτο σε "Αμ. Φλέμιγκ" & "Παπαδημητρίου" !!!

Σχέδιο απόσυρσης παλαιών νοσοκομείων

Λουκέτο σε παλιά νοσοκομεία και δημιουργία οκτώ νέων προτείνει η ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί για την εφαρμογή του σχεδίου "Καλλικράτης" και στο χώρο της Υγείας.
Τα μέλη της επιτροπής υπολόγισαν ότι η συντήρηση των υπέργηρων νοσοκομείων κοστίζει πολλαπλάσια στο κράτος από την ανέγερση και λειτουργία νέων νοσηλευτικών μονάδων, προτείνοντας μάλιστα και συγκεκριμένες περιοχές στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη, την Ήπειρο, την Πελοπόννησο και την Κρήτη.
Η πρόταση που βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Υγείας, υποστηρίζει ότι η «απόσυρση» των παλαιών νοσοκομείων θα αναζωογονήσει τα οικονομικά της υγείας, με τις νέες υποδομές να τονώνουν το δημόσιο ταμείο κατά τουλάχιστον 40 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Με βάση λοιπόν αυτή τη λογική, παλιά νοσοκομεία όπως το Αμαλία Φλέμιγκ ή το πρώτο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ παίρνουν το δρόμο της απόσυρσης και τη θέση τους φαίνεται να παίρνουν 8 νέα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", προτείνεται ανέγερση νοσοκομείων σε οκτώ περιοχές. Στον πυρήνα των αλλαγών βρίσκεται η Αττική, με τη δημιουργία τριών νοσηλευτικών μονάδων σε Μελίσσια, Βούλα και Βάρη.
Το κόστος για τα οκτώ νέα νοσοκομεία που θα έχουν περί τις 300 - 400 κλίνες θα φτάσει τα 480 εκατομμύρια, αλλά το δημόσιο υπολογίζει ότι με τον εξορθολογισμό των υπηρεσιών και τη μείωση των εξόδων από τις παλιές ομάδες ότι θα εξοικονομήσει το 100πλάσιο.
Αυτήν την ώρα, κλιμάκιο του ΚΚΕ πραγματοποιεί  επίσκεψη στο 1ο Νοσοκομείο ΙΚΑ στα Μελίσσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου