Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Πρώτη "δικαίωση" των αγώνων του κ. Δ. Στεργίου

Οι επανειλημμένες συναντήσεις του Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου- Καψάλη με την Υπουργό ΠΕΚΑ κα. Μπιρμπίλη, τον αναπληρωτή Υπουργό κ. Σηφουνάκη, τον Υφυπουργό κ. Μωραίτη και με τους αρμοδίους παράγοντες, καθώς και η εμπεριστατωμένη ανάπτυξη των θέσεων του σχετικά με τους δασικούς χάρτες απέδωσαν επιτέλους καρπούς. Κατ΄ αρχάς οι προτάσεις του Δημάρχου ελήφθησαν σοβαρά υπ΄ όψιν και απότοκα αυτών είναι η εξαίρεση των κληρούχων της διανομής των Γεωργοκτηνοτρόφων από τους Δασικούς Χάρτες.
Σύμφωνα λοιπόν με το υπ΄ αριθμ. 1083/ 6-4-2011 έγγραφο του τμήματος Δασικών Χαρτογραφήσεων της Διεύθυνσης Δασών Νομού Αν. Αττικής ...«δεν συντρέχει κανένας λόγος υποβολής αντίρρησης (ως μη εμπίπτουσες στις διατάξεις της δασικκής νομοθεσίας) για τις εκτάσεις που στον αναρτηθέντα δασικό χάρτη εμφανίζονται ως δάση και δασικές, είτε κατά την παλαιότερη είτε κατά την πρόσφατη αεροφωτογράφηση, αλλά εμπίπτουν στην διανομή Γεωργοκτηνοτρόφων Πεντέλης του 1955, η οποία κυρώθηκε με την Ε.2013/1956 (ΦΕΚ106/Β) απόφαση Υπουργού Γεωργίας και επέχει θέση ρυμοτομικού σχεδίου μόνο ως προς τις εκτάσεις που καταλαμβάνουν οι παραχωρηθέντες κλήροι καθώς και οι συναφείς κοινόχρηστοι χώροι του συνοικισμού καθώς θα εξαιρεθούν του δασικού χάρτη υπό την προϋπόθεση ότι οι ενδιαφερόμενοι θα προσκομίσουν στο Τμήμα Δασικών Χαρτογραφήσεων της Διεύθυνσης Δασών του νομού Αν.Αττικής , τα παραχωρητήρια τους εντός της τασσόμενης προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων και το Τμήμα Τοπογραφίας Εποικισμού και Αναδασμού της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Αττικής θα μας αποστείλει, εντός της ίδιας προθεσμίας, το σχετικό διάγραμμα διανομής».
Η απόφαση αυτή δίνει ένα αισιόδοξο μήνυμα καθώς και δύναμη στον Δήμαρχο για να συνεχίσει τον αγώνα τους για την πλήρη δικαίωση των κατοίκων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου