Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

"Η Πεντέλη στο ύψος της" ...Ψυχανάλυσης !!!

Ο Γραφάκος, ο Λουκάκος ... & ο ΝεοΦιλελεύθερος «ρατσισμός»
"Επικίνδυνο για το Δήμο Πεντέλης" χαρακτήρισε τον  κ. Δ. Στεργίου - Καψάλη, ο Μ. Γραφάκος σε δελτίο τύπου που εξέδωσε, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι χρήζει και παρακολούθησης από ειδικούς!
"Όταν η άγνοια και η ανικανότητα, συναντά την ανοησία και την εμπάθεια, τονίζει, τότε τα αποτελέσματα είναι επικίνδυνα για την πόλη. Ένα πράγμα πλέον είναι βέβαιο. Ότι ο κ. Στεργίου έχει εμμονές οι οποίες αγγίζουν τα όρια της ψυχικής διαταραχής και χρήζουν, κατά τη γνώμη μας, παρακολούθησης από ειδικούς" !
Ο Μέγας πολιτικός ανήρ ονόματι Μ. Γραφάκος, αν και παρήλθε ένα ολόκληρο έτος από την ήττα που υπέστη στις τοπικές εκλογές, αποδεικνύει εμπράκτως ότι αδυνατεί να αναλύσει και να εξηγήσει το "Αυτοδιοικητικό φαινόμενο Στεργίου" με πολιτικοοικονομικούς όρους και καταφεύγει στην Ψυχανάλυση και την Ψυχιατρική...
Η αδυναμία αυτή έχει βέβαια την εξήγησή της...
ΔΙΟΤΙ τα "επιτεύγματα" Μ. Γραφάκου ως Οικονομολόγου(σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών), ειναι γνωστά στους παροικούντες την "Ιερουσαλήμ" των Μελισσίων (ιδιαιτέρως κατά την "άνθηση" του Χρηματιστηρίου), καθως επίσης και το ρεσιτάλ "χρηστής" διοίκησης που έδωσε ως Δήμαρχος(έχοντας & την ευθύνη των Οικονομικών - βλέπε ΑΜΝΕΠ, Πράσινο Τέλος κ.α)...
ΚΑΤΑΦΕΥΓΕΙ λοιπόν στην Ψυχιατρική, την οποία μπορεί να μην σπούδασε αλλά "υπηρέτησε"
διοριζόμενος(πάντοτε ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑΑναπληρωτής Διοικητής του Ψυχιατρικού Νoσoκoμείoυ Αττικής (από τo Σεπτέμβριο τoυ 2004 μέχρι το Νοέμβριο του 2006), έχοντας εκτός των προβλεπόμενων από το Νόμο αρμοδιοτήτων και την ευθύνη της διοικητικής και οικονομικής λειτουργίας του Νοσοκομείου, καθώς και συμμετοχή στη διαδικασία αποασυλοποίησης με βάση κονδύλια από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ψυχαργώς» για την ψυχική υγεία.
Δεν μπορεί κατι θα έμαθε ... Εκτός αν κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια !
Ανάλογη  δήλωση με αυτήν του Γραφάκου, υπενθυμίζουμε, είχε κάνει την πολιτική περίοδο 1989-1990 και ένα άλλο εκλεκτό στέλεχος της Ν.Δ. ο συνάδελφος Πάνος Λουκάκος (Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Ν.Δ το 1996-97 επί Κ. Μητσοτάκη), ο οποίος στην απέλπιδα τότε προσπάθειά του να εξηγήσει το "φαινόμενο Ανδρέα Παπανδρέου", υποστήριξε ότι ο Ελληνικός λαός χρειάζεται ψυχίατρο γιατί αντιστεκόταν στην εκλογή Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού, τη στιγμή που όλα τα ΜΜΕ τον σέρβιραν ως Αρχιστράτηγο της "ΚΑΘΑΡΣΗΣ"

Εάν, λέμε εάν, διαπιστώσατε κάποια  ομοιότητα των προεκλογικών δημοσιευμάτων των  εφημερίδων ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ΕΡΜΗΣ & ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ, με τα δημοσιεύματα 21 χρόνια πριν, των  εφημερίδων ΝΕΑ, ΕΘΝΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ κ.α, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ήταν τυχαία !!!
Είναι ίδιον πάντως των πολυαγαπημένων παιδιών της "ΑΓΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ" να καταφεύγουν στην Ψυχιατρική ...
Ισως αυτό να οφείλεται στο γεγονός ότι οι πλείονες εξ αυτών, φοίτησαν στη "Γερμανική Σχολή Αθηνών" (Ντόρα, Χριστοφοράκος, Λουκάκος κ.α), οπότε φυσιολογικά κάτι θα διδάχτηκαν από Σίγκμουντ Φρόυντ (Sigmund Freud),  Καρλ Γκούσταβ Γιουνγκ (Carl Gustav Jung), Έριχ Φρομ (Erich Fromm), Βίλχελμ Ράιχ (Wilhelm Reich) κ.α
Εγώ πάντως ως "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ" παραθέτω στον κ. Μ. Γραφάκο(αναφορικά με τις δηλώσεις που έκανε για τον κ. Δήμαρχο), το εξής απόσπασμα του φημισμένου καθηγητή ψυχιατρικής Δόκτωρα Τόμας Σαζ : "Η σχιζοφρένεια ορίζεται τόσο συγκεχυμένα που, στ΄ αλήθεια, αποτελεί έναν όρο που χρησιμοποιείται συχνά για να περιγράψει την όποια συμπεριφορά δεν εγκρίνει ο εκάστοτε ομιλών".
Αραγε γιατί δεν εγκρίνει την συμπεριφορά του κ. Στεργίου ο κ. Μ. Γραφάκος;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ και εξάγετε αγαπητοί αναγνώστες - με ή χωρίς τη βοήθεια ψυχιάτρων - το δικό σας συμπέρασμα γιατί ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ ήταν "πρότυπο χρηστής Διοίκησης" από την αφεντιά του, παρότι (έχει μεγάλη σημασία αυτό), η παράταξή του "ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ", ήταν μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο ...

"Ο κ. Στεργίου ασχολείται μόνο με το πώς θα αντιπολιτευθεί την πρώην διοίκηση του Δήμου Μελισσίων του Μανώλη Γραφάκου και όχι πως θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα της πόλης. Αυτό πλέον τον καθιστά επικίνδυνο...
Κορυφαίο παράδειγμα η απόφαση για το δανεισμό του Δήμου στο ΔΣ της 29/11.
Η πολιτεία έχει δώσει τη δυνατότητα στους Δήμους που επιθυμούν να λάβουν δάνειο με ευνοϊκούς όρους για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Τη δυνατότητα αυτή την ονομάζει «πρόγραμμα εξυγίανσης».
Προκειμένου λοιπόν ο κ. Στεργίου να εκθέσει, κατά τη γνώμη του, τη διοίκηση του Μανώλη Γραφάκου, άλλαξε την αρχική του εισήγηση που ήταν η λήψη δανείου και όλο το Δήμο και έλαβε απόφαση για λήψη δάνειου μόνο για τα Μελίσσια, ισχυριζόμενος ότι «δεν θα πληρώσουν οι κάτοικοι των άλλων Δήμων τα χρέη των Μελισσίων»!!!
Δεν απάντησε όμως ο κ. Στεργίου σε βασικά ερωτήματα:
Πώς θα πληρωθούν οι προμηθευτές των Δήμων Πεντέλης και Νέας Πεντέλης που οι υποχρεώσεις τους αγγίζουν τα 2 εκατ. ευρώ; Πώς θα επιστραφούν τα χρήματα άνω των 1,5 εκατ. ευρώ στους κατοίκους της Πεντέλης που έχουν πληρώσει την κατασκευή των αγωγών αποχέτευσης που έχουν πληρωθεί και από ευρωπαϊκούς πόρους;Οι εμμονές του με το Μανώλη Γραφάκο και τα Μελίσσια, που είναι προφανές πλέον ότι δεν τα νιώθει τόπο του, τον οδηγούν σε πολύ επικίνδυνες για τη συνοχή της πόλης μας καταστάσεις διαχωρισμού των πολιτών σε κακούς και καλούς. Ο Δήμος είναι ενιαίος και οι πολίτες δεν μπορεί να διαχωρίζονται. Τα ερωτήματα είναι απλά και ενδεικτικά:
Το κολυμβητήριο του Δήμου Μελισσίων θα πρέπει να δέχεται μόνο Μελισσίωτες; Η σκούπα και το πλυντήριο κάδων των Μελισσίων, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται και στις άλλες δύο περιοχές; Τα οχήματα της πολιτικής προστασίας των Μελισσίων, πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για τα Μελίσσια; Η εξαιρετικά οργανωμένη τεχνική υπηρεσία του Δήμου Μελισσίων θα πρέπει να κάνει μελέτες μόνο για τα Μελίσσια;Συνεπώς λέμε στους κατοίκους της Νέας Πεντέλης και της Πεντέλης ότι ο κ. Στεργίου λαϊκίζει επικίνδυνα. Οι ίδιοι από 1/1/2011 μπορούν να λαμβάνουν παροχές που μέχρι τώρα δεν είχαν. Παροχές που η καλή οργάνωση του Δήμου Μελισσίων προσέφερε στους πολίτες της όλα αυτά τα χρόνια.
Δεν είναι σοβαροί λοιπόν οι ισχυρισμοί του κ. Στεργίου ο οποίος με τη στάση του βάζει μπουρλότο στα θεμέλια του Δήμου, χωρίζοντας τον κοινωνικό ιστό.
Σε ότι μας αφορά ήμασταν ξεκάθαροι στο ΔΣ. Υπεύθυνα καταθέσαμε επιστολή που παρουσιάζει τις θέσεις μας και έχει ως εξής:
«Προς Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης
Σε ότι αφορά το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου σημειώνουμε τα εξής:
Με έγγραφη τοποθέτησή μας από την 19/9/2011 δηλώσαμε τη στήριξή μας για λήψη δανείου για τους ακόλουθους σκοπούς:
Πληρωμή όλων των προμηθευτών και των τριών δήμων μέχρι 31/12/2010, οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί μέχρι σήμερα. Πληρωμή υπολοίπων συμβάσεων για έργα και μελέτες, τα οποία συνεχίζονται ή θα συνεχιστούν. Πληρωμή χρημάτων σε εργαζομένους από υποχρεώσεις που έχουν βεβαιωθεί. Πληρωμή χρημάτων στους κατοίκους των περιοχών της Πεντέλης που έχουν πληρώσει για την κατασκευή αγωγών αποχέτευσης, οι οποίοι κατασκευάστηκαν με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Η δέσμευσή μας αυτή ισχύει και σήμερα.
Συνεπώς η τοποθέτησή μας σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει ως εξής:

Α. Υποχρεώσεις σε προμηθευτές με ημερομηνία 31/12/2010
Ψηφίζουμε τη λήψη δανείου για τις πληρωμές προμηθευτών μέχρι 31/12/2010 με την προϋπόθεση να μας δοθεί κατάσταση με το ποιές ήταν οι υποχρεώσεις των τριών πρώην Δήμων στις 31/12/2010 και σήμερα δεν έχουν εξοφληθεί. Η κατάσταση που έχει στο επιχειρησιακό περιλαμβάνει και υποχρεώσεις μετά την 31/12/2010, περιλαμβάνει υποχρεώσεις που δεν κατανοούμε πως έχουν δημιουργηθεί, (πχ. ΕΥΔΑΠ 650.000 ευρώ!!!) περιλαμβάνει υποχρεώσεις σε προμηθευτές, που όμως θα καλυφθούν με χρήματα που θα εισπράξει ο Δήμος από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ π.χ. ΤΕΡΚΑΤ που η υποχρέωση είναι 133.000 ευρώ και όχι 409.104 ευρώ.
Το επιχειρησιακό πρόγραμμα που κατατέθηκε δεν απαντά στα ερωτήματα αυτά.
Β. Κοινωφελείς – Δημοτικές επιχειρήσεις
Μετά το πέρας της εκκαθάρισης, όταν αυτές εισπράξουν τις απαιτήσεις τους, (τμήμα από αυτές είναι και απαιτήσεις από το Δήμο που περιέχονται στις υποχρεώσεις του Δήμου που προαναφέραμε), τότε θα στηρίξουμε τη λήψη δανεισμού ώστε να καλυφθούν όλες οι υποχρεώσεις τους. Επίσης στο σημείο αυτό επισημαίνουμε ότι οι υποχρεώσεις που αναφέρονται στο επιχειρησιακό δεν είναι ορθές. Ενδεικτικά αναφέρουμε την περίπτωση της ΔΕΤΕΜ όπου στο τέλος της εκκαθάρισής της θα έχει θετικό ισοζύγιο.
Είναι προφανές ότι τα ποσά που αναφέρει το επιχειρησιακό πρόγραμμα ως υποχρεώσεις των επιχειρήσεων, δεν μπορούν με βάση το άρθρο 262 παρ. 3 του Ν.3852/2010 να θεωρηθούν ως ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις και να τύχουν ευνοϊκής ρύθμισης.

Γ. Αγωγές εργαζομένων για το επίδομα 176 ευρώ
Οι υποθέσεις αυτές θα κριθούν από τη δικαιοσύνη. Δεν έχει ακόμα συζητηθεί ακόμα η αγωγή στο Πρωτοδικείο. Όταν εκδοθούν οι αποφάσεις και υποχρεωθεί ο Δήμος τελεσίδικα να καταβάλλει το ποσό αυτό, κάτι το οποίο αν θα γίνει δεν αναμένεται να γίνε νωρίτερα από το 2013, τότε θα ψηφίσουμε τη λήψη δανείου για την κάλυψη της υποχρέωσης.
Είναι προφανές ότι και τα ποσά που αναφέρει το επιχειρησιακό πρόγραμμα ως υποχρεώσεις του Δήμου προς τους εργαζομένους, δεν μπορούν με βάση το άρθρο 262 παρ. 3 του Ν.3852/2010 να θεωρηθούν ως ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις και να τύχουν ευνοϊκής ρύθμισης.
Σημειώνουμε επίσης ότι έχουμε τη βούληση να ψηφίσουμε τη λήψη δανεισμού για τη συνέχιση των έργων και των μελετών του Δήμου μας. Όμως δεν μας έχουν δοθεί στοιχεία για τα ποσά που πρέπει να πληρωθούν για υπόλοιπο συμβάσεων για έργα και μελέτες, τα οποία συνεχίζονται ή θα συνεχιστούν, ούτε στοιχεία για τα ποσά που πρέπει να επιστρέψει ο Δήμος στους κατοίκους των περιοχών της Πεντέλης που έχουν πληρώσει για την κατασκευή αγωγών αποχέτευσης, οι οποίοι κατασκευάστηκαν με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όταν παρασχεθούν τα στοιχεία αυτά και εισαχθεί θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη δανεισμού, δηλώνουμε ότι θα είμαστε θετικοί.
Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα ψηφίσουμε υπέρ της λήψης δανεισμού για το ποσό που αφορά τις υποχρεώσεις του Δήμου σε προμηθευτές στις 31/12/2010, οι οποίες δεν έχουν πληρωθεί μέχρι σήμερα.»
Όσο λοιπόν κι αν αγωνίζεται ο κ. Στεργίου να σπιλώνει και να διαβάλλει, τόσο γίνεται γραφικός και κουραστικός, όμως τόσο δημιουργεί και μεγαλύτερα προβλήματα στην πόλη.
Εμείς προχωράμε μπροστά. Αφήνουμε τον κ. Στεργίου μόνο του στην ανεπάρκειά του, στην άγνοιά του, στις εμμονές του και στην εμπάθειά του.

Από το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού
         «Η Πεντέλη στο ύψος της»

1 σχόλιο: