Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

"Kομιστής εντολών", ο κ. Γ. Εμμανουήλ, "αλαζονικός" ο κ. Π. Μούστρης!

Δια της διολίσθησης ... η πτώση του Πολιτισμού !!!
Είναι φανερό από την ανάληψη της νέας Δημοτικής Αρχής, ότι δεν υπάρχει η πρόθεση να επενδύσει στον Πολιτισμό, ως επένδυση για την τοπική κοινωνία του νέου δήμου με τον επανασχεδιασμό και την προσαρμογή έστω των δράσεων και των δομών που σήμερα υπάρχουν στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε. Έτσι οι διαφορετικές προσεγγίσεις και παλινωδίες, μεταξύ των στελεχών που δεν έχουν ακόμα θεσμικό ρόλο στη νέα δομή, αλλά φροντίζουν να παρεμβαίνουν στη λειτουργία της υφιστάμενης (στα Μελίσσια) και η αυτοκρατορική, αλαζονική συμπεριφορά του αρμόδιου Αντιδημάρχου Π. Μούστρη, επιτείνουν την ήδη φορτισμένη κατάσταση.
Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι κληθήκαμε σε συνεδρίαση την Παρασκευή 1/4 για έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο στις 13.30 !!!!!!!!!! (όχι δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο) και όταν διαμαρτυρηθήκαμε, εισπράξαμε την απάντηση από τον Αντιδήμαρχο και μέλος του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού κ. Μούστρη, ότι αποτελεί πρόβλημά μας για το οποίο δεν μπορεί να ασχοληθεί!!!
Μέσα σε αυτό το κλίμα οι επί μήνες- απλήρωτοι καθηγητές του Πολιτιστικού, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι μέχρι και σήμερα, μέσα από αποφάσεις που μεθοδεύει η νέα Διοίκηση και που αντιμετωπίζουν την απασχόλησή τους με συμβάσεις τμηματικά και όχι με μια καθαρή λύση που θα εξασφάλιζε την απασχόλησή τους μέχρι τη λήξη της περιόδου τον Ιούνιο, ουσιαστικά οδηγούνται προς την έξοδο.
Είναι μια τακτική που οδηγεί τους περισσοτέρους στην αποχώρηση, ιδιαίτερα στα τμήματα που δεν έχουν έσοδα από δίδακτρα (χορωδία, θέατρο, κινηματογράφος), αγανακτεί τους μαθητές που δεν πληρώνουν όσο οι καθηγητές τους δεν πληρώνονται και φορτώνει όλο και μεγαλύτερα βάρη, στο καινούριο ΝΠΔΔ που θα δημιουργηθεί και θα περιλαμβάνει και τις πολιτιστικές δομές.
Όλοι μας αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που προκύπτουν από την υποχρηματοδότηση των Δήμων και τα προβλήματα που κληροδότησε η απερχόμενη Διοίκηση και ασφαλώς θα μπορούσαμε να συζητήσουμε τον επανασχεδιασμό των δράσεων και τον εξορθολογισμό των δαπανών.
Αδυνατούμε όμως να αντιληφθούμε τη χωρίς σχέδιο διολίσθηση του Πολιτιστικού Κέντρου Μελισσίων στη συρρίκνωση και στην υποβάθμιση των υπηρεσιών του.
Αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε την αλαζονεία της νέας Διοίκησης και την αμηχανία της μεταβατικής Προεδρίας του κου Εμμανουήλ, ο οποίος μάλλον παρακολουθεί σαστισμένος τα τεκταινόμενα, λειτουργώντας περισσότερο ως κομιστής εντολών, παρά αναπτύσσοντας τις πρωτοβουλίες που επιβάλλει η δυσκολία της κατάστασης.
Δεν κατανοούμε επίσης πρακτικές όπως, την επίδοση παύσης της απασχόλησης σε υπάλληλο της Γραμματείας -χωρίς να έχει ενημερωθεί και αποφασίσει σχετικά το Δ.Σ. η οποία αφού αφέθηκε εκτεθειμένη από την προηγούμενη Διοίκηση Γραφάκου με ένα έωλο καθεστώς απασχόλησης, οδηγήθηκε στην έξοδο με συνοπτικές διαδικασίες.
Άλλωστε κατά τον κ. Μούστρη όταν τέθηκε το θέμα, ουδέποτε υπήρξε η συγκεκριμένη εργαζόμενη (μάλλον επρόκειτο για αόρατο άνθρωπο ή αποκύημα της φαντασίας μας) κι ας παρείχε τις υπηρεσίες της στην απογευματινή βάρδια ανελλιπώς.
Τα μέλη της δημοτικής κίνησης «Πεντέλη εν δράσει» δηλώνουμε ότι, αυτές τις πρακτικές που αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους σαν σκουπίδια και τον πολιτισμό σαν αγγαρεία και περιττό βάρος από το οποίο πρέπει γρήγορα να απαλλαγούμε, τις αποστρεφόμαστε διότι πιστεύουμε ότι ο πολιτισμός είναι επένδυση, εργαλείο συνοχής και πρέπει οι φορείς του να εμπνέουν .
"ΠΕΝΤΕΛΗ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου