Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Δ Παπακωνσταντίνου:Δήμος δύο ταχυτήτων δεν χωρά

Να προχωρήσει η ανάρτηση των Χαρτών & στα Μελίσσια

Ο Συνδιασμός «Ανθρώπινη Πολιτεία» δια του επικεφαλής του Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου συνόψισε την θέση του Συνδυασμού στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πεντέλης της 07/04/2010 ως εξής :
«Επιτέλους ξεκινά η ανάρτηση των δασικών χαρτών για Πεντέλη και Ν.Πεντέλη και η ένταξη του Δασολογίου. Δυστυχώς σαν χώρα δε μας τιμά ότι εν έτει 2011 δεν υπάρχει δασολόγιο και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη το Κτηματολόγιο. Είμαστε από τις λίγες χώρες και ίσως η μοναδική στην Ευρωπαϊκή Ένωση όπου υπάρχει ακόμη η έννοια της «εκτός σχεδίου δόμησης», όπου τα σχέδια των πόλεων συνεχώς επεκτείνονται.
Η ανάρτηση των δασικών χαρτών είναι μία ευκαιρία να ξεκινήσει και να τελειώσει κάτι σωστά και να οριστικοποιηθούν τα όρια των πόλεων. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να πρυτανεύσει η κοινή λογική, πνεύμα δικαιοσύνης, ρεαλισμού και προστασίας των νομίμων περιουσιών του «κοσμάκη» αλλά και των ιδιοκτησιών του Δήμου. Ο Δήμος καλώς πράττει και παίρνει πρωτοβουλίες να προστατεύσει τα νόμιμα συμφέροντα πολιτών και του ιδίου.
Δεν είναι δυνατόν περιοχές όπως η Γκορτσέζα, η Αγία Τριάδα, οι ταβέρνες που τρώνε Υπουργοί και λαός να θεωρούνται αναδασωτέες. Δεν μπορεί να κλείνουμε τα μάτια, είναι κατοικημένες περιοχές αστικού τύπου.
Το Γ.Π.Σ. της Πεντέλης δεν πρέπει να πειραχτεί. Με βάση αυτό να προχωρήσουμε.
Σήμερα όμως που βρισκόμαστε σε Καλλικρατικό Δήμο πρέπει να προσεγγίσουμε και για τα τρία Δημοτικά Διαμερίσματα το θέμα με την ίδια αρχή. Δήμος δύο ταχυτήτων δεν χωρά.
Και η ίδια ευαισθησία και τα ίδια κριτήρια που επιλέγονται για τις Πεντέλες να ισχύσουν και για τα Μελίσσια.
Είμαστε ένας Δήμος. Θα πρέπει άμεσα να ζητηθεί η ανάρτηση των δασικών δασών και για τα Μελίσσια. Και εδώ υπάρχουν κτισμένες περιοχές εκτός σχεδίου με δρόμους, ΔΕΗ, νερό τηλέφωνο. Μένουν κάτοικοι από τη δεκαετία του πενήντα και στο λόφο Μποκόρου και στη Δεξαμενή. Κάποιοι έχουν ήδη «αναχωρήσει» και κοντεύουν να γεράσουν τα παιδιά τους.
Τα Μελίσσια επιπλέον έχουν εγκεκριμένο Γ.Π.Σ. και αυτό δεν πρέπει να πειραχθεί. Δεν είναι ώρα για πειράματα, καθυστερήσεις, αναβολές ή ματαιώσεις.
Ο δρόμος και για τα τρία Δημοτικά Διαμερίσματα είναι αυτός των σχεδιασθέντων και υπαρχόντων Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων. Και μην ξεχνάμε ότι τα οφέλη που θα προκύψουν από την ένταξη των νέων περιοχών είναι πάρα πολλά για την πόλη και τους πολίτες. Νέοι ελεύθεροι χώροι, σχολεία, παιδικές χαρές, μικρότερος συντελεστής δόμησης. Είναι ώρα λοιπόν για δίκαιη και οριστική λύση με την οριστικοποίηση των Δασικών Χαρτών και του Γ.Π.Σ.
Μετά η πόλη δεν επεκτείνεται πλέον, δεν είναι λάστιχο τα όριά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου