Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Ατεκμηρίωτη η αύξηση τιμής σε τραπεζοκαθίσματα &περίπτερα

Η "Ανθρώπινη Πολιτεία" τόσο στην Οικονομική Επιτροπή δια του επικεφαλής της Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο με όλους τους εκπροσώπους της, Β. Λάζο, Ι. Σαφλιάννη και Β. Κωστόπουλο, αντέδρασε έντονα στην μεγάλη αύξηση της τιμής τόσο για τα τραπεζοκαθίσματα όσο και για τα περίπτερα. Το μόνο που πετύχαμε ήταν τα 100 €/τ.μ να γίνει 60€/τ.μ για τα τραπεζοκαθίσματα και από 80€/τμ σε 60€/τμ για τα περίπτερα. Οι αυξήσεις όμως και στις δυο περιπτώσεις ήταν και είναι μεγάλες και επηρρεάζουν αρνητικά την λειτουργία των καταστημάτων. Σε τελευταία δε ανάλυση οι πολίτες θα πληρώσουν το κόστος.

Όσο για το επιχείρημα που ακούστηκε από υπεύθυνα χείλη της πλειοψηφίας «ας μην βγάλουν τραπεζοκαθίσματα» δεν αντέχει σε κριτική. Τα τραπεζοκαθίσματα βγαίνουν το καλοκαίρι για τον απλό «κοσμάκη» που θέλει να δροσιστεί στην πλατεία. Που θα καθίσει μέσα;
Για αυτό καταψηφίσατε την εισήγηση και δεν συμφωνούμε με τις μεγάλες αυτές αυξήσεις.
Υ.Γ. Γιατί χρειάζονται τα τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία;
Απάντηση: Γιατί εκεί έχει δροσιά, εκεί φυσά .
Αυτό με την ευκαιρία της ενημέρωσης που μου έκανε ο φίλος μας και συμπολίτης μας καθηγητής Γιώργος Καπέλος ότι το όνομα Κηφισιά προέρχεται από το «εκεί φυσά» που έλεγαν οι Αθηναίοι πριν από 150 χρόνια που πήγαιναν να δροσιστούν έξω από την πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου