Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Καταψηφίστηκαν οι ισολογισμοί των ετών 2008 & 2009 του πρώην Δήμου Μελισσίων

Καταψηφίστηκαν από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης οι ισολογισμοί και τα αποτελέσματα χρήσης των οικονομικών ετών 2008 και 2009 του πρώην Δήμου Μελισσίων.
Η ψήφιση των παραπάνω ισολογισμών εκκρεμούσε, καθώς η πρώην διοίκηση Γραφάκου είχε απωλέσει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν ήταν δυνατό να εξασφαλίσει την υπερψήφισή τους.
Από τις απαντήσεις που έδωσε πάντως στο Δημοτικό Συμβούλιο στις ερωτήσεις των συμβούλων ο Ορκωτός Ελεγκτής και από τη μαρτυρία του ταμία του Δήμου Γιώργου Ρέγγη,
 οι Δημοτικόι Σύμβουλοι συνήγαν το συμπέρασμα ότι η αξιοπιστία του εν λόγω Ορκωτού Ελεγκτή είναι "μειωμένη", και ως εκ τούτου ήταν αδύνατον να εγκρίνουν τους προς ψήφιση ισολογισμούς.
Ένα από τα καίρια ερωτήματα που έθεσε ο επικεφαλής της παράταξης "ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ" Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου ήταν γιατί ενώ ο ορκωτός έλαβε εντολή να ελέγξει τον ισολογισμό το καλοκαίρι του 2009, έκανε έλεγχο στο Ταμείο μετά από αρκετούς μήνες και συγκεκριμένα στις 11 Ιανουαρίου του 2010. Το επιβεβλημένο, τόνισε ο Δ. Παπακωνσταντίνου, είναι ο ελεγκτής που ορίζεται να κάνει πρωτίστως «μέτρημα» του Ταμείου.
                                    Νατάσσα  Κοσμοπούλου:
"αδικαιολόγητη η καχυποψία έναντι της πρώην Διοίκησης"!!!
Και ο ανεξάρτητος σύμβουλος Λεωνίδας Λάζος, από την πλευρά του, εγκάλεσε τον ορκωτό ελεγκτή, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η μαρτυρία του ταμία του Δήμου αποκάλυπτε ότι στο Ταμείο του Δήμου λειτουργούσε και... παρατράπεζα και ως εκ τούτου ο ορκωτός όφειλε να είχε παραπέμψει το θέμα στον εισαγγελέα.
Από τη συζήτηση δεν έλειψε η ένταση μεταξύ συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας και της νυν διοίκησης του Δήμου. Η κ. Νατάσσα Κοσμοπούλου, που ήταν μέλος και της προηγούμενης διοίκησης Γραφάκου, έκανε λόγο για αδικαιολόγητη καχυποψία έναντι της πρώην διοίκησης, προκαλώντας τη διοίκηση να αποδείξει ότι ο κ. Γραφάκος έβαλε χρήματα στην τσέπη του.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου έδωσε εκ νέου μια εικόνα της κακής οικονομικής κατάστασης του πρώην Δήμου Μελισσίων και υποστήριξε ότι όλα τα στοιχεία έχουν πάρει τον δρόμο τους για τις δικαστικές αίθουσες.
Ο ισολογισμούς του έτους 2010 της Νέας Πεντέλης, αντιθέτως, πέρασε κατά πλειοψηφία. Καταψήφισαν μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι Τάσος Καρατζής (ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ) και ο ανεξάρτητος σύμβουλος Λεωνίδας Λάζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου