Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Γενικόλογος & χωρίς όραμα, ο Στρατηγικός Σχεδιασμός του Δήμου!

Ένα γενικόλογο κείμενο Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δήμου Πεντέλης παρουσιάσθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Νοεμβρίου. Ήταν τόσο γενικόλογο, όπως παρατήρησε ο Δημοσθένης Πακωνσταντίνου, που θα μπορούσε να είχε εφαρμογή σε κάθε Δήμο των Β. Προαστίων.
Παρόλα αυτά για ένα προσεκτικό παρατηρητή ήταν εύκολο να ανακαλύψει αχνά και την ταυτότητα του Δημάρχου του κ. Στεργίου, που έβαλε κάποιες πινελιές στο γενικόλογο και άχρωμο κείμενο του Μελετητή.
Κάνει λοιπόν, επηρεασμένος φυσικά και απ’ ό,τι βρήκε στα Μελίσσια και μη δυνάμενος όμως να δώσει μια οραματική πρόταση, όραμα του Συνδυασμού του το «Νοικοκύρεμα» του Δήμου, τη διαφάνεια και τη «Νομιμότητα» παντού. Μα αυτά, αγαπητέ Δήμαρχε, δεν είναι πια ζητούμενα για ένα Δημόσιο άνδρα. Είναι προαπαιτούμενα!.
Και αν αυτά δεν ίσχυαν για τον προηγούμενο Δήμαρχο τον κ. Γραφάκο δεν μπορεί να αποτελέσουν όραμα για εσένα. Εμείς, η «Ανθρώπινη Πολιτεία», έχουμε όραμα για την πόλη.
Με τέσσερις προτάσεις:

α) Σύγχρονος πρότυπος ευρωπαϊκός Δήμος.
β) Ευρυζωνικός Δήμος. Όλες οι υπηρεσίες εντός του Δήμου και όλη η εξυπηρέτηση του πολίτη μέσω Διαδικτύου. Από το σπίτι του, από τον υπολογιστή του και το mail του να παίρνει ό,τι χαρτί του χρειάζεται. Ευρυζωνικό internet για όλους τους Δημότες.
γ) Πράσινο βουνό χωρίς φωτοβολταϊκά.
δ) Μετρό στα όρια του Δήμου (π.χ. Ναυτική βάση)
Πρώτα απ’ όλα η εξυπηρέτηση του πολίτη, με το λιγότερο κόστος
Εμείς γνωρίζουμε και μπορούμε να το κάνουμε!


Όλες οι υπηρεσίες που χρειάζεται ο πολίτης (ΙΚΑ, εφορία, πολεοδομία, Σχολεία, Νοσοκομεία κ.α.) εντός των ορίων του Δήμου. Κανείς πολίτης να μην χρειάζεται να πάει εκτός Δήμου, ή ακόμη εκτός σπιτιού του για να λύσει το πρόβλημα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου