Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Σε κίνδυνο το "ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ" λόγω ...περικοπών!

Απλήρωτοι εδώ και 6 μήνες οι εργαζόμενοι του "Μαργαρίτα"!!!
Το ΕΕΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ βρίσκεται σε κίνδυνο λόγω δραματικών περικοπών στην κρατική επιχορήγηση! Οι εργαζόμενοι είναι 6 μήνες απλήρωτοι! Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό! Το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα» δραστηριοποιείται στο χώρο από το 1979, προσφέροντας σε περίπου 120 νέους και νέες με τις οικογένειες τους τις υπηρεσίες του ως Ειδικό Φιλανθρωπικό Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και ως τέτοιο, η λειτουργία του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις κρατικές επιχορηγήσεις. Αντιμετωπίζοντας το χώρο της Ειδικής Αγωγής και τα άτομα με νοητική υστέρηση ως ακόμη ένα πεδίο που προσφέρεται για περικοπές στο "βωμό" της μείωσης του περίφημου ελλείμματος, η ελληνική Πολιτεία προχωρά σε νέες, "γενναίες" μειώσεις των ήδη περιορισμένων οικονομικών επιχορηγήσεων. Το ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ασφυκτιά και οι εργαζόμενοι οδηγούνται στην εξαθλίωση.
Έχοντας περάσει σχεδόν από κάθε μορφή διαμαρτυρίας και αγώνα, οι εργαζόμενοι του ΕΕΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ διεκδικούν:
•Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους
•Τη αποφυγή της αναστολής λειτουργίας του ΕΕΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
•Την καταβολή κρατικής επιχορηγήσης αντίστοιχης με το 2009, προς περικοπών, ώστε να μη υποχρεωθούν οι οικογένειες των σπουδαστών σε ακόμη μία οικονομική θυσία
•Έκτακτη οικονομική ενίσχυση για να καλυφθούν 90.000€ που περικόπηκαν από την εγκριθήσα επιχορήγηση του 2010
Να σημειωθεί επίσης ότι οι εργαζόμενοι του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα» στηρίζουν την σημερινή κινητοποίηση  που  προκήρυξε από η Ε.Σ.Α.μεΑ και η Π.Ο.Σ.Γ.Κ.ΑμεΑ.

ΝΕΑ ΠΕΝΤΕΛΗ, 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου