Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Γ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ: Καλό το "παραμύθι" σας, αλλά δεν έχει "δράκο"!

Οξύτατη απάντηση του Πρ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Μελισσίων

                     στην ανακοίνωση του Συνδυασμού "ΠΕΝΤΕΛΗ εν ΔΡΑΣΕΙ"

"Λαλίστατοι και πολυγραφότατοι τελευταία ορισμένοι συνάδελφοι από το Δ.Σ. της (ακόμη …) Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Μελισσίων, σπεύδουν μέσω δελτίων τύπου της «Πεντέλης εν δράσει» υπό τον τίτλο «Δια της διολίσθησης…..η πτώση του Πολιτισμού» να διατυπώσουν απόψεις και κριτική για την πορεία της Επιχείρησης.
Μέσα σ΄όλα τ΄άλλα χαρακτηρίζουν τον υπογράφοντα ως Πρόεδρο μιας μεταβατικής Διοίκησης, «σαστισμένο» και «αμήχανο» στις τρέχουσες εξελίξεις και «κομιστή εντολών».
Κυρία Ρένα Γιαννικάκη,
Κατ΄αρχήν καλό θα είναι τα άρθρα σας να είναι ενυπόγραφα και όχι να κάνετε εκ του ασφαλούς και ανωνύμως σχόλια σε συγκεκριμένα πρόσωπα.
Σε ότι αφορά την ανησυχία σας, για την… Πτώση του Πολιτισμού, καλό θα ήταν να την είχατε, πριν τον πάτε στον πάτο, γιατί δυστυχώς τώρα πιο κάτω δεν έχει…
Επί τέσσερα έτη (2007-2008-2009-2010) συνδιοικήσατε μέσα απ΄την «Εναλλακτική Συλλογική Προοπτική» της παρελθούσας Δημοτικής Αρχής, κι όταν κάποτε ο χώρος σας ανακοίνωσε την απόσυρση στελεχών του από την συνδιοίκηση, κάποιοι από εσας… ξεχαστήκατε και παραμείνατε έως το τέλος για λόγους που μόνο εσείς ξέρετε.
Δύο μήνες προ των Δημοτικών εκλογών του 2010, εφαρμόσατε το γνωστό … «στρίβειν δια του αρραβώνος» και τότε θυμηθήκατε και τους απλήρωτους δίχως συμβάσεις καθηγητές και την κακοδιοίκηση της Επιχείρησης αποφεύγοντας έντεχνα, να δείξετε τους υπαίτιους της κρίσης, σπεύδοντας να κρυφτείτε σε άλλο συνδυασμό, νομίζοντας πως έτσι θα «ανανήψετε».
Ανέλαβα ως Άμισθος Πρόεδρος την μεταβατική αυτή περίοδο, που κοντεύει πιά τους τέσσερες (4) μήνες, και προσπαθώ, με τη φιλότιμη προσπάθεια και τη βοήθεια κάποιων από τα μέλη του Δ.Σ. να διαχειριστώ στο βαθμό που μπορώ αυτή την κατάσταση.
Γι΄αυτό λοιπόν και «αμήχανος » είμαι, και «σαστισμένος» σε πολλές των περιπτώσεων. Θα πρόσθετα μάλιστα και «φοβισμένος».

Αν είχατε Κυρία Γιαννικάκη, κάθε πρωί στο γραφείο σας διάφορα άτομα, αγανακτισμένα, να ζητούν χρήματα (της τάξεως 6.000 – 7.000 €) για εργασίες που κάποιοι τους έβαλαν να κάνουν χωρίς να τους πληρώσουν και χωρίς αποφάσεις του Δ.Σ. πώς θα αντιδρούσατε;
Αν σας έκανε μέσα σε δύο μήνες έλεγχο πέντε (5) φορές η Επιθεώρηση Εργασίας και σας καλούσε στα γραφεία της, τι θα κάνατε;
Αν υπογράφατε συμβάσεις καθηγητών χωρίς να ξέρετε αν θα πληρωθούν ποτέ, δεδομένης της αρνήσεως της Παρέδρου, (λόγω της κατασταροφικής πρακτικής της συνδιοίκησής σας) πώς θα νοιώθατε;
Όταν καθημερινά σας τηλεφωνούσαν συμπολίτες σας προμηθευτές και μη (για επίσης παρελθόντα δικάσας χρέη), τι θα λέγατε;
Θα μπορούσατε να κοιτάξετε στα μάτια τους απλήρωτους υπαλλήλους της Επιχείρησης, που παρ΄όλη την απόγνωση συνεχίζουν να δουλεύουν, παίρνοντας κάθε φορά λίγα -λίγα από τα χρωστούμενα.

                   Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΟΜΩΣ ΑΥΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ !
Το «κομιστής εντολών» που επίσης με χαρακτηρίζετε θα σας το επιστρέψω, γιατί κάτι μπορεί να σας θυμίζει όταν συνυπογράφατε και συμμετείχατε στην πραγματοποίηση των «Αποκριάτικων καρναβαλιών», των «Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων», των «αδελφοποιήσεων με πόλεις», και τόσων άλλων… εμπνευσμένων δράσεων, που ακόμα χρωστάμε από το 2008 σε πολλές εκ των περιπτώσεων.
Γνωρίζω ότι στην έκθεση ιδεών σας, απάντησε άριστα ο Αντιδήμαρχος Π. Μούστρης. Τόσο καλά, που δεν άφησε και για μας κάτι.
Κλείνοντας όμως, θα ΄θελα σας γνωρίσω τούτο: Εγώ την υπογραφή που έβαλα την τίμησα.
Με τη βοήθεια κάποιων καλόπιστων συναδέλφων μου από το Δ.Σ. της Επιχείρησης, των υπαλλήλων της Γραμματείας ,την προσπάθεια των Υπηρεσιών του Δήμου και της Δημοτικής Αρχής κατορθώσαμε να πληρωθούν υπάλληλοι και καθηγητές των Εκπαιδευτικών Εργαστηρίων της Επιχείρησης.

                        Κι ο αγώνας έχει και συνέχεια για πολλά πράγματα ακόμη…
                                               Εμείς θα ήμαστε εδώ!
                            Κάποιοι άλλοι ας συνεχίσουν την … διολίσθησή τους …

                                                    ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
                        ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΕΠΙΧ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
                                                ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
                                                      ΜΕΛΙΣΣΙΑ 18/3/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου