Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Π. Μούστρης: "Από άλλο πλανήτη" η "Πεντέλη εν Δράσει"!

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, αναφορικά με τη σκληρή κριτική που δέχθηκε  από τα μέλη του Συνδυασμού "Πεντέλη εν Δράσει", τα οποία σε πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσαν κατηγορούσαν αφενός τη Διοίκηση του Δήμου  ότι "δεν έχει πρόθεση να επενδύσει στον Πολιτισμό" και αφετέρου τον κ. Π. Μούστρη, για "αυτοκρατορική και αλαζονική συμπεριφορά", χρεώνοντάς τον παράλληλα τη "συρρίκνωση και την υποβάθμιση των υπηρεσιών του Πολιτιστικού Κέντρου". Σε ότι αφορά δε τη μεταβατική Προεδρία του κ. Γιάννη Εμμανουήλ, αφού την χαρακτήριζαν "αμήχανη", υπογράμμιζαν οτι "ο κ. Εμμανουήλ  λειτουργεί περισσότερο ως κομιστής εντολών".
Ο Κ. Π. Μούστρης σε επιστολή που μα απέστειλε και φέρει τον τίτλο "Κατάσταση στην Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού στα Μελίσσια Χθες, Σήμερα, Αύριο" επεξηγει πως "Μερικοί προσπαθούν να Κάνουνε το Μαύρο Άσπρο"  και  "Εκεί που μας Χρωστάγανε​..Ζητάνε και τα Ρέστα.
"Διάβασα, σημειώνει, ένα περισπούδαστο άρθρο της "Πεντέλης εν Δράσει" σχετικά με τα πολιτιστικά δρώμενα , στην πόλη μας, τα Μελίσσια. Φαίνεται πως οι συντάκτες του άρθρου έχουν έρθει από άλλο πλανήτη, έχουν πολύ ασθενική μνήμη και διακατέχονται από απερίγραπτο θράσος. Αυτοί που, οι συνεργάτες τους, προκάλεσαν,δημιούργησαν και διατήρησαν τ΄αδιέξοδα στο πολιτιστικό κέντρο του δήμου μας, τώρα προσπαθούν να εμφανισθούν ως τιμητές και να μετακυλήσουν τις δικές τους ευθύνες στη σημερινή διοίκηση, που κληρονόμησε τις δικές τους αμαρτίες.
Ξεχνούν ότι πρώην Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και πρώην Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου αλλά και υποστηρικτές της τελευταίας διοίκησης στο δημοτικό συμβούλιο και στο Διοικ.Συμβούλιο του Πολιτιστικού Κέντρου ήσαν τα στελέχη τους : Χρυσικός Φώτης και Γιαννικάκη Ρένα.
Τι μας παρέδωσαν; Συνοπτικά:

- Χρέη στο ΙΚΑ, με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να πάρουμε ασφαλιστική ενημερότητα.
- Χρέη στην εφορία, με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να πάρουμε φορολογική ενημερότητα.
- "Εργαζομένους" με "συμβάσεις" που είχαν υπογραφεί με άγνοια του Διοικητικού Συμβουλίου και αμοιβές που έφθαναν τα 25000€, για αστείες υπηρεσίες.
- Απλήρωτους υπαλλήλους από ενός έτους, αν και επιδοτούνταν από τον ΟΑΕΔ, διότι δεν είχαν υποβάλλει δικαιολογητικά στον ΟΑΕΔ να εισπράξουν την επιδότηση.
- Απλήρωτους καθηγητές για το 2010 και ορισμένους και από το 2009.
- Χρέη της τάξεως των500000€ προς το προσωπικό, το ΙΚΑ, την Εφορία,τους προμηθευτές, τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ και διάφορους αγνώστους.Σχεδόν καθημερινά παρουσιάζονται διάφοροι άγνωστοι που ισχυρίζονται ότι τους χρωστάμε διάφορα ποσά για διάφορους λόγους, χωρίς να έχουν καταθέσει νόμιμα παραστατικά στην επιχείρηση, . Δεν γνωρίζουμε ακόμη το ακριβές ποσό του χρέους, καθόσον μέχρι τώρα δεν έχομε παραλάβει ακόμη ούτε οριστικό ισοζύγιο με την 31.12.2010 ούτε ισολογισμό 2010, ώστε να γνωρίζουμε τ' ακριβή μεγέθη, έστω και κατ' αρχήν.
- Τιμολόγια για "περίεργες" παλαιές δαπάνες που "παραδόθηκαν" στη σημερινή διοίκηση, ομαδικά, τον Φεβρουάριο 2011, τις οποίες δεν γνώριζε το Διοικητικό Συμβούλιο ούτε οι υπηρεσίες Στο ίδιο χρονικό διάστημα άφησαν να χρησιμοποιείται το πολιτιστικό κέντρο και ως κατάλυμα διαμονής αστέγων " εργαζομένων"....

Και τι δεν μας παρέδωσαν; Συνοπτικά:
- Κανένα εγκεκριμένο ισολογισμό για τα έτη 2007,2008,2009 και 2010 καθώς και καμία ελεγμένη χρήση.Και όχι μόνον αυτό αλλά με την αποχώρηση του κ.Χρυσικού από τη νόμιμη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο οποίο προέδρευε, απέτρεψε το διορισμό ελεγκτών για τον έλεγχο της διαχείρισης.
- Ούτε προϋπολογισμό 2010 και 2011 ,ούτε έγκριση από την ΓΓΠΑ για τη σύναψη συμβάσεων έργου με τους καθηγητές και τις άλλες ειδικότητες προσωπικού , με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν να εκδοθούν εντάλματα για την πληρωμή τους και ν' αναζητούνται..... άλλοι τρόποι, ούτε να υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς του προσωπικού στο νέο ΝΠΔΔ
Και ολίγα για το παρόν και για το μέλλον:
Εξασφαλίσθηκε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, παραλήφθηκαν οι επιδοτήσεις από τον ΟΑΕΔ και πληρώθηκε το προσωπικό.Καταρτίσθηκαν, παρά την κωλυσιεργία ορισμένων, ο προϋπολογισμός 2011, το πρόγραμμα δράσης 2011 και 2012,η σύμβαση χρηματοδότησης για το 2011 και 2012, σύμφωνα με τις εγκυκλίους του ΥΠΕΣ,και εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, μεταξύ των πρώτων.Καταρτίσθηκε ένταλμα για την πληρωμή των καθηγητών , που ελπίζουμε να υπογραφεί από τον επίτροπο του ΕΣ εντός των ημερών.(Τα χρήματα βρίσκονται στο Ταμείο και αναμένουν το ένταλμα)
Σύμφωνα με το νόμο για τον "Καλλικράτη", το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πεντέλης έχει ήδη αποφασίσει τη "Λύση' και " Εκκαθάριση" της Κοιν. Επιχείρησης Πολιτισμού. Η απόφαση βρίσκεται από καιρό στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση στο ΦΕΚ. Μετά τη δημοσίευση θα εγκατασταθούν οι ελεγκτές που θα πραγματοποιήσουν τον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο της επιχείρησης, σύμφωνα με την απόφαση που έχει πάρει το Δημ. Συμβούλιο, πέραν του ελέγχου που έχει ξεκινήσει ήδη το ΣΔΟΕ, καθώς και οι εκκαθαριστές που θ' αναλάβουν τη διοίκηση της εταιρίας , μέχρι την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης.Στο διάστημα αυτό απαγορεύεται κάθε άλλη δραστηριότητα της επιχείρησης, πέραν της εκκαθάρισης.Στο ίδιο χρονικό διάστημα το νέο ΝΠΔΔ "Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού" θα οργανώνεται ν' αναλάβει τις ευθύνες της αποστολής του θα είναι δε σε θέση να το πράξει όταν εγκριθούν η οργάνωση , οι κανονισμοί, ο Προϋπολογισμός και οι θέσεις για προσλήψεις από το Δήμο ,την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και τον ΑΣΕΠ και ολοκληρωθούν οι άλλες διαδικασίες που προβλέπονται(Οι εργασίες επιπέδου Δήμου γίνονται ήδη). Στο διάστημα αυτό ο Δήμος, χωρίς να παρανομήσει στο ελάχιστο, θα εξασφαλίσει τη συνέχιση και την ανάπτυξη όλων των πολιτιστικών δράσεων σε όλο το Δήμο, με απόλυτο σεβασμό του ευρώ των δημοτών και όλων των δοκιμαζομένων συμπατριωτών μας. Κι ας έχομε υπόψη ότι τα μεγάλα λόγια, οι βερμπαλισμοί, οι γενικότητες και οι αοριστολογίες του τύπου "χρειαζόμαστε μια άλλη πολιτική" κ.τ.τ καθώς και η τακτική του να μεγεθύνουμε τα μικρά και ασήμαντα και να παραβλέπουμε τα μεγάλα , τα σοβαρά και τα σπουδαία έχει γίνει πλέον αντιληπτή από τους πολίτες και γίνεται boomerang σε βάρος αυτών που τη χρησιμοποιούν.Κάνετε λίγη υπομονή.Δεν θα σας δώσουμε τη χαρά της αποτυχίας. Ακόμη δεν ξεκινήσαμε Σε λίγο χρόνο θα έχομε συγκριτικά στοιχεία.

Παναγιώτης Μούστρης,
Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Πεντέλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου