Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Αγνή Ζώη:"απαραίτητες όσο ποτέ, η αλληλεγγύη & η βοήθεια"

      ΕΚΚΛΗΣΗ ΓIA ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑ​ΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ​
Σήμερα στην οικονομική κρίση που βρίσκεται η χώρα μας η αλληλεγγύη και η βοήθεια είναι απαραίτητες όσο ποτέ. Σήμερα όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας περνούν το κατώφλι της φτώχειας και της ανέχειας. Άνθρωποι που μέχρι χθες ζούσαν μια αξιοπρεπή ζωή μετρούν και το ένα σεντς πλέον.
Γραμματέας Τ.Ο ΠΑΣΟΚ Μελισσίων
Μέλος ΔΣ. του Ν.Π.Δ.Δ
Κοινωνικής Πρόνοιας & Αλληλεγγύης

Το καλάθι της νοικοκυράς που στο παρελθόν γέμιζε ασφυκτικά με κάθε λογής καλούδια, τώρα έχει μόνο τα απολύτως απαραίτητα και ισως όχι κι όλα όσα χρειάζεται μια οικογένεια.
Συναντώ όλο και περισσότερους ανθρώπους, φίλους στο δρόμο να ζητούν δουλειά. Ότι νάναι , μου λένε, η δουλειά δεν είναι ντροπή και συμφωνώ μαζί τους. Η δε μεσαία τάξη έγινε πια η τάξη των φτωχών. Οι νέοι μας φεύγουν , ξενιτεύονται για ένα καλύτερο μέλλον.
Είναι όμως τόσο άσχημα τα πράγματα σε μια οικονομική κρίση; Ναι αναμφισβήτητα είναι, όμως στο βάθος υπάρχει και μια χαραμάδα ελπίδας.
Οι άνθρωποι που μέχρι χθές ήταν κλεισμένοι στα ακριβά σπίτια και αυτοκίνητά τους, αποξενωμένοι , μόνοι έχουν αρχίσει να ρίχνουν πάλι μια ματιά στον διπλανό τους, τον γείτονα τους όπως την παλιά καλή εποχή. Η γειτόνισσα άρχισε πάλι να χτυπά την πόρτα της γειτόνισσας της για να ζητήσει ή να δώσει λίγη ζάχαρη, καφέ κ.λ.π. ή για να επί δυο κουβέντες μαζί της.
Ο περαστικός ρίχνει μια ματιά στον συμπολίτη του που κάτι έπαθε στον δρόμο για να τον βοηθήσει. Συγκεντρώσεις στα σπίτια για ένα καφέ ή ένα ποτό έχουν πάλι δειλά- δειλά ξεκινήσει. Ο κόσμος έρχεται πιο κοντά, το χτίσιμο λοιπόν αλληλοσεβασμού, αλληλοεκτίμησης, συλλογικότητας είναι εδώ.
Και μέσα σ’ αυτό το πνεύμα της σημερινής εποχής, αρωγός έρχεται ο Δήμος μας για τους λιγότερο προνομιούχους συμπολίτες μας. Ιδρύει το κοινωνικό παντοπωλείο τροφίμων, ενδυμάτων και οικιακού εξοπλισμού, που εγώ θα το έλεγα και παντοπωλείο αγάπης, ανθρωπιάς, ελπίδας, προσφοράς. Ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης με αγάπη , σεβασμό και ευαισθησία το ξεκινάει βασιζόμενος σε μια ομάδα εθελοντριών, που μέσα σ΄αυτήν συμμετέχουν κι εγώ και προσπαθώ να βοηθήσω όσο μπορώ.

Και δεν είναι μόνο αυτό, ενισχύει τις κοινωνικές δομές με τα ελάχιστα οικονομικά μέσα που του παρέχονται. Εγγράφει όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς , βοηθώντας έτσι την εργαζόμενη μητέρα, την γυναίκα που έχει επωμισθεί τόσα βάρη.
Βοηθάει τους ηλικιωμένους, τους ηλικιωμένους, τους ανθρώπους που όπως πάντα λέει, μεγάλωσαν τα παιδιά τους, φρόντισαν τους γονείς τους και τώρα μεγαλώνουν και τα εγγόνια τους. Τους ανθρώπους που μια ολόκληρη γενιά πάλεψαν για το καλύτερο .Ενισχύει τα ΚΑΠΗ με όλο και περισσότερες δραστηριότητες. Γιατρούς , φυσιοθεραπευτές, εκδρομές, χορούς, αισθητικό ακόμα και μαθήματα αγγλικών όπου διδάσκω εθελοντικά κάποιους υπέροχους ανθρώπους με θέληση και ισχυρή διάθεση να μάθουν κάτι καινούργιο.
Η βοήθεια, η αλληλεγγύη, η αλληλοεκτίμηση, ο αλληλοσεβασμός, η συλλογικότητα ωφέλησαν πάντα. Έφεραν τους πολίτες πιο κοντά και σε χειρότερες ακόμα κρίσεις στο παρελθόν άντεξαν.
Κάνω λοιπόν έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας, άσχετα κομματικής ή παραταξιακής τοποθέτησης γιατί στις κρίσεις πρέπει να παραμερίζονται , να συνδράμουν και να συνεισφέρουν όσο μπορούν για τον φτωχότερο συμπολίτη μας. Το κοινωνικό μας παντοπωλείο ξεκινάει την λειτουργία του την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 12.00 στις κατασκηνώσεις της Ν. Πεντέλης

                   Ζώη Αγνή
Γραμματέας Τ.Ο ΠΑΣΟΚ Μελισσίων
Μέλος ΔΣ. του Ν.Π.Δ.Δ
Κοινωνικής Πρόνοιας & Αλληλεγγύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου