Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Κανένας σε εφεδρεία στο Δήμο Πεντέλης

Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι "κανένας εργαζόμενος στον Δήμο Πεντέλης, μόνιμος ή αορίστου χρόνου, δεν βγαίνει σε εφεδρεία", έδωσε στην εφημερίδα "ΑΜΑΡΥΣΙΑ" ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών Γιώργος Καρβουνάκης.
Διευκρίνισε ωστόσο ότι αρχικά υπήρξε μια εκτίμηση ότι ενδεχομένως πέντε άτομα θα υπάγονταν στην εφεδρεία, αλλά μετά από έλεγχο των υπηρεσιών προέκυψε ότι κανένας εξ αυτών δεν πληρούσε τα προβλεπόμενα κριτήρια.
"Η εξέλιξη αυτή, πρόσθεσε, "ανακούφισε" τον Δήμο, δεδομένου ότι οι υποψήφιοι για ένταξη στην εφεδρεία εργαζόμενοι απασχολούνταν όλοι στον τομέα καθαριότητας. Αν λάβουμε δε υπ’ όψη ότι τον Φεβρουάριο λήγουν και οι συμβάσεις των «8μηνιτών»που εργάζονται στην καθαριότητα, κατανοούμε ότι ο Δήμος θα αντιμετώπιζε ανυπέρβλητες δυσκολίες στο να διατηρήσει τις γειτονιές του καθαρές".
Στην ίδια συνέντευξη, ο  Γ. Καρβουνάκης υποστηρίζει ότι "η συντελούμενη μείωση του δημόσιου τομέα είναι αναγκαία". Επρεπε πάντως, σημειώνει, να είχε προηγηθεί, αναδιοργάνωση, εξορθολογισμός και ανακατανομή του προσωπικού, με μετατάξεις και αποσπάσεις.
Σε ότι αφορά τον Δήμο Πεντέλης, γνωστοποίσε ότι έχει δρομολογηθεί η διαδικασία ανακατανομής του προσωπικού, κατ’ εφαρμογή του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας. «Το έχουμε συζητήσει, είπε, με τους εργαζόμενους και το έχουν αποδεχτεί. Δεν έχει την πολυτέλεια ο Δήμος να έχει, για παράδειγμα, 5 κλητήρες».
                                                              ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ

Αναφορικά με το αν έχουν προχωρήσει οι μετατάξεις στον Δήμο, ο Αντιδήμαρχος σημειώνει ότι έχουν υποβληθεί κάποιες αιτήσεις, αλλά καμία δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι στιγμής, μιας και κρίθηκε ότι δεν ανταποκρίνονταν στις πραγματικές ανάγκες του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου