Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Για τις Μονάδες ΟΚΑΝΑ στο "Σισμανόγλειο" & το "Αμαλία Φλέμιγκ"

Αίρουμε την επιφύλαξη, συνιστούμε εγρήγορση, πρωταγωνιστούμε σε ενημέρωση
Tην μονάδα ΟΚΑΝΑ στο Αμαλία Φλέμιγκ επισκέφθηκε πρόσφατα η Δημοτική ομάδα της «Ανθρώπινης Πολιτείας», αποτελούμενη από τον επικεφαλής της Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου και τους δημοτικούς Συμβούλους κ. Γ. Σαφλιάνη και Β. Κωστόπουλο.
Έπειτα από ενημέρωση που είχε από την Διοικήτρια του συγκροτήματος όλου του Σισμανογλείου κ. Όλγα Οικονόμου, την υποδιοικήτρια και υπεύθυνη για το Αμαλία Φλέμιγκ κ. Εύα Μπουλούκου και μετά από λεπτομερή συζήτηση με τον Δ/ντή της Μονάδας ψυχίατρο, η Δημοτική ομάδα  κατέληξε στα παρακάτω συμπεράσματα:
-Η μονάδα έχει αρχίσει να λειτουργεί και να δέχεται ασθενείς που αντιμετωπίζονται με επιστημονικό τρόπο και μεθοδολογία επιτυχώς ως σήμερα..
-Υπάρχει καλή συνεργασία ασθενών και προσωπικού.
-Μέχρι στιγμής δεν έχουν παρατηρηθεί εκτός Νοσοκομείου περιστατικά που χρήζουν ανησυχίας.
-Η συστηματική αντιμετώπιση των προσερχόμενων ως ασθενών, μειώνει την εγκληματικότητα και συμβάλει στην σταδιακή επανένταξη τους στην κοινωνία.
-Εφησυχασμός δεν χρειάζεται. Διοίκηση Νοσοκομείου, Δήμος, Αστυνομία και Κοινωνικοί φορείς πρέπει να είναι σε συνεχή συνεργασία για πρόληψη τυχόν ανεπιθύμητων περιστατικών.
-Απαιτείται ενημέρωση των πολιτών.

Να τολμήσουμε να δούμε το πρόβλημα κατάματα και να το αντιμετωπίσουμε. Να μην το κρύβουμε κάτω από το χαλί.
Γι αυτό η «Ανθρώπινη Πολιτεία» σήμερα τολμά και δηλώνει απ’ όσα είδε και άκουσε:
Αίρει τις αρχικές επιφυλάξεις και συναινεί στην λειτουργιά των μονάδων αυτών ως Ιατρικών μονάδων απεξάρτησης και χορήγησης υποκατάστατων σε όλα τα Νοσοκομεία, συμπεριλαμβανομένων και των δύο της πόλης μας, Σισμανογλείου (στα Διοικητικά όρια) και Φλέμιγκ.
Μελετά και θα ανακοινώσει σύντομα την διενέργεια ενημερωτικής εκδήλωσης με θέμα «Διασπορά μονάδων ΟΚΑΝΑ σε όλα τα Νοσοκομεία». Να έλθουν όλοι και να γίνει κοινωνικός διάλογος με όλες τις απόψεις. Μόνο έτσι η κοινωνία πάει μπροστά. Όταν δηλαδή αντιμετωπίζει και λύνει τα προβλήματα της.
Και μην ξεχνάμε. Πρώτα ο άνθρωπος. Ο συνάνθρωπος . Με έργα όμως, όχι με λόγια!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου