Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

4 ερωτήματα Γραφάκου προς τον Δήμαρχο

Τέσσερις ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί προς τη Διοίκηση του Δημάρχου Δημήτρη Στεργίου -Καψάλη, δημοσιοποιεί ο Συνδυασμός "Η ΠΕΝΤΕΛΗ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ" του Μανώλη Γραφάκου, με δελτίο Τύπου που απέστειλε προς τον τοπικό Τύπο
Αφορούν την "Εκκαθάριση τελών", το "Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας" ( για το ποιος διαχειρίζεται σήμερα τον χώρο και με βάση ποια απόφασή παραχώρησης), τον ισολογισμό απογραφής και τέλος τα έργα αποχέτευσης στην Πεντέλη.
Τα ερωτήματα όπως μας τα έστειλε το γραφείο τύπου της δημοτικής κίνησης  «Η Πεντέλη στο Ύψος της»:

"Σας γνωστοποιούμε ότι η δημοτική μας κίνηση κατάθεσε τέσσερεις ερωτήσεις προς τη Δημοτική Αρχή, τις οποίες επισυνάπτουμε ηλεκτρονικά.
Μελίσσια 12 Απριλίου 2011
1η: Προς Δήμαρχο Πεντέλης κ. Δημήτρη Στεργίου
Με την από 4/2011 επιστολή μας (Α.Π. 6395), σας ζητήσαμε μεταξύ των άλλων:
Α. Από την κατάσταση – ισολογισμό απογραφής έναρξης του Δήμου μας που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο της 31/3/2011, ανάλυση των στοιχείων της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης ανά προμηθευτή των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων σε προμηθευτές και πιστωτές διάφορους (εμφανίζονται στο Παθητικό στις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις)
Β. Από την κατάσταση – ισολογισμό απογραφής έναρξης του Δήμου μας που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο της 31/3/2011, ανάλυση και για τις τρεις δημοτικές κοινότητες των ποσών που εμφανίζονται στις απαιτήσεις (ανάλυση ανά εγγραφή των λογαριασμών «απαιτήσεις από πώληση αγαθών και υπηρεσιών» και «χρεώστες διάφοροι».
Τα ανωτέρω στοιχεία μας δόθηκαν για τις δημοτικές κοινότητες Μελισσίων και Νέας Πεντέλης, όμως δεν μας δόθηκαν για τη δημοτική κοινότητα Πεντέλης.
Παρακαλούμε:
Α) Όπως μας αποσταλούν και για τη δημοτική κοινότητα Πεντέλης
Β) Όπως μας γνωρίσετε την τάξη του λογιστή της Δ.Κ. Πεντέλης κ. Δεσποτίδη Νικήτα, καθώς και τον αριθμό αδεία του ως λογιστή (τα στοιχεία αυτά τα έχουμε για τους λογιστές των άλλων δύο δημοτικών κοινοτήτων).
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Μανώλης Γραφάκος Βλάσης Σιώμος
2η: Προς Δήμαρχο Πεντέλης κ. Δημήτρη Στεργίου
Σε απάντηση αίτησής μας για να μας αποσταλεί η κατάσταση εκκαθάρισης τελών καθαριότητας, φωτισμού, Δημοτικού φόρου και ΤΑΠ για τον πρώην Δήμο Πεντέλης, μας αποστείλατε δύο καταστάσεις εκκαθάρισης. Στη μια τα δημοτικά τέλη που εισέπραξε ο Δήμος φαίνονται αρνητικά και στην άλλη μηδενικά!
Παρακαλούμε αιτιολογήστε μας γιατί:
Α) υπάρχουν δύο καταστάσεις εκκαθάρισης και
Β) γιατί εμφανίζονται αρνητικά και μηδενικά τέλη στις δύο αυτές καταστάσεις
Επίσης παρακαλούμε όπως μας χορηγήσετε τις μηνιαίες καταστάσεις εκκαθάρισης της ΔΕΗ για τον πρώην Δήμο Πεντέλης από τον Ιανουάριο μέχρι τον Νοέμβριο του 2010.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Μανώλης Γραφάκος Βλάσης Σιώμος

3η:Προς Δήμαρχο Πεντέλης κ. Δημήτρη Στεργίου
Πληροφορηθήκαμε από την υπηρεσία διαχείρισης του Ε.Π. Αττικής ότι για τα τρία έργα κατασκευής αγωγών αποχέτευσης του πρώην Δήμου Πεντέλης έχουν εκδοθεί αποφάσεις απένταξης των έργων, οι οποίες έχουν αποσταλεί στο Δήμο μας.
Παρακαλούμε όπως μας χορηγήσετε τις τρεις αυτές αποφάσεις.
Μανώλης Γραφάκος Βλάσσης Σιώμος

: Προς Δήμαρχο Πεντέλης κ. Δημήτρη Στεργίου
Σχετικά με το «Μέγαρο της Δούκισσας της Πλακεντίας παρακαλούμε όπως έχουμε τα ακόλουθα στοιχεία και έγγραφα:
Α. Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του χώρου;
Β. Ποιος διαχειρίζεται σήμερα το χώρο και με βάση ποια απόφασή παραχώρησης;
Γ. Για ποιο χρονικό διάστημα είχε παραχωρηθεί ο χώρος στο Δήμο Πεντέλης, με βάση ποια απόφαση παραχώρησης, την οποία παρακαλούμε να μας χορηγήσετε και πότε έληξε αυτή.
Δ. Υπάρχει μελέτη ανάπλασης του χώρου και από ποιο φορέα έχει εγκριθεί;
Με εκτίμηση Μανώλης Γραφάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου