Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Ερώτηση Δημοκρατικής Αριστεράς για την καθυστέρηση κύρωσης των δασικών χαρτών

ΕΡΩΤΗΣΗ  προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αναφορικά με την καθυστέρηση που παρατηρείται στην κύρωση των δασικών χαρτών στην Αττική, κατέθεσαν χθες οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς κ.κ. Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης & Γρηγόρης Ψαριανός.
"Στις αρχές του χρόνου, επισημαίνουν στην ερώτησή τους, αναμένεται να αναρτηθούν οι δασικοί χάρτες για τη Δροσιά, τη Σταμάτα, την Κηφισιά και για άλλες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής. Παράλληλα, αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία των ενστάσεων για τους δασικούς χάρτες στη Νέα Πεντέλη, την Πεντέλη και τον Μαραθώνα.
Παρότι οι συγκεκριμένοι δασικοί χάρτες έχουν αναρτηθεί, ωστόσο οι 3.000 ενστάσεις, που έχουν υποβληθεί από ιδιοκτήτες -λόγω λαθών στα όρια των οικοπέδων και των συντεταγμένων- έχουν καθυστερήσει την επικύρωσή τους.
Ως αποτέλεσμα, και κατά παράβαση των χρονοδιαγραμμάτων της νομοθεσίας προκαλείται πολύμηνη καθυστέρηση και η ανάρτηση των νέων δασικών χαρτών στην Αττική μετατίθεται διαρκώς.
Σύμφωνα με τον νόμο 3889/2010, η κύρωση των δασικών χαρτών κυρώνεται σε δύο στάδια:
σε πρώτη φάση, κυρώνεται το τμήμα του δασικού χάρτη, για το οποίο δεν έχει κατατεθεί καμία αντίρρηση και σε δεύτερη φάση το υπόλοιπο.
Η κύρωση του πρώτου τμήματος του δασικού χάρτη πρέπει να γίνει το αργότερο σε διάστημα 3 μηνών από τη λήξη της διαδικασίας υποβολής αντιρρήσεων, επομένως στην περίπτωση των δασικών χαρτών της Πεντέλης, της Νέας Πεντέλης και του Μαραθώνα, έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στις 20 Σεπτεμβρίου.
Δυόμισι μήνες αργότερα, ωστόσο, δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ολοκληρωθεί η κύρωση των συγκεκριμένων δασικών χαρτών".
Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1.Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η κύρωση των δασικών χαρτών στους 49 πρώην καποδιστριακούς Δήμους της Αττικής;
2.Ποιο το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί, προκειμένου να ομαδοποιηθούν οι ενστάσεις, που έχουν υποβληθεί για τους δασικούς χάρτες στη Νέα Πεντέλη, την Πεντέλη και τον Μαραθώνα και να κυρωθούν άμεσα οι δασικοί χάρτες της Βορειοανατολικής Αττικής;

13.12.11 - vouli.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου