Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

«Ανθρώπινη Πολιτεία»: Παρεμβάσεις για τα σχολεία του Δήμου

Δύο σημαντικά θέματα σχετικά με τα σχολεία του Δήμου Πεντέλης έθεσε ο Συνδυασμός «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ», στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Νοεμβρίου.  Αφορούσαν:
1) Την εκπροσώπηση των Νηπιαγωγείων στη Σχολική Επιτροπή τη Π.Ε. &
2) Τις παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις των σχολείων
Θεωρώντας άδικο τον αποκλεισμό των οκτώ (8) Νηπιαγωγείων του Δήμου από τη συμμετοχή τους στο Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολικής Επιτροπής, όπου παίρνονται αποφάσεις για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων, ζητήσαμε από τη Διοίκηση του Δήμου να φέρει πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο και να οριστεί αμέσως μία των Προϊσταμένων των Νηπιαγωγείων τακτικό μέλος του Δ.Σ. και μία ως αναπληρωματικό.
Ο Δήμαρχος απάντησε πως θεωρεί δίκαιο το αίτημά μας αλλά θα ικανοποιηθεί την επόμενη διετία!!!
Εμείς θεωρούμε ότι αυτό μπορεί να γίνει τώρα και να αποκατασταθεί η αδικία και η καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων των σχολείων. Η Διοίκηση μπορεί να αποσύρει έναν από τους έξι εκπροσώπους της στο Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής και να αντικατασταθεί από εκπρόσωπο των Νηπιαγωγείων αντίστοιχα

Παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις των σχολείων

Ο συνδυασμός στην προσπάθειά του να ενημερωθεί και να διαπιστώσει τα προβλήματα των σχολείων και τις ελλείψεις τους επισκέφτηκε προς το παρόν ορισμένα από αυτά.
Δυστυχώς τα προβλήματά τους είναι πολλά αλλά κάποια χρήζουν άμεσης και επείγουσας λύσης για λόγους υγείας και ασφάλειας των μαθητών.
Η κατάσταση του Κρυστάλλειου Δημοτικού Σχολείου Πεντέλης δεν περιποιεί τιμή στο Δήμο μας. Είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη για την υγεία των μαθητών αλλά και τη σωματική τους ασφάλεια λόγω επικινδυνότητας του προαυλίου του και της αίθουσας που χρησιμοποιείται ως γυμναστήριο του σχολείου κλπ.
Το προαύλιο και η παιδική χαρά του 2ου Νηπιαγωγείου Μελισσίων είναι άκρως επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα και την υγεία των νηπίων-μαθητών του. Τσιμέντα, σίδερα και πέτρες προεξέχουν.. Τα όργανα παιδικής χαράς επικίνδυνα ενώ η άμμος της αμμοδόχου αφύλαχτη και πλούσια σε κόπρανα ζώων και διάφορους μύκητες.
Πρέπει άμεσα ο Δήμος να παρέμβει και στα δύο σχολεία και να βελτιώσει την κατάσταση τους προτού συμβεί κάποιο ατύχημα ή ασθένεια στους μικρούς μαθητές μας.
Ο Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα δώσει εντολή στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για να προβεί στις αναγκαίες και απαιτούμενες εργασίες βελτίωσης των συνθηκών των σχολείων αυτών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου