Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ


                           ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ
                            ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ
Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, δέχονται το τελευταίο διάστημα, μια ανελέητη επίθεση και για τον λογο αυτο η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά επιβάλλεται να αποτελέσει αφετηρία για νέους ταξικούς αγώνες.
Στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει η Ε.Ε., η πλουτοκρατία, η κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, στα εργασιακά, στα ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα, απαντάμε με πόλεμο ταξικό.
Η Ελλάδα, διαθέτει έμπειρο και πολυάριθμο εργατικό δυναμικό, και έχει μεγάλες δυνατότητες για παραγωγή σύγχρονων προϊόντων, μηχανών, εργαλείων. Ενώ έχει σημαντικές πλουτοπαραγωγικές πηγές και αποθέματα ορυκτού πλούτου και μπορεί να εξασφαλίζει δουλειά για όλους και αξιοπρεπή ζωή, ευημερία για το λαό, επάρκεια στα είδη διατροφής για τις λαϊκές ανάγκες, μεγάλο τμήμα της εργατικής τάξης και ιδιαίτερα η νεολαία , η νέα δηλαδή βάρδιά της εργατικής τάξης, καταδικάζεται στην εξαθλίωση και την ανεργία, μικροί έμποροι βάζουν λουκέτα, αγρότες και εργάτες γης αφανίζονται.
Γιατί λοιπόν αυξάνεται η ανεργία, η φτώχεια και ενισχύεται η απόγνωση; Γιατί τσακίζονται εργατικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα; Γιατί γίνεται ακόμη χειρότερη η ζωή των νέων, των παιδιών, των γυναικών, των συνταξιούχων; Γιατί κατακερματίζονται κράτη και απειλούνται λαοί με νέους πολέμους; Γιατί ο πλανήτης χτυπιέται ασύστολα στο βωμό του κέρδους και κινδυνεύουμε από τα ίδια τα φυσικά φαινόμενα;
H απάντηση βρίσκεται στο ερώτημα «ποιος κάνει κουμάντο;», στο γεγονός ότι ο παραγόμενος από τους εργαζόμενους πλούτος δεν επιστρέφει σ´ αυτούς που τον παράγουν, ότι κριτήριο της παραγωγής δεν είναι η κάλυψη των λαϊκών αναγκών, αλλά η αύξηση της κερδοφορίας. Γιατί τα μέσα παραγωγής και ο πλούτος συγκεντρώνονται σε όλο και λιγότερα χέρια, στα μονοπώλια. Γι´ αυτό έχουμε συνεχείς οικονομικές κρίσεις.
Το χρέος που προκάλεσαν οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, το διεθνές καπιταλιστικό κεφάλαιο , δεν είναι δικό μας, δεν αφορά το λαό. Ο αμύθητος πλούτος που παράγεται από τους εργαζόμενους αντί να είναι λαϊκή περιουσία, βρίσκεται στις τράπεζες της Ελβετίας, στις επιδοτήσεις των κεφαλαιοκρατών, στη στήριξη των ιμπεριαλιστικών πολέμων.
Αξιοποιούν και τρομοκρατούν το λαό με την καπιταλιστική οικονομική κρίση, και έτσι βρήκαν την ευκαιρία να περάσουν και στη χώρα μας προαποφασισμένα μέτρα, σε βάρος της λαϊκής οικογένειας. . Ό,τι έχει παραχθεί σ´ αυτό τον τόπο, ό,τι νέο προϊόν θα παραχθεί στο μέλλον, είναι δημιούργημα του εργαζόμενου ανθρώπου που εργάζεται σε συνθήκες σκληρής ταξικής εκμετάλλευσης και πίεσης από το μεγάλο κεφάλαιο, από τα ντόπια και πολυεθνικά μονοπώλια.
Ξεθεμελιώνουν ότι κατέκτησε με αγώνες και αίμα η εργατική τάξη τον περασμένο αιώνα. Η εργατική τάξη ,και τα άλλα λαϊκά στρώματα ένα δρόμο έχουμε, το δρόμο της ανατροπής των μονοπωλίων. Με την οργάνωση και συσπείρωση της Κοινωνικής Συμμαχίας του ΠΑΜΕ, της ΟΓΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, στήνουμε τα δικά μας χαρακώματα.
Αποκρούουμε την οργανωμένη επίθεση του κεφαλαίου που επιδιώκει την όλο και μεγαλύτερη κερδοφορία του και ανάγουμε το δρόμο για να απαλλαγούμε οριστικά από τα αρπακτικά του μόχθου μας. Σήμερα, υπάρχουν όλες οι αναγκαίες υλικές προϋποθέσεις για μόνιμη σταθερή δουλειά, μειωμένο ωράριο, για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν παροχές (όπως υγεία, μόρφωση, λαϊκή στέγη, πολιτισμός, αθλητισμός, περισσότερος ελεύθερος χρόνος), για μισθούς και συντάξεις που θα ανταποκρίνονται στο ύψος των σημερινών λαϊκών αναγκών.
Διέξοδος για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, υπάρχει. Είναι εργατική εξουσία, και η λαϊκή οικονομία που θα σχεδιάζεται για να υπηρετεί τις πραγματικές, τις σύγχρονες ανάγκες μας. Με τον παραγόμενο πλούτο και τα μέσα που τον παράγουν, να γίνουν λαϊκή περιουσία. O πλούτος παράγεται απ´ το λαό, και ανήκει στο λαό.
Πόλεμο λοιπόν στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει. Ανατροπές παντού!
ΟΛΟΙ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΜΑΗ, ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου